Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ma kenyérsütés is volt...
Harmatgyenge másfél kilós fehér kenyér sütése hagyományos gázsütőben.
Ennek az a baja, hogy úgy eszi az ember, mintha sütemény volna...olyan finom!
Hozzávalók:egyszer:75 dkg liszt / 0,7 kg BL55 itt most tüskeszentpéteri, 2 dkg zabliszt, 2 dkg burgonyaliszt, 1 dkg útifű maghéj/, 1 dkg porcukor, 2 ev. kanál étolaj, 2 dkg só, 410 ml langyos víz.
Másodszor: a kovászhoz 18 dkg finomliszt / most gyermelyi BL55 /, 180 ml víz, 3 dkg friss élesztő.
Ez utóbbiakat este elkevertem egy kelesztőtálba, fedelével takartam egy éjszakára.
Másnap a hozzávalókat kidagasztottam rugalmas tésztává. 30 percig kelesztve a kelesztőtálba, fedéllel. Majd fellazítjuk-kissé átgyúrjuk és újabb kelesztés következik duplájára /40-45 perc / Deszkán formázzuk, papírral bélelt edénybe tesszük/ most kacsasütő tálba/, a papír alá vizet spriccelünk, újabb kelesztés 30 perc. Ezután bevágjuk a tetejét, lespricceljük vízzel, most aprított tökmaggal megszórtam, ráraktam a fedelét a kacsasütőnek és gázsütőbe toltam. 220 °C-on 35-40 percig sütjük. Ezután a sütőtál fedelét levesszük és szép színre süssük 5-10 perc. A sütőből a ráccsal együtt kivesszük és ezen pihentetjük. Vízzel megspricceljük, ruhával betakarjuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 13 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!