Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ma kenyérsütés is volt...
Harmatgyenge másfél kilós fehér kenyér sütése hagyományos gázsütőben.
Ennek az a baja, hogy úgy eszi az ember, mintha sütemény volna...olyan finom!
Hozzávalók:egyszer:75 dkg liszt / 0,7 kg BL55 itt most tüskeszentpéteri, 2 dkg zabliszt, 2 dkg burgonyaliszt, 1 dkg útifű maghéj/, 1 dkg porcukor, 2 ev. kanál étolaj, 2 dkg só, 410 ml langyos víz.
Másodszor: a kovászhoz 18 dkg finomliszt / most gyermelyi BL55 /, 180 ml víz, 3 dkg friss élesztő.
Ez utóbbiakat este elkevertem egy kelesztőtálba, fedelével takartam egy éjszakára.
Másnap a hozzávalókat kidagasztottam rugalmas tésztává. 30 percig kelesztve a kelesztőtálba, fedéllel. Majd fellazítjuk-kissé átgyúrjuk és újabb kelesztés következik duplájára /40-45 perc / Deszkán formázzuk, papírral bélelt edénybe tesszük/ most kacsasütő tálba/, a papír alá vizet spriccelünk, újabb kelesztés 30 perc. Ezután bevágjuk a tetejét, lespricceljük vízzel, most aprított tökmaggal megszórtam, ráraktam a fedelét a kacsasütőnek és gázsütőbe toltam. 220 °C-on 35-40 percig sütjük. Ezután a sütőtál fedelét levesszük és szép színre süssük 5-10 perc. A sütőből a ráccsal együtt kivesszük és ezen pihentetjük. Vízzel megspricceljük, ruhával betakarjuk.
|
|
Garáz József 9 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!