Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
Tészta
8 dkg Rama
8 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg liszt
1 tk. sütőpor
4 ek. tej
10 dkg porcukor
Krém
50 dkg alma
1 citrom leve
1 és 3/4 dl almalé
13 dkg cukor
1 cs. főzős vanília ízű öntetpor
1/2 l folyadék a porhoz
18 g zselatin
3 dl joghurt
25 dkg mascarpone
1 cs. vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
1-2 ek őrölt fahéj
Elkészítés
A Ramát a kétféle cukorral krémesre kikeverjük. 2 tojássárgát a megmaradt egész tojással a cukros masszába keverjük, rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, és apránként hozzáadjuk a tejet.Ramával kikent 26 cm-es kapcsos formába simítjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és a tésztára halmozzuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük. A krémhez az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, a citromlével, az almalével és 5 dkg cukorral felforraljuk, 3-4 percig pároljuk, és a kevés hideg vízben feloldott öntetporral besűrítjük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot a mascarponéval, vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverjük. A feloldott zselatint a krémbe vegyítjük, majd a keményre felvert tejszínt és az almakompótot is beleforgatjuk. A tortalap köré karimát pattintunk, a krémet a tortalapra simítjuk, és 4-5 órára hűtőbe rakjuk.Majd papírforma segítségével a tetejére őrölt fahéjból mintát szórunk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 19 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!