Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta
500 g 000-ás liszt
3 tojás
100 g cukor
25 g élesztő
fél kiskanál só
50 ml olaj
250-300 ml tej (liszttől függően)
reszelt citromhéj
1 tojás a kenéshez
Töltelék
600 g túró
2 tojás
200 g cukor
vaníliacukor
reszelt citromhéj
só
Elkészítés
Tészta
Készíts kovászt 100 g lisztből és egy kis cukorral és langyos tejjel feloldott élesztőből, majd hagyd kelni.
Miután megnőtt, add hozzá a maradék lisztet, a cukorral felvert tojásokat és a citromhéjat.
Kezd el dagasztani, majd add hozzá lassan a langyos tejet is.
A végén add hozzá az olajat is és gyúrd addig, amíg egy rugalmas tésztát kapsz, mely elválik az edénytől.
Hagyd kelni egy meleg helyen, amíg duplájára nő.
Töltelék
Keverd jól össze a túrót a cukorral, tojásokkal, vaníliacukorral, citromhéjjal és sóval.
Ha a töltelék állaga túl puha, adj hozzá 1-2 kanál grízt.
A megkelt tésztát oszd megfelelő méretű kis darabokra, majd nyújtsd őket 10 centis átmérőjű korongokká.
Vagdoss be 4 helyen , tedd a közepébe a tölteléket, majd kezd el formazni a szirmokat, hogy rózsát formázz.
Tedd őket kelni egy sütőpapíros tepsibe.
Kend be tojással, majd süsd közepes hőfokon, amíg szépen megbarnulnak.
|
|
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Túrós tészta. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindkettőt szeretem.
Garáz József 6 órája új képet töltött fel:
Garáz József 6 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 6 órája a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
Anna ! Nagyon sajnálom. Nálunk is hasonló a baj.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Gombamártásos szélesmetélt képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Nagyon...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást! Isteni finom...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József nekem is sokat romlott az egészségem, nem is tudok...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József ez az ebéd nagyon finom kombináció, gratulálok! ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) 438137535_753114376907387_1523859542857368154_n képhez:
Marcsi nagyon tetszik ez a finomság! Itt az eperszezon, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!