Finomságok Konyhája: Smarni (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13003 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13003 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13003 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13003 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Smarni

futtaban atolvastam a forumot es lattam hogy igazi regi receptekrol irtok.Hatha regi...akkor Smarni.Ez eggy nagyon regi recept,bevallom en valami eggyszerut kerestem mikor erre ratalaltam de vegul is a csalad dijazta,en aztm.masodjara biztosan jobban sikerul.A csaszarmorzsa meg az Osztrak-magyar monarchiabol szarmazo recept.A Becsi csazsari udvar szakacsa keszitette el ezt eloszor meghozza Erzsebet kiralynenak.ugyhogy egyszeru de fenseges eledel.
Hozzavalok.
-30dkg.buzadara
-2 vekonykarikara vagott kifli tejbe aztatva
-3 tojas
-4dkg aztatott mazsola
-1citrom reszelt hejja.
elkeszites.
No a kifliket beaztattuk a tejbe,a buzadaraval eggyut par orara,mikor a dara megdagadt hozzaadjuk a tojassargakat,az aztatott mazsolat,a citrom hejjat es fozokanalall alaposan kidolgozzuk.A 3 feherjet habba verjuk aztan ovatosan ezt is hozzaadjuk.Eggy nagyobb edenybe,akar zomancozottba is felolvasztunk 4dkg vajat es raontjuk a masszat.Allando keveres kozben,kozepes langon,langterelo felett sussuk amig darabos lessz.Utanna lefedjuk hogy parolodjon puhara a buzadara,de gyakran megkeverjuk nehogy odaegjen.Amikor borso nagysagura esik szet tegyunk hozza 2 evok.mezet es sussuk ezt is bele a masszaba.Vegul fedo nelkul izles szerint szaritsuk ki.Ha nem sutjuk eleg szarazra akkor fojtos lessz.ha tulsagosan kiszaritottuk meg hejre hozhatjuk ha kis tejet adunk hozza es ujra sussuk.A teljes sutesi ido min.1 ora.Lehet porcukorral megszorni talalaskor de a baracklevarral is naggyon finom.Meg annyit hozzatennek hogy az inyencek kevesebb tejet tesznek hozza es a kulonbozetett tejfollel potoljak vagy tejszinnel,en ezt a variaciot nem probalta mert az epem nagyon ellenkezne neki,mi maradunk a laytosabb valtozatnal.Frissen es felmelegitve is eggyarant izletes.

deszertek

Látta 498 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves gina!
Jó ez!!!
Nem kell ennél másabb.
Én ettem darásat,nagyon fincsi volt,csak még én nem készítettem.
A 2 majdnem nászasszonyom" készítette.
Isteni volt,de Hálissten nem lett a nászasszonyom.
Ennyi a történet,de a morzsád nagyon jó.
Szeretek jönni a klubba,mert itt legalább cserélni tudunk recepteket.
Puszi:Edit.

Válasz

szabo gina üzente 13 éve

koszonom Marika ezt en most csinaltam eloszor,lehetett volna jobb is szerintem.tenleg sokat tanulunk egymastol,es ez jo!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szép a császármorzsád Gina, én is szoktam sütni de liszteset, nézd meg fent van itt a galériámban.Egyszerű és nagyon finom az is.Én úgy tudom, hogy az eredeti a lisztes volt.Van aki fele búzadara, fele liszttel készíti.Az a jó, hogy többféleképpen készítjük és tanulunk egymástól.
Puszi: Marika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Gina!
Köszönöm,hogy leírtad a császármorzsa történetét.
Igazán finom darával is,ahogy Te készítetted,
Én másképp szoktam,de már ilyet is fogyasztottam.
Gratulálok!
Köszönöm,puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 13 órája új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

Garáz József írta 1 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu