Finomságok Konyhája: Smarni (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Smarni

futtaban atolvastam a forumot es lattam hogy igazi regi receptekrol irtok.Hatha regi...akkor Smarni.Ez eggy nagyon regi recept,bevallom en valami eggyszerut kerestem mikor erre ratalaltam de vegul is a csalad dijazta,en aztm.masodjara biztosan jobban sikerul.A csaszarmorzsa meg az Osztrak-magyar monarchiabol szarmazo recept.A Becsi csazsari udvar szakacsa keszitette el ezt eloszor meghozza Erzsebet kiralynenak.ugyhogy egyszeru de fenseges eledel.
Hozzavalok.
-30dkg.buzadara
-2 vekonykarikara vagott kifli tejbe aztatva
-3 tojas
-4dkg aztatott mazsola
-1citrom reszelt hejja.
elkeszites.
No a kifliket beaztattuk a tejbe,a buzadaraval eggyut par orara,mikor a dara megdagadt hozzaadjuk a tojassargakat,az aztatott mazsolat,a citrom hejjat es fozokanalall alaposan kidolgozzuk.A 3 feherjet habba verjuk aztan ovatosan ezt is hozzaadjuk.Eggy nagyobb edenybe,akar zomancozottba is felolvasztunk 4dkg vajat es raontjuk a masszat.Allando keveres kozben,kozepes langon,langterelo felett sussuk amig darabos lessz.Utanna lefedjuk hogy parolodjon puhara a buzadara,de gyakran megkeverjuk nehogy odaegjen.Amikor borso nagysagura esik szet tegyunk hozza 2 evok.mezet es sussuk ezt is bele a masszaba.Vegul fedo nelkul izles szerint szaritsuk ki.Ha nem sutjuk eleg szarazra akkor fojtos lessz.ha tulsagosan kiszaritottuk meg hejre hozhatjuk ha kis tejet adunk hozza es ujra sussuk.A teljes sutesi ido min.1 ora.Lehet porcukorral megszorni talalaskor de a baracklevarral is naggyon finom.Meg annyit hozzatennek hogy az inyencek kevesebb tejet tesznek hozza es a kulonbozetett tejfollel potoljak vagy tejszinnel,en ezt a variaciot nem probalta mert az epem nagyon ellenkezne neki,mi maradunk a laytosabb valtozatnal.Frissen es felmelegitve is eggyarant izletes.

deszertek

Látta 479 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves gina!
Jó ez!!!
Nem kell ennél másabb.
Én ettem darásat,nagyon fincsi volt,csak még én nem készítettem.
A 2 majdnem nászasszonyom" készítette.
Isteni volt,de Hálissten nem lett a nászasszonyom.
Ennyi a történet,de a morzsád nagyon jó.
Szeretek jönni a klubba,mert itt legalább cserélni tudunk recepteket.
Puszi:Edit.

Válasz

szabo gina üzente 13 éve

koszonom Marika ezt en most csinaltam eloszor,lehetett volna jobb is szerintem.tenleg sokat tanulunk egymastol,es ez jo!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szép a császármorzsád Gina, én is szoktam sütni de liszteset, nézd meg fent van itt a galériámban.Egyszerű és nagyon finom az is.Én úgy tudom, hogy az eredeti a lisztes volt.Van aki fele búzadara, fele liszttel készíti.Az a jó, hogy többféleképpen készítjük és tanulunk egymástól.
Puszi: Marika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Gina!
Köszönöm,hogy leírtad a császármorzsa történetét.
Igazán finom darával is,ahogy Te készítetted,
Én másképp szoktam,de már ilyet is fogyasztottam.
Gratulálok!
Köszönöm,puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 21 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu