Finomságok Konyhája: Kelt túrós. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13003 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13003 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13003 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13003 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kelt túrós.

Hozzávalók.
25dk liszt.
2dk élesztő.
1dk cukor.
1 tojás.
5dk zsír.vagy vaj.
kb 2dl tej.
só.
Töltelékhez.
40dk túró.
3 kanál cukor.
2 tojás.
1 kanál dara.
só.
Az élesztőt kevés édes tejben feloldjuk és a többi anyagból nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen kétszeresére meg kelesztjük , ujjnyi vastag tésztát nyújtunk és zsírral kikent tepsibe terítjük. Amíg a tészta a tepsibe kel, elkészítjük a tölteléket. A túrót elkeverjük a tojássárgákkal, egy kanál darával a tojások felvert habjával {ide lehet tenni a tetejéből kimaradt fehérjét is} A tölteléket a tészta tetejére tesszük és lassan sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, megkenjük a következő keverékkel: egy kanál jó tejföl, egy tojás sárgája. Utána még 2-3 percig {még a teteje aranysárgára nem sül} Kaprost is készíthetünk ugyan így csak a túróhoz apróra vágott kaprot keverünk.

Látta 229 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Garáz József üzente 9 éve

Éva ! Nagyon szívesen.

Válasz

burger eva üzente 9 éve

Köszönöm.

Válasz

Garáz József üzente 9 éve

Éva ! Oda írtam a receptet.

Válasz

burger eva üzente 9 éve

Nagyon jól néz ki a túrós. Várom a receptet.

Válasz

Domján Mária üzente 9 éve

De helyes vagy Józsikám , ez szép Tőled.Mert biztosan nem az volt az Anna részéről .Üdv Marcsi

Válasz

Garáz József üzente 9 éve

Anna ! Föl sem merült bennem hogy számon kérés lenne.

Válasz

Domján Mária üzente 9 éve

Köszönöm szépen Józsikám imádom a kelt túróst egyet elvettem mert én még nem sütöttem mivel most értem haza de nagyon akarok valami kedvemre valót sütni.Habár nagyon elfáradtam.
Köszönöm szépen hogy megmutattad nekünk ezt a finomságot

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

József ez nem számonkérés volt részemről!

Válasz

Garáz József üzente 9 éve

A recept a Horvát Ilonka szakácskönyvből való.

Válasz

Garáz József üzente 9 éve

Anna! Írom a neveket . De közben sütöttem a húst.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

Garáz József írta 2 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu