Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Túrós alagút
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
csipetnyi só
krémhez:
50 dkg túró
2 dl tej
20 g zselatin
15-20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
barackbefőtt
Elkészítés:
Piskóta tekercs
A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval habosra kevertem, majd hozzákevertem kanalanként a cukrot, ezzel keményre vertem, majd egyenként belekevertem a tojássárgákat, azután pedig a lisztet óvatosan beleforgattam.
A tésztamasszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütöttem.
A megsült tésztát melegen cukorral megszórt konyharuhára borítottam a sütőpapírt lehúztam róla és feltekertem. Amikor a tészta kihűlt, kitekertem és megkentem baracklekvárral.
A töltelék:
A tejet meglangyosítottam feloldottam benne a zselatint és felfőztem. A túrót, cukrot, citromhéjat,vaníliás cukrot simára kevertem és a langyos a zselatinos tejet hozzákevertem. Felkockáztam a barackbefőttet és azt is elkevertem benne.
Egy gyümölcskenyér formát kibéleltem fóliával, majd alulra és az oldalára piskótatekercsből vágott szeletekkel körberaktam, úgy osztottam el, hogy a tetejére is kerüljön.
A tölteléket beleöntöttem a piskótával körberakott tálba, majd a maradék piskótaszeletekkel kiraktam a süti tetejét (ez lesz majd az alja).
Egy éjszakán át hűtöttem, majd egy nagyobb tálra borítottam és a fóliát lehúztam a tetejéről.
|
|
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Tepsis rablóhús. képhez:
Csodás étvágygerjesztő nagyon fincsi lehet . gratulálok
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!