Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Túrós alagút
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
csipetnyi só
krémhez:
50 dkg túró
2 dl tej
20 g zselatin
15-20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
barackbefőtt
Elkészítés:
Piskóta tekercs
A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval habosra kevertem, majd hozzákevertem kanalanként a cukrot, ezzel keményre vertem, majd egyenként belekevertem a tojássárgákat, azután pedig a lisztet óvatosan beleforgattam.
A tésztamasszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütöttem.
A megsült tésztát melegen cukorral megszórt konyharuhára borítottam a sütőpapírt lehúztam róla és feltekertem. Amikor a tészta kihűlt, kitekertem és megkentem baracklekvárral.
A töltelék:
A tejet meglangyosítottam feloldottam benne a zselatint és felfőztem. A túrót, cukrot, citromhéjat,vaníliás cukrot simára kevertem és a langyos a zselatinos tejet hozzákevertem. Felkockáztam a barackbefőttet és azt is elkevertem benne.
Egy gyümölcskenyér formát kibéleltem fóliával, majd alulra és az oldalára piskótatekercsből vágott szeletekkel körberaktam, úgy osztottam el, hogy a tetejére is kerüljön.
A tölteléket beleöntöttem a piskótával körberakott tálba, majd a maradék piskótaszeletekkel kiraktam a süti tetejét (ez lesz majd az alja).
Egy éjszakán át hűtöttem, majd egy nagyobb tálra borítottam és a fóliát lehúztam a tetejéről.
|
|
szanto hajnalka írta 1 órája a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!