Finomságok Konyhája: citromkrémes mézes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

citromkrémes mézes

Citromkrémes mézes

Barna lap:
1 db tojás
25 dkg cukor
8 dkg puha vaj
1 csomag vaníliás cukor (10 gr)
½ teáskanál őrölt fahéj
5 evőkanál tej
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
45 dkg liszt (kb.)
1 kávéskanál sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna

Sárga lap:
5 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
1 dl olaj
1/3 kávéskanál sütőpor
2 evőkanál meleg víz
1 citrom reszelt héja


Krém:
1 l tej
15 dkg liszt
15 dkg porcukor
25 dkg lágy margarin
1 csomag vaníliás cukor (10 gr)
1 citrom leve

Barna tészta:

A lisztet elkevertem a sütőporral és a szódabikarbónával és átszitáltam.
A tojást, a cukrot, vaníliás cukrot, a vajat és a fahéjat kikevertem, hozzáadtam a tejet, és a folyékony mézet. Ezután annyi lisztet adtam hozzá, hogy nyújtható, puha tésztát kapjak, de már ne ragadjon. A robotgép dagasztó spirálját használtam addig, míg össze nem állt, végül lisztezett felületen állítottam össze kézzel sima, könnyen kezelhető állagúra.
Ha ragad, fokozatosan lisztezni lehet.

A masszát elfeleztem, sütőpapíron két gáztepsi méretű (kb. 34X30) lapot nyújtottam belőle. A tepsi hátán megsütöttem a lapokat, előmelegített 180 °C –os sütőben kb. 5-5 perc alatt.
(A lapok kihűlés után megkeményednek, de a krémtől megpuhul)

Sárga tészta:
A sárga piskótatésztához a tojások fehérjét habosra vertem. A cukrot fokozatosan hozzáadva keményebb habot készítettem, majd a tojások sárgáit egyenként kevertem a habba. A meleg vizet is hozzáadtam és az olajat, végül a sütőporos, szitált lisztet dolgoztam bele óvatosan, amelyet reszelt citromhéjjal ízesítettem.
Előmelegített 180 °C –os sütőben megsütöttem kb. 15 perc alatt.

Citromkrém

A krémhez a lisztet elkevertem annyi hideg tejjel, hogy sima, csomómentes masszát kapjak.
A maradék tejet felforraltam a cukor felével. Lassacskán felöntöttem vele a tejes masszát folyamatosan kavargatva. Ismét tűzre tettem és állandó kavarás mellett besűrítve felfőztem.
Levettem a tűzről, mixerrel simára kevertem, majd lefedve hagytam teljesen kihűlni, így kevésbé bőrösödik meg a teteje.
A vajat alaposan kihabosítottam a maradék cukorral, kanalanként adagoltam hozzá a hideg tejes masszát úgy, hogy egynemű krémet kapjak, végül a citromlével ízesítettem.

Összeállítás:
Az egyik barna lapot a tepsibe tettem és megkentem a krém felével.
Ráillesztettem a sárga piskóta lapot és rásimítottam a krém maradékát, végül a másik barna lappal befedtem.
Letakartam fóliával lesúlyoztam (egy másik tepsivel) és hideg helyre tettem másnapig, amikorra a tészta jól megpuhul.
Kicsit több krémet készítettem, így maradt még a tetejére is, amit megszórtam kókuszreszelékkel.

Látta 1261 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon szeretem a citromos dolgokat.Ez a süteményed is nagyon tetszik valószínű valamikor sort kerítek rá.Köszi a recit. Nagyon guszta szeletek .Puszi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Csodásak, egyik kedvenc süteményünk!

Válasz

Molnár Jutka üzente 12 éve

Hu de szépek!!

Válasz

szanto hajnalka üzente 12 éve

Nagyon jo!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marcsikám.
A Te sütid is rajt van.
Színeseket választottam az ünnep miatt.
Majd a Húsvét után cserélődik.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Évike csoda szép lett a sütid, én vendégvárónak ismerem, de teljesen mindegy, a lényeg, hogy a galambok idetaláljanak vele! Puszi: Marika

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Editke!!
Gratulálok az új fejléchez Nagyon klasz lett.Puszi Marcsi

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Évikém!
Megint alapos munkát végeztél. Szép a süteményed, gratulálok!
P.Ilike

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Köszi Lányok! Indítom a galambpóstát!!
Puszi Nektek!!

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Szia Klárika! Üdvözöllek én is a csapatban. Jó volt a süti, ízlett a családnak és a kis Kati barátnőmnek is, akit szerettem volna valami jó sütivel meglepni.
Editke! Hát tényleg kiadós, igaz, hogy nem egy gyorsan elkészülő süti, de érdemes elkészíteni.
Húsvétra még ki sem találtam, mit készítsek.
Üdv.
Évi

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 7 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu