Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Citromkrémes mézes
Barna lap:
1 db tojás
25 dkg cukor
8 dkg puha vaj
1 csomag vaníliás cukor (10 gr)
½ teáskanál őrölt fahéj
5 evőkanál tej
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
45 dkg liszt (kb.)
1 kávéskanál sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
Sárga lap:
5 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
1 dl olaj
1/3 kávéskanál sütőpor
2 evőkanál meleg víz
1 citrom reszelt héja
Krém:
1 l tej
15 dkg liszt
15 dkg porcukor
25 dkg lágy margarin
1 csomag vaníliás cukor (10 gr)
1 citrom leve
Barna tészta:
A lisztet elkevertem a sütőporral és a szódabikarbónával és átszitáltam.
A tojást, a cukrot, vaníliás cukrot, a vajat és a fahéjat kikevertem, hozzáadtam a tejet, és a folyékony mézet. Ezután annyi lisztet adtam hozzá, hogy nyújtható, puha tésztát kapjak, de már ne ragadjon. A robotgép dagasztó spirálját használtam addig, míg össze nem állt, végül lisztezett felületen állítottam össze kézzel sima, könnyen kezelhető állagúra.
Ha ragad, fokozatosan lisztezni lehet.
A masszát elfeleztem, sütőpapíron két gáztepsi méretű (kb. 34X30) lapot nyújtottam belőle. A tepsi hátán megsütöttem a lapokat, előmelegített 180 °C –os sütőben kb. 5-5 perc alatt.
(A lapok kihűlés után megkeményednek, de a krémtől megpuhul)
Sárga tészta:
A sárga piskótatésztához a tojások fehérjét habosra vertem. A cukrot fokozatosan hozzáadva keményebb habot készítettem, majd a tojások sárgáit egyenként kevertem a habba. A meleg vizet is hozzáadtam és az olajat, végül a sütőporos, szitált lisztet dolgoztam bele óvatosan, amelyet reszelt citromhéjjal ízesítettem.
Előmelegített 180 °C –os sütőben megsütöttem kb. 15 perc alatt.
Citromkrém
A krémhez a lisztet elkevertem annyi hideg tejjel, hogy sima, csomómentes masszát kapjak.
A maradék tejet felforraltam a cukor felével. Lassacskán felöntöttem vele a tejes masszát folyamatosan kavargatva. Ismét tűzre tettem és állandó kavarás mellett besűrítve felfőztem.
Levettem a tűzről, mixerrel simára kevertem, majd lefedve hagytam teljesen kihűlni, így kevésbé bőrösödik meg a teteje.
A vajat alaposan kihabosítottam a maradék cukorral, kanalanként adagoltam hozzá a hideg tejes masszát úgy, hogy egynemű krémet kapjak, végül a citromlével ízesítettem.
Összeállítás:
Az egyik barna lapot a tepsibe tettem és megkentem a krém felével.
Ráillesztettem a sárga piskóta lapot és rásimítottam a krém maradékát, végül a másik barna lappal befedtem.
Letakartam fóliával lesúlyoztam (egy másik tepsivel) és hideg helyre tettem másnapig, amikorra a tészta jól megpuhul.
Kicsit több krémet készítettem, így maradt még a tetejére is, amit megszórtam kókuszreszelékkel.
|
|
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 7 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!