Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
26 cm-es formához:
8 tojás
24 dkg cukor
4 evőkanál langyos víz
20 dkg liszt
5 dkg kakaópor
Csokis töltelék:
5 dl tej + 3 dl meggylé
2 csomag csokoládés pudingpor
6 dkg cukor
Tejszínes töltelék:
6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
belsejébe 1 üveg meggybefőtt
Díszítés:
8 dkg csokoládé
4 dl habtejszín
16 szem szép meggy
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vége felé a cukor 1/3-ad részét. Egy másik tálban a tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével. A sárgájához felváltva hozzáadjuk a vizet, és jól kidolgozzuk. A lisztet és a kakaóporral elkeverjük, majd felváltva beleforgatjuk a kemény tojásfehérjehabot és a lisztes keveréket a sárgájához. Jól elkeverjük őket alapos, nagy mozdulatokkal. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskótatésztát és 170°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A piskótát 3 lapra szeljük.
A csokis krémhez a tejjel elkevert meggylevet a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről, és kihűtve kihabosítjuk.
A tejszínes töltelékhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A csokis krémet és a tejszínhabot is habzsákba töltjük. Az alsó tésztalapra nyomunk egy kört a tejszínből, aztán a csokis krémből felváltva. A következő lapra csokis krémmel kezdünk, aztán a tejszínnel folytatjuk. Minden sor krémbe nyomkodunk meggyszemeket.
A kép a körkörös töltést ábrázolja
A torta tetejét bevonjuk tejszínnel, és díszítjük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 7 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!