Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta:70 dkg liszt, 2 tojás,2 dl langyos, cukros, tej.4 dkg friss élesztő, 25 dkg margarin.
Diós töltelék:50 dkg darált dió, ízlés szerint cukor,1,5 dl tej, rum aroma
Mákos töltelék:20 dkg darált mák, 1 evőkanál gríz,ízlés szerin cukor,1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola.
Tehéntúrós töltelék:50 dkg túró, 1 tojás,ízlé szerint cukor,1 citrom reszelt héja és 5 dkg mazsola
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a tészta többi hozzávalóival összedolgozzuk és 3 részre osztjuk. Mindegyiből vékony téglalapot serítünk.
A diót a tejjel leforrázzuk, hozzáadjuk a cukrot és a rum aromát.Elsímítjuk az első lapra,szorosan feltekerjük.
A mákot a cukorral és a grízzel kevés víz hozzáadásával megfőzzük.Belerakjuk a citromhéjat és a mazsolát. Miután kihűlt a második lapra helyezzük amit szintén szorosan feltekerünk.
A túrót öszekavarjuk a tojássárgával, cukorral,citromhéjával, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját. Végül beletesszük a mazsolát, ráhalmozzukuz utolsó lapra éa feltekerjük.A három rudat egymás mellé a tepsibe rakjuk.Fogvájóval jól megszurkáljuk, majd tojássárgával bekenjük a tetejüket. Előre melegített lerben készre sütjük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 21 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!