Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta:70 dkg liszt, 2 tojás,2 dl langyos, cukros, tej.4 dkg friss élesztő, 25 dkg margarin.
Diós töltelék:50 dkg darált dió, ízlés szerint cukor,1,5 dl tej, rum aroma
Mákos töltelék:20 dkg darált mák, 1 evőkanál gríz,ízlés szerin cukor,1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola.
Tehéntúrós töltelék:50 dkg túró, 1 tojás,ízlé szerint cukor,1 citrom reszelt héja és 5 dkg mazsola
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a tészta többi hozzávalóival összedolgozzuk és 3 részre osztjuk. Mindegyiből vékony téglalapot serítünk.
A diót a tejjel leforrázzuk, hozzáadjuk a cukrot és a rum aromát.Elsímítjuk az első lapra,szorosan feltekerjük.
A mákot a cukorral és a grízzel kevés víz hozzáadásával megfőzzük.Belerakjuk a citromhéjat és a mazsolát. Miután kihűlt a második lapra helyezzük amit szintén szorosan feltekerünk.
A túrót öszekavarjuk a tojássárgával, cukorral,citromhéjával, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját. Végül beletesszük a mazsolát, ráhalmozzukuz utolsó lapra éa feltekerjük.A három rudat egymás mellé a tepsibe rakjuk.Fogvájóval jól megszurkáljuk, majd tojássárgával bekenjük a tetejüket. Előre melegített lerben készre sütjük.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
Garáz József írta 1 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Nagyon finom étel készítettél.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 4 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!