Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Részeges pulyka pikáns mártással.
Hozzávalók 4 személyre:
2db csontos pulyka felsőcomb,(ez kb. 1-1, 5 kg) 4 dl vörösbor, 2 dl konyak, 1cs. magyaros fűszerkeverék, vagy az alábbi fűszerek: só, vegeta, zúzott fokhagyma, oregano, majoránna, őrölt bors, bazsalikom, őrölt piros paprika, őrölt kömény. Mindegyik fűszerből, 1 kávés kanállal. Csipetnyi reszelt szerecsendió. Ezeket összekeverem. Olaj a sütéshez. Kis darab zeller, 2 db sárgarépa, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 5 db fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 2 paradicsom,20dkg húsos szalonna,
A combokat kicsontozom, 5-6 cm szélesre darabolom, fűszerkeverékkel bedörzsölöm. Serpenyőbe olajat hevítek, és a húsokat mindkét oldalán át pirítom. Meglocsolom, konyakkal, és meggyújtom (flambírozom). Csak keveset szabad rálocsolni, mert különben nagy lánggal ég. Tűzálló, lefedhető tálba teszem. Mellé rakom a tisztított darabolt zöldségeket, a felaprított szalonnát, paprikát, paradicsomot, a tetejére teszem. Meglocsolom vörösborral, a sütésnél használt olajjal, és előmelegített forró sütőbe teszem. Amikor a hús már megpuhult, a húst, és a szalonna darabkákat kiszedem, lefedve hőálló tálba, meleg helyre teszem. (pl.a lekapcsolt, de még meleg sütőbe.)
Mártás: 1 dl olívaolaj, 2 ev. kanál liszt, 1 dl konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl főző tejszín, a hús sütésénél megmaradt húslé, és a zöldségek.
Az olajjal, liszttel, vékony rántást készítek. Beleöntöm a bort, konyakot, és a húslét. A zöldségeket, turmixolás után teszem a mártáshoz. Főzőtejszínnel dúsítom. 1-2 percig összeforralom.
Szték burgonyával, krumpli pürével, párolt rizzsel, rizi-bizivel, vagy ízlés szerinti körettel lehet tálalni.
|
|
Garáz József 3 órája új képet töltött fel:
Garáz József 3 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 3 órája a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...
Kőszeghy Anna írta 22 órája itt:
Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldségleves, mustáros ...
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
József gratulálok ehhez a szép- finom és egészséges...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Vegyes gyümölcsleves. képhez:
Finom!-szeretem! Nálunk tegnap volt almaleves.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!