Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
Tészta:
120g méz
100g margarin
0,5dl tej
160g kristálycukor
fél citrom leve
2 tojás
600g liszt
1 kk szódabikarbóna
1 vaníliás cukor
1 kk fahéj
Krém:
1 vaníliás puding por
3 dl tej
200 g margarin
200 g porcukor
2 vaníliás cukor
0,5 dl citromlé
0,5 dl rum
1 nagyobb narancs reszelt héja
Tetejére:
20 dkg csokoládé
15dkg baracklekvár
Elkészítés:
A tésztához a mézet a vajjal és a tejjel felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a cukorral és citromlével elhabart tojásokat. Hozzá adjuk a szódabikarbónával vaníliás cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval elkevert lisztet, fakanállal össze dolgozzuk (egyenlőre ragacsos lesz nem baj!!)és a keverő tálban hagyva , fél órára a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük majd a tésztát 4 részre osztjuk, és gáztepsi hátulján 4 lapot sütünk ki belőle.A krémhez a pudingport és a tejet sűrű péppé főzzük, gyakran megkeverve kihűtjük.A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.A pudinghoz keverjük a citromlét, a rumot és a reszelt narancshéjat, majd kanalanként a vajas krémet.Az első lapot tepsibe fektetjük megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második lapot , megkenjük a lekvár felével , aztán a harmadik lap , maradék krém,végül a negyedik lap amelyet vékonyan megkenjük lekvárral és 20 percig szikkadni hagyjuk.És végül leöntjük csokival a tetejét.
|
|
Garáz József írta 1 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Eszerházy torta képhez:
Marcsi egyik tortád szebb, és finomabb, mint a másik! ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!