Finomságok Konyhája: Méteres kalács (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Méteres kalács

Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg cukor
1 dl étolaj
25 dkg liszt
1 cs.sütőpor
2 evk.kakaó
Krémhez:25 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 evk. rum
1 vaníliás pudingpor
fél liter tej
5 evk.cukor
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját összekeverem 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadom az étolajat,1 dl meleg vizet, és nagyon jól kikeverem.Belekeverem a tojásfehérjék felvert habját és a sütőporral elkevert lisztet,majd az egészet óvatosan összekeverem. A tészta felét kivajazott ,kilisztezett őzgerincformába öntöm, és megsütöm. A másik felében elkeverek 2 evk. kakaót, és szintén megsütöm, majd deszkára borítom és kihűtöm. Közben a tejjel a vaníliaporral és 5 evk. cukorral elkészítem a pudingot.A vajat a porcukorral habosra keverem.A kihűlt pudinghoz adom a cukros vajat,meglocsolom a rummal, és még egyszer jól kikeverem. A tésztákat 1 cm-es szeletekre vágom. 1 sárga szeletet megkenek a krémmel, utána 1 barna szelet következik, majd megint krém és sárga tészta-mindezt addig folytatom, ameddig a készlet tart.A tetejét saját krémjével megkenjük, vagy csokival leöntjük. Rézsútosan szeletelem, így érdekes tarka szeleteket kapok.

Látta 1257 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nálunk is kedvenc, nagyon szép lett Ági, gratulálok!

Válasz

Szepesi Ági üzente 12 éve

Köszönöm nektek!! :)

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Szépre sikerült a méteres kalácsod Ágika!
GR.Ilucika

Válasz

Szalai Antalné üzente 12 éve

Finom süti nálunk is szeretik,gratulálok!

Válasz

Szepesi Ági üzente 12 éve

Köszönöm szépen, mi is szeretjük de eléggé ritkán készítem el.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Régi kedvenc süteményünk,mondhatnám,hogy örök kedvenc marad.
Hát bizony régen sütöttem.
Nagyon szépséges lett.
Gratulálok.
Köszönjük Ágikám.
Puszi:Edit.

Válasz

Csodásan néz ki! Gratulálok!
Köszönöm Ágica.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu