Finomságok Konyhája: Egészben sült töltött malac újfalusi módra

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11234 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11234 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11234 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11234 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Egészben sült töltött malac újfalusi módra

Hozzávalók:
3 kg-os malac
1 kg sertéstarja
30 dkg sertésmáj
3 db zsemle
5 g törött bors
5 g majoránna
3 db tojás
15 dkg füstölt szalonna
3 dl világos sör
só.

A megtisztított malacot a hasán végig vágjuk, és a nyakáig felnyitjuk. Egy éles, vékony pengéjű késsel belülről eltávolítjuk a gerinccsontot, az oldalcsontokat és a combcsontokat úgy, hogy csak a fejben és a lábakban maradhat csont.
A kissé zsíros sertéshúst a májjal és a beáztatott és jól kicsavart zsemlékkel együtt kétszer ledaráljuk. Sóval, törött borssal, majoránnával fűszerezzük, és a tojást hozzáadva jól összedolgozzuk. A belülről kicsontozott malacot ezzel a masszával megtöltjük, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrjuk. A malac külső felületét hideg zsírral bekenjük, füleire, farkára papírt csavarunk és mérsékelten meleg sütőbe tolva, lassan sütjük. Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetjük, közben a szalonnát mindig sörbe mártogatjuk.
Amikor a malac megsült, a sütőből kivéve egy órát pihentetjük, majd fejét levágjuk, hosszában kettészeljük és feldaraboljuk. Reszelt tormát vagy almakompótot esetleg párolt káposztát tálalunk hozzá.
Elkészítési idő (előkészítéssel): 3-5 óra
Egy adag: 3400 kJ/810 kcal
Ajánlott ital: somlói furmint

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Marikám!
Nálunk sem lesz egész malac,pedig jó egy recept!
Szívesen megsütném.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Ez az ami nálunk nem lesz. Egyébként szívesen megkóstolnám.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Csirke húsleves cérnametélttel és sok zöldséggel, diós kifőtt ...

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Gyömbéres narancsos sárgarépa krémleves képhez:

Gyomberes_narancsos_sargarepa_kremleves_2113980_7193_s

Éva köszönöm szépen a jókívánságot! A gyömbér miatt ...

burger eva írta 10 órája a(z) Gyömbéres narancsos sárgarépa krémleves képhez:

Gyomberes_narancsos_sargarepa_kremleves_2113980_7193_s

Mind a kettőtöknek gyógyulást kívánok. Azt hiszem kevesen ...

burger eva írta 10 órája a(z) Banános tekercs képhez:

Bananos_tekercs_2113701_8507_s

Köszönöm a hozzászólást. Jól sikerült és hamar elfogyott.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Gyömbéres narancsos sárgarépa krémleves képhez:

Gyomberes_narancsos_sargarepa_kremleves_2113980_7193_s

Gizike köszönöm szépen a hozzászólást! Most kicsit...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Kocsonyáim képhez:

Kocsonyaim_2114041_9678_s

Fincsi lehetett! Gratulálok, jól sikerült! Sajnos rajtam kívül...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli leves képhez:

Brokkoli_leves_2114040_4669_s

Marcsi az egyik kedvencemet hoztad!Művészien tálaltad! ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sült hús gyümölcsökkel képhez:

Sult_hus_gyumolcsokkel_2114039_4696_s

HŰŰŰ!-de guszta tálat készítettél Barátnőm! Örülök, ...

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Kocsonyáim képhez:

Kocsonyaim_2114041_9678_s

Ismét finom és kivánatos kocsonyát főztél Marcsi ,úgy ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Gyömbéres narancsos sárgarépa krémleves képhez:

Gyomberes_narancsos_sargarepa_kremleves_2113980_7193_s

Marcsi köszönöm szépen a hozzászólást! Remélem már ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu