Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az almákat megmossuk, elnegyedeljük, kicsumázzuk. Meghámozni nem kell! Vékonyan (2-3 mm) felszeleteljük, citromos vízbe tesszük, majd ebbe a vízbe teszünk ízlés szerint cukrot, és fahéjat, és a vaníliás cukrot. Feltesszük főni. Vigyázva főzzük, csak 3-4 percig, a forrástól számítva, hogy az almák puhák, formázhatók legyenek, de ne főjenek szét.
Amikor kész az alma, lecsepegtetve, egy tányérra kitesszük hűlni. A vajat vagy a margarint felolvasztjuk. A kiolvasztott leveles tésztát vékonyra elsodorjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk fahéjas porcukorral, majd derelyevágóval 3 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkok ne legyenek szélesebbek, ezt már tapasztalatból tudom.
Sorba rakjuk az almaszeletekkel, és szorosan feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben, szép pirosra sütjük. Amikor kisültek, még forrón átkenjük baracklekvárral, majd amikor már kihűlt gyengén porcukrozzuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!
|
|
Garáz József 9 órája új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!