Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tészta:
6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 csipetnyi só
Túrókrém
60 dkg tehéntúró
5 dl tejszín
60 dkg áfonya
2 db citrom heja (+1/2 szeletelve hejastol)
6 ek. porcukor
Díszítés: áfonya, tejszín szinezve átpaszírozott áfonyával, citrom szeletek
Elkészítés:
A tojások sárgáját össze keverjük alaposan a cukoral. Apránként belekeverjük a lisztet, 1 csomag vaníliás cukort, sütőport, egy csipetnyi sót. Nagyon óvatosan belekeverjük a tojás habot, össze ne törjük.
Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a formát kikenjük zsírral és kilisztezzük. Az elkészült piskótamasszát beleöntjük a formába és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt (kb. 170 fokon) sütjük.
Az áfonyát lemossuk és szitán lecsurgasuk, 2-3 dkg sűrű szitán átpasszírozzuk és levét félreteszünk a díszítéshez.
A citromokat alaposan lemossuk és héját lereszejük.
Az egyik citrom levét kicsavarjuk.
A tejszínt keményre verjük és három tálba teszük: a.)2 dl; b.)2 dl es c)1 dl.
áfonyás túrókrém: 2 dl tejszínhez hozá adunk 30 dkg túrót, 3 ek. porcukrot, habosra keverjük, nagyon óvatosan belekeverjük 40 dkg áfonyát;
citromos túrókrém: 2 dl tejszínhez hozá adunk 30 dkg túrót, 3 ek. porcukrot, habosra keverjük, beleteszük a citromok héját és 1 db citrom levét;
Díszítés: 1 dl tejszín+ 2-3 dkg átpaszitrirozot áfonya leve; 18-20 dkg áfonya; citrom szeletek; szines zselatin az áfonyára.
A piskotát két részre vágjuk. Az első lapra rákenjük az áfonyás túró krémet, ráhelyezzük a második lapot, rákenjük az egész citromos túrókrémet és kívülről is bevonjuk a tortát.
Díszítés: a torta tetejére kerül a félretett áfonyaszemek, a szinezet tejszín, citrom szeletek. Model: 1 és 2.
|
|
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!