Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve
Hozzávalók:
2 padlizsán,
2 paprika,
egy szem burgonya,
2 szem paradicsom
néhány szelet lilahagyma,
egy alma,
2 evőkanál növényi alapanyagú főzőkrém,
olaj, só
Elkészítése:
A padlizsánt megtisztítjuk, kanállal vagy karalábévájóval kikaparjuk a belsejét pár milliméteres vastagságig.
Apróra vágjuk a padlizsán belsejét, a paprikát, a paradicsomot, a lilahagymát és az almát. Ez lesz a töltelék.
Olajon megpirítjuk és készre pároljuk az enyhén sózott tölteléket, közben felteszünk forrni egy lábosban sós vizet, és amikor a víz már lobog, két percre percre beletesszük a kivájt padlizsánt.
A padlizsánt kivesszük a vízből, alaposan lecsöpögtetjük. A tölteléket a belsejébe halmozzuk, a tetejére főzőkrémet kenünk, 180 fokon (gázsütőnél közepes fokozaton) 20-30 percig sütjük.
Hozzászólások eddig: 23
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Tökös kenyér:
Hozzávalók: 2 kg teljes kiőrlésű liszt/tönkölyliszt, 3 dkg élesztő, só, 40 dkg sütőtök, 1 kiskanál ecet.
Elkészítés: A tököt ecetes vízben megfőzzük és áttörjük. A püréből és a többi hozzávalókból készült tésztát addig dagasztjuk, amíg a kezünkről le nem válik. Ha megkelt, átgyúrjuk és kiskosárba tesszük, még egyszer kelni hagyjuk, majd a tetejét 3 helyen megszurkáljuk és tojással megkenjük. Kizsírozott tepsibe tesszük. Mint egy kalács, annyi idő alatt megsül. Ha megsült, vizes tollal megkenjük, és kenyérruhába tesszük, így a héja megpuhul. 2 kg kenyér lesz belőle.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Töltött sütőtök:
Hozzávalók: 1 sütőtök (kb. 90-100 dkg, hosszúkás, magyar típus), 1 csapott teáskanál só, 1/2 teáskanál pirospaprika, 3 evőkanál metélőhagyma, 3 evőkanál tejszín (vagy tejföl), 1 szelet teljes kiőrlésű szikkadt kenyér, 5 dkg házi/bio vaj, 3 dkg reszelt sajt (parmezán vagy más kemény sajt, legjobb, ha füstölt).
Elkészítés: Megmossuk a tököt, félbe vágjuk és eltávolítjuk a magos részét. A belsejét kissé megsózzuk, majd tepsibe helyezzük. A tepsibe annyi vizet helyezünk, hogy félig ellepje a sütőtököt, majd lefóliázva közepes lángon mintegy 40 percig (teljesen puhára) sütjük. Ezután kivesszük a tepsiből, s annyira kikaparjuk a belsejét, hogy a héjon maradjon még a sütőtökből.
A kivájt sütőtököt összekeverjük a pirospaprikával, hagymával és tejszínnel. Hozzáadunk egy kevés sót, majd visszahelyezzük a felezett sütőtökbe. A durvára reszelt kenyeret összedolgozzuk a vajjal és sajttal, majd a megtöltött sütőtökre szórjuk. Ezután még negyed órára visszahelyezzük a sütőbe, míg szép sárgára nem sül.
Tálalásnál metélőhagymával, paradicsom karikával díszíthetjük.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Spenóttorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
12 dkg burgonya
2 dl finomliszt
1 kk sütőpor
1 kk fokhagymakrém (vagy friss foghagyma passzírozva)
só
7 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Töltelék:
4 nagy gerezd fokhagyma
50 dkg leveles, főtt paraj (lehet mélyhűtött, de leveles legyen)
2 tojás
3 púpos evőkanál mascarpone
só
fél kk. őrölt bors
20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A spenótot kiengedjük és összekeverjük a felvert tojásokkal, 15 dkg reszelt sajttal, mascarponéval. Frissen őrölt borssal, sóval és fokhagymával ízesítjük ezt a tölteléket. A burgonyát közben héjában megfőzzük, és még melegen összetörjük. A liszttel, olvasztott vajjal, kis sóval, fokhagymakrémmel és a sütőporral összekeverve kis víz segítségével lágy tésztát készítünk. A tésztát egy kerek üvegtálban (kb. 24 cm. átmérőjű) szétterítjük, miután vajjal illetve margarinnal vastagon kikentük, úgy hogy az edény falára is kerüljön tészta. Ebbe a „kéregbe” terítjük szét a spenótmasszát és megszórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
(Elkészíthetjük spenót pürével is, ha nem sikerül leveleset beszerezni.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Paradicsomos párizsikockák recept
Hozzávalók:
40 dkg párizsi
15 dkg gomba
3 evőkanál paradicsompüré
1 vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 citrom
só
őrölt bors
1 babérlevél
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vörös hagymát,hozzáadjuk a kockára vágott gombát,sózzuk ,addig pároljuk míg a gomba leve elpárolog.Ekkor a kockára vágott párizsit és a paradicsompürét hozzáadjuk.Néhányszor megkeverjük és babérlevéllel citrommal borssal ízesítjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Gombás rakott brokkoli-karfiol
Hozzávalók:
karfiol
brokkoli
gomba
1 vöröshagyma
1 lila hagyma
paradicsom
paprika
rizs
tejföl
sajt
ételízesítő
só
bors
fokhagyma
olívaolaj
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A karfiolt és a brokkolit főzzük elő, de ne sokáig épp csak félkeményre, mert a sütőben még úgyis puhul.Ha kész az előfőzés, akkor hűtsük le és vagy bontsuk virágaira vagy szeletekre vágjuk fel.
A hagymából, a paradicsomból és paprikából kevés olívaolajon csináljunk egy lecsós alapot,és a gombát pároljuk meg benne,majd dúsítsuk egy kis rizzsel, mert ez felszívja a felesleges szaftot is.Sózzuk, borsozzuk.
Egy kisebb tepsit kenjünk ki olívaolajjal, szórjuk meg az alját zsemlemorzsával és erre rakjuk a brokkolit, majd a lecsós gomba következik, majd a karfiol.
Egy pohár (nagy) tejfölbe keverjünk egy kis ételízesítőt, sót, borsot és ezzel kenjül meg az ételt, majd szórjuk be sajttal. Előmelegített sütőben addig süssük, míg a sajt megbarnul.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Padlizsános lasagne
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 evőkanál olasz fűszerkeverék
2 konzerv (egyenként 40dkg) darabolt paradicsom
1 nagy konzerv vagy üveges (85dkg) paradicsomsűrítmény
1 kisebb padlizsán (kb. 35dkg-os), meghámozva, 2-3cm-es szeletekre vágva
¼ kiskanál só
1 zacskó natúr, fehér biotofu (50dkg), lecsurgatva
2 nagy tojás
1 csésze reszelt parmezán sajt
9 előfőzött lasagnetészta
1 zacskó (25dkg) félzsíros, reszelt mozzarella
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Egy nagy lábasban, közepes lángon forrósítsd fel az olajat. Fonnyaszd meg benne a vöröshagymát kb. 5 percig, majd tedd belel a fokhagymát meg a fűszerkeveréket. Melegítsd további 1 percig.
2. Add hozzá a darabolt és a sűrített paradicsomot, azután nagyobb lángon forrald fel, majd a lángot mérsékelve melegítsd még 40 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
3. Közben egy tepsit kenj ki vékonyan olívaolajjal. Tegyed bele a padlizsánt, vékonyan kend meg olajjal, majd sózd meg, időnként megforgatava pirítsd meg a szeleteket (kb. 30 perc).
4. Robotgépben keverd sima masszává a tofut, a tojást meg a parmezánt.
5. Egy 23-33cm-es magas falú sütőtálat vékonyan kenj ki olajjal. Terítsd szét az alján az első lépésben elkészített szószból 1 csészényit, tegyél rá 3 lasagnét, arra a tofus-tojásos elegy felét, majd a padlizsánszeletek felét. Erre kerüljön 1 és ½ csésze szósz meg ½ csésze mozzarella. Készíts még egy ugyanilyen réteget, majd borítsd le a maradék tésztával, szósszal és mozzarellával.
6. Fedd le a tálat alufóliával, és tegyed a sütőbe. 1 óra után vedd le a fóliát, és így süsd még 15 percig, hogy jól átforrósodjon. Tálalás előtt hagyd kissé kihűlni.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Zöldséges ragu
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma, felaprítva
2 zellerszár, felszeletelve
2 sárgarépa, felkarikázva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 evőkanál balzsamecet
70dkg előre felvágott, kimagozott sonkatök
25dkg zöldbab, félbevágva
3 és ½ csésze csirkehúsalaplé
½ kiskanál morzsolt zsálya
1 piros csemegepaprika, felaprítva
2 csésze szeletelt shiitake-gomba
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál méz
Elkészítése:
1. Egy nagy lábasban, közepes lángon hevítsd fel az olajat. Tegyél bele először vöröshagymát és zellert, pirítsd 3 percig, majd a répát meg a fokhagymát, pirítsd tovább 2 percig, azután öntsd rá az ecetet, és tovább melegítve kb. 1 percen át kavargassuk az ételt, hogy a zöldségek ne ragadjanak le.
2. Tegyed bele a tököt, a babot és a zsályát, majd lassú tűzön főzd 15 percen át, míg a tök puhulni kezd. Ekkor rakd bele a paprikát meg a gombát, és főzd még 5-10 percig, amíg minden zöldség megpuhul.
3. Egy kis tálban keverd össze a mustárt a mézzel, csorgasd a raguba, és egyenletesen kavard el benne.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 napja itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ebbe énis szivessen belenyaltam volna nyami
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség krémleves, pirított ...
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
B.Ú.É.K. Mindannyiótoknak. Anna
Kőszeghy Anna írta 4 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörösbab leves a szilveszterre főtt sonka ...
Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hónapja a(z) Tarhonyás krumplis egytál képhez:
Most ezt az egyszerű, gyorsan elkészülő és finom ételt...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás