Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve
Kevert tészta alaprecept
Hozzávalók:
250 g lágyvaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
5 tojás
Kb. 50 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Elkészítés:
Ez a mennyiség egy 24 cm átmérőjű kuglófformához elegendő.
Kisebb formánál felezzük a mennyiséget, de 1 tasak vanillincukrot, 3 tojást és 3 csapott teáskanál sütőport vegyünk hozzá.
A tésztát megváltoztathatjuk, amennyiben 150 g reszelt csokoládét,
150 g őrölt mogyorót vagy 250 g jól lecsöpögtetett meggyet adunk hozzá.
Hozzászólások eddig: 5
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
SÓS,HAJTOGATOTT POGÁCSA RECEPTJE:
70 dkg liszt
1/2 l langyos tej
5 dkg élesztő EZT A RÉSZT ÖSSZEGYÚRNI,KISODORNI,MAJD 4 RÉSZRE KELL OSZTANI.
2 kiskanál cukor
1 kiskanál só
1 dcl olaj
1 margarin
3 tojássárgája EZT A RÉSZT IS KIKEVERJÜK,ELOSZTJUK 4 RÉSZRE.A 4 TÉSZTÁNKRA RÁKENJÜK.
2 kiskanál só
+egy kevés tört fokhagyma,ha szeretitek.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Rétestészta alaprecept
(kb. 3 rúdhoz)
Hozzávalók:
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 csipet só
100 ml langyos víz
1 közepes méretű tojás
1 evőkanál napraforgó olaj
1 teáskanál ecet
Ezen kívül:
50 g lágyvaj vagy margarin
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és konyhai robotgép alacsonyabb majd a legmagasabb fokozatán sima masszává keverjük. A tésztát fél órán át pihentetjük.
A vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk. A tésztát először nyújtófa segítségével kinyújtjuk, majd egy nagy lisztezett asztalterítőre helyezzük úgy, hogy a széleit kicsit lehajtjuk az asztal két merőleges oldalára (pár centit, épp hogy megakadjon). Ezután két kezünket ökölbe szorítjuk, és az asztal belső fele felől benyúlunk a tészta alá, és kézfejünkre fektetjük a tésztát. Ezután lassan, mintha kezünkkel „lépegető” mozdulatokat tennénk, elkezdjük húzni óvatosan magunk felé a tésztát, az asztalt körbe járva. Ezt addig tesszük, míg az egész tészta olyan vékonnyá nem válik, hogy szinte átlátunk rajta. A tészta szélét, ami vastagabb, körbe levágjuk. A tészta felületét vékonyan a megolvasztott vajjal vagy margarinnal bekenjük.
A rétesnek többféle tölteléket készíthetünk. Betöltése után megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Nehézségi fok:
Kis gyakorlat szükségesKis gyakorlat szükséges
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Piskóta tészta alaprecept
Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál forró víz
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
100 g búzaliszt
100 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
2 csapott kanál Dr. Oetker Sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat a forró vízzel 1 perc alatt a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra verjük. Elkeverjük benne a cukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, majd a felét a tojáskrémre szitáljuk, és a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Utána a maradékot is belekeverjük.
Tipp:
Tortalap készítése:
A tésztát 28 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, és a tortát megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
Pikóta tekercs készítése:
A tésztát 30x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a tortát megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Linzer tészta alaprecept
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csipet só
Egy tojás
Tejföl
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a sóval, cukorral és a margarinnal elkeverjük, majd halom a közepébe tesszük a tojást. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk, (robotgép dagasztóspiráljával is dolgozhatunk, ha szükséges), kevés tejföllel lazítjuk a tésztát. Nem szabad nagyon keménynek, sem túl lágynak lennie, mert akkor nagyon nehezen tudjuk nyújtani, vagy pedig állandóan hozzáragad a nyújtódeszkához. Ezt a tésztát nem szabad gyúrni, csak óvatosan összeállítani. Amennyiben ragad a tészta, fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
Amikor készen vagyunk, a tepsit kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük, majd a tésztát kinyújtjuk, és kiszaggatjuk kerek, vagy más, tetszőleges formákra.
burger eva írta 2 napja a(z) Disznótoros tál képhez:
Nagyon étvágygerjesztő.Mi már évek óta nem vágunk disznót. ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Habcsok képhez:
Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 1 hónapja itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás