Finomságok Konyhája: Tészta alapreceptek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12866 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12866 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12866 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12866 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tészta alapreceptek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve

Kevert tészta alaprecept


Hozzávalók:

250 g lágyvaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
5 tojás
Kb. 50 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor

Elkészítés:

Ez a mennyiség egy 24 cm átmérőjű kuglófformához elegendő.
Kisebb formánál felezzük a mennyiséget, de 1 tasak vanillincukrot, 3 tojást és 3 csapott teáskanál sütőport vegyünk hozzá.
A tésztát megváltoztathatjuk, amennyiben 150 g reszelt csokoládét,
150 g őrölt mogyorót vagy 250 g jól lecsöpögtetett meggyet adunk hozzá.

Hozzászólások eddig: 5

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Editke, elolvastam, hasonlóan készítem őket én is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

SÓS,HAJTOGATOTT POGÁCSA RECEPTJE:


70 dkg liszt
1/2 l langyos tej
5 dkg élesztő EZT A RÉSZT ÖSSZEGYÚRNI,KISODORNI,MAJD 4 RÉSZRE KELL OSZTANI.
2 kiskanál cukor
1 kiskanál só
1 dcl olaj




1 margarin
3 tojássárgája EZT A RÉSZT IS KIKEVERJÜK,ELOSZTJUK 4 RÉSZRE.A 4 TÉSZTÁNKRA RÁKENJÜK.
2 kiskanál só
+egy kevés tört fokhagyma,ha szeretitek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Rétestészta alaprecept

(kb. 3 rúdhoz)

Hozzávalók:

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 csipet só
100 ml langyos víz
1 közepes méretű tojás
1 evőkanál napraforgó olaj
1 teáskanál ecet

Ezen kívül:

50 g lágyvaj vagy margarin

Elkészítés:

Tészta:

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és konyhai robotgép alacsonyabb majd a legmagasabb fokozatán sima masszává keverjük. A tésztát fél órán át pihentetjük.

A vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk. A tésztát először nyújtófa segítségével kinyújtjuk, majd egy nagy lisztezett asztalterítőre helyezzük úgy, hogy a széleit kicsit lehajtjuk az asztal két merőleges oldalára (pár centit, épp hogy megakadjon). Ezután két kezünket ökölbe szorítjuk, és az asztal belső fele felől benyúlunk a tészta alá, és kézfejünkre fektetjük a tésztát. Ezután lassan, mintha kezünkkel „lépegető” mozdulatokat tennénk, elkezdjük húzni óvatosan magunk felé a tésztát, az asztalt körbe járva. Ezt addig tesszük, míg az egész tészta olyan vékonnyá nem válik, hogy szinte átlátunk rajta. A tészta szélét, ami vastagabb, körbe levágjuk. A tészta felületét vékonyan a megolvasztott vajjal vagy margarinnal bekenjük.
A rétesnek többféle tölteléket készíthetünk. Betöltése után megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

Nehézségi fok:
Kis gyakorlat szükségesKis gyakorlat szükséges

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Piskóta tészta alaprecept

Hozzávalók:

4 tojás
4 evőkanál forró víz
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
100 g búzaliszt
100 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
2 csapott kanál Dr. Oetker Sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat a forró vízzel 1 perc alatt a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra verjük. Elkeverjük benne a cukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, majd a felét a tojáskrémre szitáljuk, és a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Utána a maradékot is belekeverjük.

Tipp:

Tortalap készítése:

A tésztát 28 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, és a tortát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

Pikóta tekercs készítése:

A tésztát 30x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a tortát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Linzer tészta alaprecept

Hozzávalók:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csipet só
Egy tojás
Tejföl
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, a sóval, cukorral és a margarinnal elkeverjük, majd halom a közepébe tesszük a tojást. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk, (robotgép dagasztóspiráljával is dolgozhatunk, ha szükséges), kevés tejföllel lazítjuk a tésztát. Nem szabad nagyon keménynek, sem túl lágynak lennie, mert akkor nagyon nehezen tudjuk nyújtani, vagy pedig állandóan hozzáragad a nyújtódeszkához. Ezt a tésztát nem szabad gyúrni, csak óvatosan összeállítani. Amennyiben ragad a tészta, fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
Amikor készen vagyunk, a tepsit kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük, majd a tésztát kinyújtjuk, és kiszaggatjuk kerek, vagy más, tetszőleges formákra.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Túrós tészta. képhez:

Turos_teszta-001_2191190_3726_s

József finom ebédetek volt! Mindkettőt szeretem.

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

Turos_teszta-001_2191190_3726_s

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

Gulyas_leve_2191189_5221_s

Garáz József írta 22 órája a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

Anna ! Nagyon sajnálom. Nálunk is hasonló a baj.

burger eva írta 1 napja a(z) Diós habos kocka képhez:

Dios_habos_kocka_2191141_4086_s

Csodálatosak.Gratulálok !!!

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Gombamártásos szélesmetélt képhez:

Gombamartasos_szelesmetelt_2191078_1519_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Nagyon...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást! Isteni finom...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

József nekem is sokat romlott az egészségem, nem is tudok...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

József ez az ebéd nagyon finom kombináció, gratulálok! ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) 438137535_753114376907387_1523859542857368154_n képhez:

438137535_753114376907387_1523859542857368154_n_2191142_1666_s

Marcsi nagyon tetszik ez a finomság! Itt az eperszezon, ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu