Finomságok Konyhája: Tészta alapreceptek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tészta alapreceptek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve

Kevert tészta alaprecept


Hozzávalók:

250 g lágyvaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
5 tojás
Kb. 50 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor

Elkészítés:

Ez a mennyiség egy 24 cm átmérőjű kuglófformához elegendő.
Kisebb formánál felezzük a mennyiséget, de 1 tasak vanillincukrot, 3 tojást és 3 csapott teáskanál sütőport vegyünk hozzá.
A tésztát megváltoztathatjuk, amennyiben 150 g reszelt csokoládét,
150 g őrölt mogyorót vagy 250 g jól lecsöpögtetett meggyet adunk hozzá.

Hozzászólások eddig: 5

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Editke, elolvastam, hasonlóan készítem őket én is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

SÓS,HAJTOGATOTT POGÁCSA RECEPTJE:


70 dkg liszt
1/2 l langyos tej
5 dkg élesztő EZT A RÉSZT ÖSSZEGYÚRNI,KISODORNI,MAJD 4 RÉSZRE KELL OSZTANI.
2 kiskanál cukor
1 kiskanál só
1 dcl olaj




1 margarin
3 tojássárgája EZT A RÉSZT IS KIKEVERJÜK,ELOSZTJUK 4 RÉSZRE.A 4 TÉSZTÁNKRA RÁKENJÜK.
2 kiskanál só
+egy kevés tört fokhagyma,ha szeretitek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Rétestészta alaprecept

(kb. 3 rúdhoz)

Hozzávalók:

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 csipet só
100 ml langyos víz
1 közepes méretű tojás
1 evőkanál napraforgó olaj
1 teáskanál ecet

Ezen kívül:

50 g lágyvaj vagy margarin

Elkészítés:

Tészta:

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és konyhai robotgép alacsonyabb majd a legmagasabb fokozatán sima masszává keverjük. A tésztát fél órán át pihentetjük.

A vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk. A tésztát először nyújtófa segítségével kinyújtjuk, majd egy nagy lisztezett asztalterítőre helyezzük úgy, hogy a széleit kicsit lehajtjuk az asztal két merőleges oldalára (pár centit, épp hogy megakadjon). Ezután két kezünket ökölbe szorítjuk, és az asztal belső fele felől benyúlunk a tészta alá, és kézfejünkre fektetjük a tésztát. Ezután lassan, mintha kezünkkel „lépegető” mozdulatokat tennénk, elkezdjük húzni óvatosan magunk felé a tésztát, az asztalt körbe járva. Ezt addig tesszük, míg az egész tészta olyan vékonnyá nem válik, hogy szinte átlátunk rajta. A tészta szélét, ami vastagabb, körbe levágjuk. A tészta felületét vékonyan a megolvasztott vajjal vagy margarinnal bekenjük.
A rétesnek többféle tölteléket készíthetünk. Betöltése után megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

Nehézségi fok:
Kis gyakorlat szükségesKis gyakorlat szükséges

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Piskóta tészta alaprecept

Hozzávalók:

4 tojás
4 evőkanál forró víz
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
100 g búzaliszt
100 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
2 csapott kanál Dr. Oetker Sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat a forró vízzel 1 perc alatt a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra verjük. Elkeverjük benne a cukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, majd a felét a tojáskrémre szitáljuk, és a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Utána a maradékot is belekeverjük.

Tipp:

Tortalap készítése:

A tésztát 28 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük, és a tortát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

Pikóta tekercs készítése:

A tésztát 30x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a tortát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Linzer tészta alaprecept

Hozzávalók:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csipet só
Egy tojás
Tejföl
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, a sóval, cukorral és a margarinnal elkeverjük, majd halom a közepébe tesszük a tojást. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk, (robotgép dagasztóspiráljával is dolgozhatunk, ha szükséges), kevés tejföllel lazítjuk a tésztát. Nem szabad nagyon keménynek, sem túl lágynak lennie, mert akkor nagyon nehezen tudjuk nyújtani, vagy pedig állandóan hozzáragad a nyújtódeszkához. Ezt a tésztát nem szabad gyúrni, csak óvatosan összeállítani. Amennyiben ragad a tészta, fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
Amikor készen vagyunk, a tepsit kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük, majd a tésztát kinyújtjuk, és kiszaggatjuk kerek, vagy más, tetszőleges formákra.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 napja a(z) Disznótoros tál képhez:

Disznotoros_tal_2196614_2658_s

szivessen megenném kérem

burger eva írta 2 napja a(z) Disznótoros tál képhez:

Disznotoros_tal_2196614_2658_s

Nagyon étvágygerjesztő.Mi már évek óta nem vágunk disznót. ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196614_2658_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...

burger eva írta 5 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Kösz az értékelést.

Domján Mária írta 1 hete a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Finom egyszerű édességet készítettél Évikém puszika

burger eva 3 hete új képet töltött fel:

Habcsok_2196263_2296_s

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:

vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok

Kőszeghy Anna írta 1 hónapja itt:

Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu