Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve
Nagyszerű szőlős receptek!
Egészséges és finom, miért is hagynánk ki ételeinkből a szőlőt, amikor épp szezonja van?
Hozzászólások eddig: 14
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Miclausné Király Erzsébet üzente 11 éve
Antioxidáns koktél szőlővel és áfonyával
Hozzávalók:
10 dkg piros szőlő
20 dkg fekete áfonya
1 citrom
fél zöld citrom
Szénsavas ásványvíz
Elkészítés: gyümölcspréssel préseljük le a gondosan megmosott gyümölcsöket, facsarjuk bele a citromok levét is. Keverjünk hozzá ízlés szerint ásványvizet.
Miért egészséges?
A piros szőlő: antioxidáns, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő. B3, B6, E-vitamint és flavonoidokat tartalmaz, továbbá vas, réz, szelén, cink, magnézium található benne.
A fekete áfonya: antioxidáns, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, vértisztító. C-vitamint, B1- vitamint, béta-karotint, káliumot tartalmaz. Javítja az erek falának rugalmasságát.
A citrom és zöld citrom: közismerten sok C-vitamint tartalmaznak, emellett antioxidáns hatásúak és káliumot, kalciumot is tartalmaznak.
Fogyaszd egészséggel!
Szakál Gáborné üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Szőlős csirkecomb
Hozzávalók:
ˇ 1 kg krumpli
ˇ 2 fej lila hagyma
ˇ 1 fej fokhagyma
ˇ 1 fürt szőlő
ˇ 1 maréknyi dióbél
ˇ 1 púpos evőkanál mustár
ˇ 1 pohár száraz rosé bor
ˇ néhány ág friss kakukkfű
ˇ só és bors
ˇ 6 csirkecomb
A krumplit megfőzzük, A lila hagymát negyedeljük, A diót, a szőlőt megtisztítjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. Mindezt egy olajjal, vagy margarinnal kikent tepsibe tesszük, majd ráöntjük a mustárral összekevert bort. Sóval, borssal megszórjuk, elhelyezzük a tepsiben a kakukkfüvet.
A zöldségágyra ráhelyezzük a megsózott, borsozott csirkecombokat, és zsírral megkenjük. A tepsit alufóliával letakarjuk, majd 50 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és megpirítjuk a csirkecombokat.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Szőlőlekvár
Hozzávalók:
ˇ 1,5 kg érett, kék szőlő
ˇ 20 dkg dió
ˇ 1 mokkáskanál citromsav
ˇ 1 kg befőző cukor
A szőlőt leszemezzük, a diót kisebb darabokra törjük. A szőlőt kevés vízzel addig főzzük, amíg a szemek elkezdenek szétpattanni. Szitán áttörjük, majd hozzáadjuk a diót, a cukrot és a citromsavat. Sűrűre főzzük, Üvegekbe töltjük, majd dunsztoljuk.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Domján Mária üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Miclausné Király Erzsébet üzente 11 éve
Szebbnél szebb szőlőfürtök kínálják magukat a zöldséges pultokon, használja ki a szőlő szezont, amíg lehet. Íme, három finom szőlős recept a konyhába!
Szőlőleves:
Finom hűs leves recept, amit érdemes kipróbálni a szőlő szezonban.
Hozzávalók: 50dkg szőlő piros fehér, 4 dl kefir, 15 dkg porcukor, 1 kanál főzés nélküli vaníliás pudingpor, só.
A szőlőt mossuk, meg majd szemezzük le. A szőlőszemeket tegyük bele egy turmixgépbe, és a cukorral együtt turmixszoljuk össze. Az így kapott pépet nyomjuk át szitán, és öntsük át egy fazékba. Adjuk hozzá a kefirt, a pugindport, keverjük össze és ízlés szerint ízesítsük sóval. A szőlőlevest jól lehűtve hidegen tejszínhabbal és szőlőszemekkel tálaljuk.
Szőlős burgonyasaláta
Őszi finom és különleges kolbászos burgonyasaláta recept szőlővel.
Hozzávalók:
80dkg főtt burgonya, 20 dkg kolbász, 6 kanál olaj, 15 szem muskotályos szőlőszem,1 vöröshagyma, 2 csemege uborka, 1 dl száraz fehérbor, 1 cs. snidling, bors, só.
A paprikás kolbászt vágjuk fel karikára, majd kevés olajban pirítsuk meg. A hagymát és az uborkát is vágjuk fel, a burgonyát főzzük meg. Ha a burgonya megfőtt meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy nagyobb salátás tálba lerakjuk a burgonyát, meglocsoljuk borral, meghintjük sóval, borssal, hozzáadjuk az uborkát, a szőlőt, és a hagymát majd összeforgatjuk. A szélére elrendezzük a kolbászkarikát, és felaprított snidlinggel megszórjuk.
Jó étvágyat kívánunk.
Dörgicsei töltike
Valódi régi magyar recept, amely darált sertés hússal, és szőlőlevéllel készül.
Hozzávalók:
12-15 szőlőlevél, 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 közepes hagyma, só, bors, 50 dkg sóska, 2 dl tejföl, cukor.
A zsenge szőlőleveleket jó alaposan megmossuk, leforrázzuk és leszűrjük. A hagymát felaprítjuk és olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a megmosott rizst és a végén a darált sertéshúst. Jól átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az egész tojást, és összeforgatjuk.
A szőlőleveleket megtöltjük a töltelékkel, ahogy a töltött káposztát szoktuk, és egy lábosba egymás mellé sorban lerakjuk. Annyi vizet vagy húsleves lét öntünk rá, ami ellepi, és kis lángon puhára főzzük. A sóskát megtisztítjuk, összevágjuk, és a megmaradt zsírban megpároljuk. Meghintjük két kanál liszttel, majd a főzővízből kiveszünk két kanállal és felöntjük.
Ha megfőtt a sóska levét ízesítjük cukorral, tejföllel. A végén a töltikéket kiszedjük, a tejfölös sóskával és főtt burgonyával tálaljuk.
Forrás: Receptbarlang.hu
Garáz József írta 37 perce a(z) Rakott brokkoli. képhez:
Anna Köszönöm kérdésed ! Igen jól vagyok . A Vizsgálatok...
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Rakott brokkoli. képhez:
József nagyon étvágygerjesztő ételt hoztál, ez is nagy ...
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mikszáth kedvence képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Van aki (én is) ...
Garáz József 23 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mikszáth kedvence képhez:
Sokszor készítek ilyen finom levest, nálunk mindketten...
Kőszeghy Anna 23 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) jégvarázsos asztal képhez:
Ildikó jól néznek ki ezek a műanyag játékok, de ...
Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:
Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás