Finomságok Konyhája: Szilveszteri menüsor (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12889 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12889 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12889 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12889 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szilveszteri menüsor

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve

Hideg borsos kacsamell

mangós-ruccolás salátaágyon

Hozzávalók: 4 kacsamell, egy fej jégsaláta, fél-fél kiló ruccola és radiccio, 4 darab paradicsom, 2 alma, egy nagyobb mangó, olívaolaj, só, tarkabors, majoránna, rozmaring, fehér bors, citromlé, mustár.

Elkészítése: a kacsamell bőrös oldalát keresztben beirdaljuk. Mozsárban összetörünk tarka borsot, majoránnát, rozmaringot. Bedörzsöljük a fűszerkeverékkel a húst, sózzuk. Serpenyőben lassú tűzön, 10-12 percig vasalva rozéra (fél angolosra) sütjük a kacsamell mindkét oldalát. Amikor elkészült, félrerakjuk kihűlni. Közben elkészítjük a salátát. Kézzel összetépkedünk jégsalátát, ruccolát, radicciót, beletesszük egy keverőtálba. A paradicsomot, mangót, almát kockára vágjuk, hozzáadjuk a salátákhoz, olívaolajjal meglocsoljuk, sóval, fehér borssal, citromlével, mustárral ízesítjük. A kacsamellet vékonyra felszeleteljük, és a tálalás előtt tejszínhabbal fellazított salátára halmozzuk. Friss zöld fűszerrel díszítjük

Hozzászólások eddig: 7

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.
Válogassatok belőle!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ennyi finomság!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Karamell-flan

erdeigyümölcs-öntettel

Hozzávalók: 1 liter tej, 5 tojás plusz 5 tojássárgája, 4 csomag vaníliás cukor, 40-50 deka cukor, zselatin, fél kiló erdei gyümölcs.

Elkészítése: a tejet, a tojásokat és a tojássárgájákat összekeverjük a vaníliás cukorral és 20 deka cukorral. Cukrot karamellizálunk, majd vékonyan csurgatva őzgerincformába töltjük, és erre rászedjük a tejes keveréket. A megtöltött formát vízágyon sütőbe tesszük, és a legkisebb hőfokon (80-90 fokon) készre sütjük. A maradék cukorral erdeigyümölcs-lekvárt készítünk, vörösborral ízesítjük, mártássűrűségűre főzzük. Tálaláshoz kiborítjuk a flant az őzgerincformából, szeleteljük, a mártásra helyezzük, gyümölcsökkel, tejszínhabbal díszítjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Gemenci tűzdelt vaddisznófilé

mangós chilimártásban, rozmaringos lencsefánkkal

Hozzávalók: 1,5 kiló vaddisznócomb, 10 deka szalonna, fél kiló lencse, negyed kiló liszt, 2 deci tejföl, fél csomag sütőpor, 1 tojás, 2-3 mangó, 4-5 chilipaprika (a díszítéshez is), egy kis fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, egy-egy zeller, alma, narancs, egy-két evőkanál paradicsompüré, só, bors, kakukkfű, borókabogyó, rozmaring, babérlevél, olaj a sütéshez.

Elkészítése: a vaddisznócombot szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, lisztbe mártjuk, és olajon elősütjük minden oldalán. Kivesszük a zsiradékból, amiben aztán vöröshagymát, sárgarépát, zellert, almát, narancsot pirítunk egy kevés cukorral és paradicsompürével. Sóval, borssal, kakukkfűvel, borókabogyóval fűszerezzük, felöntjük vízzel, majd beletesszük a vaddisznócombot, és készre pároljuk benne. A közben elpárolgott folyadékot vörösborral pótoljuk. A mártáshoz a mangót kevés cukorral és sóval vajon pépesre pároljuk, majd turmixoljuk, tejszínnel beállítjuk a sűrűségét. A kettévágott és kimagozott chilipaprikát vékony szeletekre vágjuk, és beleforgatjuk a mártásba, vigyázva, hogy az ne legyen túl erős, és készre főzzük. A lencsét sóval, kevés cukorral, babérlevéllel megfőzzük, lecsepegtetjük, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a tojást, rozmaringot és a sütőport, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és egy fél órára hűtőbe tesszük. Fagyis kanállal kiszaggatjuk, bő olajban kisütjük. A vaddisznócombot felszeleteljük, a gombóccal és a mártással tálaljuk, gyümölcsökkel, chilivel díszítjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Pezsgősörbet

pihenésképpen

Hozzávalók: személyenként egy gombóc citromfagyi, 2 centiliter vodka, körülbelül egy deci száraz pezsgő, friss mentalevél.

Elkészítése: a citromfagyit keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vodkát, az apróra vágott mentát, elkezdjük kevergetni, miközben a pezsgővel beállítjuk krémszerű sűrűségét. Hosszú, vékony poharakba öntjük, friss mentával, gyümölcsökkel díszítjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Göngyölt malackaraj

aszalt szilvával töltve, szedermártásban

Hozzávalók: 1,5 kiló malackaraj, egy szikkadt zsemle, egy kis fej vöröshagyma, egy tojás, 15 szem aszalt szilva, fél kiló szeder, 15 deka cukor, friss koriander, só, bors, 3 centiliter konyak.

Elkészítése: a malackarajt kicsontozzuk, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, majd félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A maradék malachúst és a tejben áztatott zsemlét ledaráljuk, hozzáadjuk a kevés olajon lepirított vöröshagymát és az apróra vágott friss koriandert. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a tojást és a darabokra vágott aszalt szilvát. A malackarajt kiterítjük, a tölteléket rúd alakban rátesszük, felgöngyöljük, alufóliába csomagoljuk, és sütőbe tesszük. Közepes hőfokon 45-50 percig sütjük. A szedermártáshoz cukrot karamellizálunk, beletesszük a szedret, és a megfelelő sűrűségig főzzük benne. Félrehúzzuk, egy kis konyakkal nyakon öntjük. A malackarajt felszeleteljük, tálaláskor a mártásra halmozzuk, salátával, gyümölcsökkel díszítjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Forró mentás almaleves

szarvashúsos gombóccal

Hozzávalók: 2 kiló alma, 10 deka cukor, egy citrom, 40 deka szarvascomb, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, 2 deci tejszín, liszt a habaráshoz, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, egy kis fej vöröshagyma, friss mentalevél, só, bors, szegfűszeg, fahéj, kakukkfű.

Elkészítése: meghámozzuk, kicsumázzuk az almát, felkockázzuk, feltesszük főni a cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal, citrommal. Amikor megfőtt, kihalásszuk belőle a szegfűszeget és a fahéjat. Összeturmixoljuk, tejszínes habarással beállítjuk a sűrűségét, majd kiforraljuk. Friss mentát apróra vágunk, hozzátesszük a leveshez, amit még egy kevés almaborral ízesítünk. A szarvashúsos gombóchoz tejbe beáztatjuk a zsemlét, kinyomkodjuk, és a szarvascombbal együtt ledaráljuk, keverőtálba tesszük, vajon lepirított vöröshagymát teszünk hozzá, beleütjük a tojást, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, az állagát zsemlemorzsával beállítjuk, majd apró gombócokat formázunk belőle. Sós vízben kifőzzük. Tálaláskor a levesbe rakjuk a gombócokat, a tetejét reszelt parmezánnal meghintjük. Friss mentalevéllel, narancsgerezddel díszíthetjük.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

Meteres_kalacs_2191500_4663_s

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

Cseresznye_eresben_2191499_7058_s

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

Mar_szinesedo__sarga_barack_2191498_4403_s

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

A_korai_cseresznyenk_2191497_1279_s

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

Sarokhaz_2191496_3224_s

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

Tojasos_nokedli_salataval_2191495_2789_s

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

A_mai_ebed__gombaleves_grizgaluskaval_2191494_6949_s

Domján Mária írta 1 órája a(z) Sárgarépás palacsinta cukros tejföllel képhez:

Sargarepas_palacsinta_cukros_tejfollel_2191474_7514_s

Annám de jól néz ki megkívántam .Krémet is látok ...

Kőszeghy Anna 18 órája új képet töltött fel:

Sargarepas_palacsinta_cukros_tejfollel_2191474_7514_s

Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta ( új káposztából)....

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu