Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve
Ebbe a témába várom olyan leves recepteket,amiket a szüleinktől,dédiktől vettünk át a régi,"szegényes"helyzetben.
Hozzászólások eddig: 24
Domján Mária üzente 7 éve
Krisztina köszönöm szépen a receptet én is szoktam elég sűrűn készíteni Nagyon finom
Én az Édesanyám receptje alapján készítem
Gyirán Krisztina üzente 7 éve
Egy egyszerű, élesztő nélkül készülő fánkot mutatok be.
Hihetetlennek tűnik, de onnan, hogy kiveszed a lisztet a szekrényből,
addig, míg kiveszed az utolsó fánkot az olajból ÖSSZESEN 20-25 perc!
És nagyon finom, gusztusos!
https://www.youtube.com/watch?v=fCZIXoegnek
Domján Mária üzente 9 éve
Szia Marcsi!
Én Domján Mária Marcsi vagyok a klub vezetője
Örülök, hogy ilyen aktívan kiveszed a részedet a klub életéből
remélem,hogy sűrűn találkozunk majd.
Várom az ételekhez való értékelésedet hozzászólásodat is ,sőt hozhatod a TE általad elkészült finomságokat is
Üdv Marcsi
Gurdics Andrásné üzente 9 éve
Kőszeghy Anna üzente 9 éve
Csendesné Márta üzente 9 éve
Kodisleves: Vékony rántás+pirospaprika+3-4 gerezd fokhagyma/Össze apritva/+1/2 l.víz+1 leveskocka/hús/
+ fött krumpli leve minimum 1/2 l.Akkor érdemes csinálni ha valamihez fött krumpli kell/hámozott/Jól össze kell forralni és cérna metéltet szoktam bele tenni.
Kőszeghy Anna üzente 9 éve
Domján Mária üzente 9 éve
Köszönöm szépen Anikó!
Mi nagyonszertük a köménymagos levest és elég sűrűn készítem
van amikor tojást teszek bele gríz galuska helyett és még egykis pertuskát is szoktam bele tenni és egy darab leveskockát is ahogy írtad
csia aniko üzente 9 éve
KOMENYMAG LEVES GRIZGALUSKAVAL
Olajat ontok a labasba,lisztet szorok rea...nem piritom barnara csak annyira,hogy felforrosodjon...vizzel fel ontom annyival amennyi levest akarunk fozni es amennyire suun szeretjuk...ekkor teszem bele a piros paprikat es a daralt komenyt...amikor forr bele szaggatom a grizgaluskakat....Grizgaluska: 1-2 tojas,es griz annyi amilyen kemenyre szeretjuk......Megjegyzes: Lehet tenni a levesbe leves kockat vagy vegetat...es persze sot izles szerint.....Jo etvagyat...:)
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Hamis gulyás
Hozzávalók:
75 dkg tisztított burgonya, 2 db friss zöldpaprika, 2 db friss paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 db marhahúsleves-kocka, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 mokkáskanál majoránna, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evõkanál piros fûszerpaprika (aki szereti az erõset, kevés cseresznyepaprika-krémet is tehet bele), 2 evõkanál tarhonya (de csak házi, szabálytalan alakú apró száraz tarhonya), ízlés szerint só, csípet õrölt köménymag.
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd zsírját folyamatos keverés közben kis lángon kiolvasztom, és ráteszem a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát. Folytonosan kevergetve üvegesre fonnyasztom, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a paprikakrémet, majd azonnal ráöntök két evõkanál vizet. A tûzre visszatéve beleteszem a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát, és néhány percig kevergetem. Ezután a megtisztított, zúzott fokhagymával és a köménymaggal ízesítem, majd ráöntök másfél liter vizet, illetve annyit, amennyi jó bõven ellepi a burgonyát. Ezután beleteszem a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott zöldpaprikát meg a húsleveskockákat és felforralom. Ha szükséges, meg is sózom. Fedõ alatt puhára fõzöm, csak ezután teszem bele a felkarikázott paradicsomot és a házi tarhonyát (csipetke helyett). Addig fõzöm még, amíg a tarhonya meg nem fõ. Forrón tálalom.
Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 13 órája új képet töltött fel:
Garáz József 13 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás