Finomságok Konyhája: " SZEGÉNY ASSZONY KONYHÁJA " (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

" SZEGÉNY ASSZONY KONYHÁJA "

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 6 éve

Ebbe a témába várom olyan leves recepteket,amiket a szüleinktől,dédiktől vettünk át a régi,"szegényes"helyzetben.

Hozzászólások eddig: 24

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 1 éve

Krisztina köszönöm szépen a receptet én is szoktam elég sűrűn készíteni Nagyon finom
Én az Édesanyám receptje alapján készítem

Válasz

Gyirán Krisztina üzente 1 éve

Egy egyszerű, élesztő nélkül készülő fánkot mutatok be.
Hihetetlennek tűnik, de onnan, hogy kiveszed a lisztet a szekrényből,
addig, míg kiveszed az utolsó fánkot az olajból ÖSSZESEN 20-25 perc!
És nagyon finom, gusztusos!
https://www.youtube.com/watch?v=fCZIXoegnek

Válasz

Domján Mária üzente 3 éve

Szia Marcsi!
Én Domján Mária Marcsi vagyok a klub vezetője
Örülök, hogy ilyen aktívan kiveszed a részedet a klub életéből
remélem,hogy sűrűn találkozunk majd.
Várom az ételekhez való értékelésedet hozzászólásodat is ,sőt hozhatod a TE általad elkészült finomságokat is
Üdv Marcsi

Válasz

Gurdics Andrásné üzente 3 éve

Szervusz.
Bocsi, de nem tudom még a lánynevedet. Én Marcsi vagyok.
Most találtam meg , ezeket a csodás recepteket.Reggel megyek is a piacra . Én most éppen , a bogyiszlói paprikát gyilkolom. Ugyan úgy, ,1 kg -hoz 2o-dkg só.Remélem nem ég szét a kezem.
Üdvözlettel. Marcsi

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Köszönöm ezt a végtelenül egyszerű, és tápláló levest Márta.
Kár lenne kiönteni a főtt krumpli levét. Én krumpligombócot főzök bele.

Válasz

Csendesné Márta üzente 4 éve

Kodisleves: Vékony rántás+pirospaprika+3-4 gerezd fokhagyma/Össze apritva/+1/2 l.víz+1 leveskocka/hús/
+ fött krumpli leve minimum 1/2 l.Akkor érdemes csinálni ha valamihez fött krumpli kell/hámozott/Jól össze kell forralni és cérna metéltet szoktam bele tenni.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Amilyen egyszerű leves, olyan finom!
Ahány ház, annyi szokás! Mindenki egy kicsit másképp csinálja,
de ez a változat is nagyon tetszik!
Köszönöm a receptet!

Válasz

Domján Mária üzente 4 éve

Köszönöm szépen Anikó!
Mi nagyonszertük a köménymagos levest és elég sűrűn készítem
van amikor tojást teszek bele gríz galuska helyett és még egykis pertuskát is szoktam bele tenni és egy darab leveskockát is ahogy írtad

Válasz

csia aniko üzente 4 éve

KOMENYMAG LEVES GRIZGALUSKAVAL

Olajat ontok a labasba,lisztet szorok rea...nem piritom barnara csak annyira,hogy felforrosodjon...vizzel fel ontom annyival amennyi levest akarunk fozni es amennyire suun szeretjuk...ekkor teszem bele a piros paprikat es a daralt komenyt...amikor forr bele szaggatom a grizgaluskakat....Grizgaluska: 1-2 tojas,es griz annyi amilyen kemenyre szeretjuk......Megjegyzes: Lehet tenni a levesbe leves kockat vagy vegetat...es persze sot izles szerint.....Jo etvagyat...:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Hamis gulyás
Hozzávalók:
75 dkg tisztított burgonya, 2 db friss zöldpaprika, 2 db friss paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 db marhahúsleves-kocka, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 mokkáskanál majoránna, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evõkanál piros fûszerpaprika (aki szereti az erõset, kevés cseresznyepaprika-krémet is tehet bele), 2 evõkanál tarhonya (de csak házi, szabálytalan alakú apró száraz tarhonya), ízlés szerint só, csípet õrölt köménymag.

Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd zsírját folyamatos keverés közben kis lángon kiolvasztom, és ráteszem a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát. Folytonosan kevergetve üvegesre fonnyasztom, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a paprikakrémet, majd azonnal ráöntök két evõkanál vizet. A tûzre visszatéve beleteszem a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát, és néhány percig kevergetem. Ezután a megtisztított, zúzott fokhagymával és a köménymaggal ízesítem, majd ráöntök másfél liter vizet, illetve annyit, amennyi jó bõven ellepi a burgonyát. Ezután beleteszem a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott zöldpaprikát meg a húsleveskockákat és felforralom. Ha szükséges, meg is sózom. Fedõ alatt puhára fõzöm, csak ezután teszem bele a felkarikázott paradicsomot és a házi tarhonyát (csipetke helyett). Addig fõzöm még, amíg a tarhonya meg nem fõ. Forrón tálalom.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 1 napja új képet töltött fel:

Bolero_torta_az_en_verziom_szerint_2070809_9454_s

Domján Mária 1 napja új képet töltött fel:

Bolero_torta_szeletelve_2070808_6571_s

Domján Mária 1 napja új képet töltött fel:

Bolero_torta_az_en_verziom_szerint_szeletelve_2070807_3808_s

Domján Mária 1 napja új képet töltött fel:

Dios_makos_bejgli_2070806_8623_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Hókifli képhez:

Hokifli_2070626_1766_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást, örülök, hogy ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Epres boleró képhez:

Epres_bolero-001_2070637_4014_s

Szuper finom lehetett! Egyet küldjél erre is belőle! Köszi! ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Csirkemell párolt zöldségekkel képhez:

Csirkemell_parolt_zoldsegekkel_2070636_3561_s

Nagyon finom, egészséges ételt készítettél Marcsi!...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Epres boleró képhez:

Epres_bolero_2070634_1924_s

Marcsikám nagyon finom, mutatós sütit hoztál! Gratulálok!

Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:

Epres_bolero-001_2070637_4014_s

Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:

Csirkemell_parolt_zoldsegekkel_2070636_3561_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu