Finomságok Konyhája: Sós sütemények Szilveszterre (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sós sütemények Szilveszterre

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve

Jugó kifli

Hozzávalók:

1 kg liszt
2 dl étolaj
0,5 l tej
5 dkg élesztõ
2 ek. só
1 ek. cukor
2 db tojás (1 a tésztába, 1 a kenéshez)
10 dkg margarin

Elkészítés:

Az élesztõt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk kézzel. Igen jól összegyúrjuk, megkelesztjük a tésztát. Ezután kis cipókat készitünk, kinyújtjuk azokat 3-4 mm vastagra és köralakúra, késsel kis cikkekre vágjuk, mint a tortát. A cikkek szélesebb végébe kis darab vajkockát teszünk, igy tekerjük fel. Az igy kapott kis kifliket kivajazott tepsibe rakjuk, lekenjük tojással, megszórjuk sajttal, és megsütjük. (A vajkockák helyett sajtkockákat is használhatunk.

Hozzászólások eddig: 9

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Szász ilucika üzente 12 éve

Megsütöttem, nagyon finom lett!

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Ez jónak tűnik Editke, de sok rétesre kaptam "megrendelést" a családtól, ha marad energiám lehet megsütöm.
P.Ilike

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jó receptek az éjszakásat ismerem, szoktam is sütni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sós keksz

Hozzávalók:

25 dkg liszt
8 dkg margarin
2 tojás sárgája
késhegynyi szódabikarbóna
1 dl tejföl
csipet só
tojás a megkenéshez

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 mm vastagságúra nyújtjuk, cakkos szélû kekszvágóval kiszaggatjuk, vagy derelyemetszõvel négyszögeket vágunk. Tojással megkenjük, sós köménnyel megszórjuk (amit helyettesíthetünk reszelt sajttal, sóval is). Elõmelegített sütõben sütjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

"Éjszakás" túrópogácsa

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg túró
3 dkg élesztõ
1 kocka Ráma
1 pohár tejföl
1 tojás

tetejére kenéshez
tojássárgája
szóráshoz
reszelt sajt

Elkészítés:

Az áttört túrót elkeverjük a liszttel. Elmorzsoljuk benne a Rámát és a lereszelt élesztõt. Hozzáadjuk a felvert tojást és a tejfölt. Sóval ízesítve a tésztát jól összedolgozzuk.
Egy éjszakára hûtõbe állítjuk. (Ezért a legjobb a tésztát elõzõ este összeállítani.) Másnap kinyújtjuk, majd a szokásos módon hajtogatjuk, legalább háromszor. A hajtogatások között kb. 30 percet pihentetjük a tésztát. Utoljára ujjnyira nyújtjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Derelyevágóval rudakat is vághatunk.) Forró sütõben szép pirosra sütjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Spenótos-camembertes batyu

Hozzávalók:

100 g spenót (levél)
1 kis gerezd fokhagyma
1 ek olaj
50 g camembert sajt
1 cs leveles tészta

Elkészítés:

A spenótót megmossuk, durvára vágjuk és enyhén sós vízben kb. 5 percig forrázzuk. Leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A fokhagymát meghámozzuk, hajszálvékony szeletekre vágjuk és az olajon picit megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, még 1-2 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Közben a camembert sajtot felkockázzuk.
A leveles tésztát kissé kinyújtjuk és négyzet alakú darabokra vágjuk.
A spenótot a tésztanégyzetekre helyezzük átlósan, a tetejére rászórjuk a camembert kockákat, majd a tészta szabadon maradt sarkait a tetejére hajtjuk és könnyedén összenyomjuk.
Tetejét megkenjük tojással és 200 °C-os sütőben 18-20 percig sütjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sonkás-sajtos croissant

Hozzávalók:

½ kg mélyhûtött leveles tészta
15 dkg fõtt sonka
¼ kg tejszínes sajt
1,5 dl tej
2 tojássárgája

õrölt bors

Elkészítés:

A tésztát kinyújtjuk és hat egyforma négyzetre vágjuk. A négyzeteket átlósan kettévágjuk (12 háromszöget kapunk).
A sajtot a tej felével krémesre keverjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.
A tésztákat egyenként megkenjük a krémmel, majd a hosszabb oldaluknál (az átlónál) kezdve feltekerjük, közben kiflivé formázzuk.
Kivajazott tepsire tesszük és kb. 20 percig pihentetjük.
A maradék tejet összekeverjük a tojássárgájával és megkenjük vele a kiflik tetejét.
Elõmelegített sütõben 200°C-on aranybarnára sütjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom sajtosrúd

Hozzávalók:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
2 dl tejföl

ízlés szerint tetejére
sajt
mák
szezámmag
köménymag

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órai pihentetés után 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, tojással lekenjük, beszórjuk (amivel éppen akarjuk), derelyevágóval egy centi széles, 10 centi hosszú csíkokat vágunk és lisztezett sütõlemezre rakjuk. Forró sütõbe tesszük, szép pirosra sütjük (gyorsan sül).
Nagyon finom. Sokáig elálló sütemény.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu