Finomságok Konyhája: Receptek vegetáriánusoknak (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12900 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12900 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12900 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12900 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptek vegetáriánusoknak

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve





Szezámmagos burgonyás kifli

Hozzávalók:
5 közepes nagyságú burgonya, 40 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, 2 tojás, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál sütőpor, 5 dkg szezámmag, bors, só

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd a héját lehúzva még melegen áttörjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, beledolgozzuk a tejfölt, az áttört burgonyát, és egy felvert tojást. Összekeverjük a sütőporral meghintett liszttel, és jól formázható tésztát gyúrunk. Sóval meghintjük, szórunk rá borsot, újból átgyúrjuk, majd letakarva negyed óráig pihentetjük. Ezután három egyforma cipót formázunk. A tésztát liszttel megszórt deszkán 3 milliméter vastagságú körlapokra nyújtjuk. 8-8 egyforma cikkekre vágjuk, és a szélesebb végük felől feltekerve kifliket formálunk. Két végüket kicsit meghajlítjuk. A maradék felvert tojással megkenjük, a tetejét megszórjuk szezámmaggal. Kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, és 200ºC-ra felmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük. Aki nem kedveli a szezámmagot, a kiflik tetejét köménymaggal is meghintheti.

325 kcal/kifli (8 db esetén), 1365 kJ

A Meglepetés tippje
Egy csésze tea mellé könnyű esti vacsorának is kínálhatjuk.

Hozzászólások eddig: 20

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Finom lehet ez a saláta. Mi zakuszkát készítettünk a napokban, tavaly csináltuk elöször és nagy sikere volt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Cukkinisaláta
Hozzávalók:
60 dkg zsenge cukkini
2-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
2 dl tejföl (esetleg joghurt, vagy kefír)

pár csepp olivaolaj

Elkészítés:
A cukkinikat jó alaposan megmossuk, két végüket levágjuk, uborkagyalun héjastól legyaluljuk. Sózzuk, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Közben a fokhagymát pépesítjük és a tejfölbe keverjük. A cukkinikat kinyomkodjuk belekeverjük a tejfölbe, h?tôszekrényben tartjuk tálalásig. Pár csepp olajjal díszíthetjük a tetejét.

Tanácsok:
Magában is, de lehet pirítós mellé, rántott cukkinivel is szeretjük. Ha fogyózom kefírrel csinálom. Ha nem, túrót is szoktam belekeverni. Ha utána elrágunk 1-2 szál petrezselymet, nem lesz fokhagyma illatú a lehelletünk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez nagyon nagyon finom!

Válasz

Katonáné Margit üzente 11 éve

Medvehagyma tekercs

Hozzávalók kb. 15-20 tekercshez: 25 dkg tehéntúró, 3 ek natúr joghurt, 5 dkg gouda sajt (reszelve)
0, 5 dl tejszín, 2 ek sonkás tömlős sajtkrém, petrezselyemzöld, 10 + 20 levél medvehagyma, só, bors (ízlés szerint).

Elkészítés: A túrót, a sajtokat, a joghurtot, a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet egy villa segítségével alaposan összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.

10 levél medvehagymát apróra vágunk, és a túróhoz keverjük. A masszából kiskanálnyit a maradék levelek széles felére teszünk és feltekerjük. Friss kenyérhez kínáljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Kovács Alexandra

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Fahéjas ananásztorta
Hozzávalók 8 főre:

43 dkg ananász (lével együtt),
4 tk. kukoricaliszt,
5 dkg barna cukor,
5 dkg növényi margarin,
1,25 dl víz,
1 citrom reszelt héja,
5 cl napraforgóolaj,
7,5 dkg barna cukor,
1,5 dl víz,
15 dkg liszt,
2 tk. sütőpor,
1 tk. őrölt fahéj


Az ananászléhez keverjük a lisztet, a cukrot, a margarint és a vizet, majd sűrű masszává főzzük. Ezután az olajat, a cukrot és a vizet egy másik lábosba tesszük, a cukrot felolvasztjuk, majd az egészet elkeverjük a sütőporos liszttel és a fahéjjal. Az ananászt és a citromhéjat egy előkészített tortaformába tesszük, meglocsoljuk 4 kanál ananászszósszal, majd befedjük a tésztával. Így 180 fokon 35-40 percig sütjük, majd tálra tesszük. Végül a maradék ananászszósszal meglocsoljuk, és már kínálhatjuk is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Aszalt gyümölcsös kenyér
Hozzávalók főre:

76 dkg búzafinomliszt, BL 55,
3 dl víz,
2 dl tej,
1 evőkanál só,
2 evőkanál méz,
5 dkg olvasztott vaj,
1 kávéskanál élesztőpor,
12 dkg aszalt gyümölcs és olajos mag vegyesen
(mandula, mogyoró, dió, mazsola, aszalt füge, datolya, sárgabarack)


Öntsük a vizet és tejet a sütőedénybe, adjuk hozzá a sót, a mézet, a vajat és a lisztet, majd szórjuk az élesztőport a lisztre. Válasszuk ki a "fehér kenyér" programot, a kenyér méretét és színét is, majd kapcsoljuk be a kenyérsütőt. Hangjelzéskor adjuk hozzá a kenyértésztához az aszalt gyümölcsöt és az olajos magvakat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Karfiolsaláta piros paprikával
Hozzávalók 4 főre:

2 piros kaliforniai paprika,
1 közepes méretű karfiol,
3 tojás,
durva só

AZ ÖNTETHEZ
2 evőkanál balzsamecet,
6 evőkanál olívaolaj,
só,
frissen őrölt bors

Értékelje a receptet:
0 hozzászólás

Kapcsoljuk a sütőt grillfokozatra. Vágjuk a kaliforniai paprikát négybe, vegyük ki a magházát, majd tegyük egy teflontepsibe a paprikadarabokat úgy, hogy a héjas részük legyen a grill felé. A tepsi kb. 15 cm távolságra legyen a grilltől, és süssük 10-15 percig, amíg a paprika héja fekete lesz és felfúvódik. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a héját és vágjuk vékony csíkokra.
Forraljunk fel sós vizet. Szedjük szét a karfiolt rózsáira úgy, hogy a rózsáknak maradjon 2-3 cm-es száruk. Öblítsük át enyhén ecetes vízben, majd rakjuk forrásban lévő vízbe és főzzük 10 percig, hogy megpuhuljanak, de figyeljünk arra, hogy ne főjenek szét. Csepegtessük le egy szűrőben, és hagyjuk kihűlni.
Főzzük a tojásokat forrásban lévő vízben 10 percig. Tegyük hideg vízbe őket mielőtt megpucolnánk. Vágjuk a főtt tojásokat negyedekbe.
Készítsük el az öntetet: öntsük az ecetet és a sót egy tálba, majd öntsük hozzá az olajat, állandóan keverve egy habverővel vagy villával s borsozzuk meg.
A salátástálba karfiolfej alakban helyezzük el a karfioldarabokat, rakjuk rá a kaliforniai paprikaszeleteket, és körben a negyed tojásokat. Osszuk el rajta egyenletesen az öntetet.
Előételként tálalhatjuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én sem ettem,de úgy gondolom,hogy jó lehet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem ettem még így tököt, de jó lehet ahogy olvastam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tökpörkölt



Elkészítés:

kevés étolajban megfonnyasztunk 2-3 hagymát. Egy közepes nagyságú tököt
meghámozunk, kockákra vágjuk, a hagymával néhány perc alatt nem túl
puhára megpároljuk. Fűszerezése: tört, édes pirospaprika, majoránna,
kevés fokhagyma, babérlevél, köménymag, ételízesítő, 1-2 fehér paprika
darabolva, paradicsom. Tálalható főzelékekkel, graham lisztből készült
nokedlivel, rizskörettel, mellé saláta adható. Hasonlóan készíthetünk
pörköltet cukkiniből, csillagtökből, padlizsánból is.,

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Rántott karaj gombás rizzsel képhez:

Rantott_karaj_gombas_rizzsel_2191622_5599_s

Rántott karaj gombás rizzsel töröl Ez a tál volt a mai...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Rantott_karaj_gombas_rizzsel_2191622_5599_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárga leves, fokhagymás tejbe áztatott karaj...

Garáz József írta 2 napja a(z) Rakott brokkoli. képhez:

Rakott_brokkoli_2191603_9621_s

Anna Köszönöm kérdésed ! Igen jól vagyok . A Vizsgálatok...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Rakott brokkoli. képhez:

Rakott_brokkoli_2191603_9621_s

József nagyon étvágygerjesztő ételt hoztál, ez is nagy ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mikszáth kedvence képhez:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

József köszönöm a hozzászólást! Van aki (én is) ...

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Rakott_brokkoli_2191603_9621_s

Garáz József írta 3 napja a(z) Mikszáth kedvence képhez:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

Anna! ez is egy újdonság számomra.

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mikszáth kedvence képhez:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

Sokszor készítek ilyen finom levest, nálunk mindketten...

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu