Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve
Kevés tojással készült sütemények receptjeit kérném ebbe a fórumtémába.
Hozzászólások eddig: 16
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
rédli zsuzsanna üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Villámlepény
Hozzávalók:
négy tojás,
20 dkg porcukor,
egy csomag vaníliás cukor,
fél citrom leve,
15 dkg rétesliszt,
10 dkg olvasztott Rama margarin,
a tetejére csokoládémáz;
a forma kikenéséhez zsír és liszt.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, beletesszük a citromlevet, lisztet, a tojásfehérjékből vert kemény habot és az olvasztott margarint. Kizsírozott, kilisztezett őzgerincformában sütjük meg, deszkára borítjuk, és ha kihűlt, csokoládémázzal vonjuk be. Csak hidegen szeleteljük fel.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Morzsalepény
4 tojás sárgáját fél csomag vaníliás cukorral és 15 deka cukorral habosra keverjük, azután hozzáadunk 2 szelet reszelt csokoládét, 5 evőkanál leszitált zsemlemorzsát, fél csomag sütőport és legvégül a 4 tojás keményre vert habját. Vajazott tepsibe sütjük. Sütés után kockákra vágva kettőt-kettőt málna- vagy barackízzel összeragasztunk a tálaláskor vaníliás cukorral bőven behintjük. E kitűnő tésztát cukros csokoládémázba villával bemártva vonhatjuk be s tetejére fehér cukros mázzal rácsozatot készíthetünk. Az ilyen módon bevont süteményeket csinosan mignon papírkapszulákba téve szolgáljuk fel.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Habos lepény
4 db tojás
24 dkg cukor
10 dkg liszt (finom)
4 db tojás fehérje
Tészta: 4 tojássárgáját keverünk el 10 dkg cukorral, 4 tojásfehérjét 2 dkg cukorral kemény habbá verünk, 10 dkg liszttel összevegyítjük. Egy lapban kisütjük.
Töltelék: 12 dkg cukorból, 1 dl vízzel szirupot főzünk, 4 vagy 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk. Mikor a szirup már gyöngyözik, lassan és folytonos keveréssel öntsük rá a kemény habra, forró gőz fölött még 4-5 percig verjük, míg vágható kemény lesz a hab. Kenjük rá egyenletesen a kihűlt tésztára. Csokoládéval vonjuk be, vagy folyékony gyümölcsízzel megcsepegtetjük. Kockára vágva tálaljuk.
Készítési variációk: Két lapot sütünk vajastésztából. Az egyikre rákenjük a habot, a másikat felszeleteljük és egyenként helyezzük a hab tetejére. Így szépen fel tudjuk szeletelni, anélkül, hogy kinyomnánk belőle a habot. Vajastésztából 8-10 centi átmérőjű köröket sütünk, és azokra halmozzuk a habot, kis hegycsúcsokat csinálunk, csokoládéval bevonjuk. Édes ostyalapokra halmozzuk a habot, csokoládéval bevonjuk. Nemes egyszerűséggel, kistányérokra halmozzuk a habot, leöntjük olvasztott csokoládéval, ahogy sikerül, nem baj ha helyenként kilátszik a fehér hab. Az sem baj, ha nincs otthon csoki, anélkül is finom. A habot lehet ízesíteni, citromlé, vanília, szörp, kakaó, stb.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Gazdag lepény
Összegyúrunk 25 deka finomlisztet 25 deka áttört tehéntúróval, 25 deka margarinnal, meg egy csipet sóval, és egy éjjelen át hűvös helyen pihentetjük. Két deci forró tejet simára keverünk öt deka cukorral, 20 deka darált mákkal, egy citrom reszelt héjával, egy púpozott evőkanál baracklekvárral, és beleadunk 10 deka mazsolát. Egy másik edényben felforralunk két deci tejet öt deka cukorral, meg egy csomag vaníliás cukorral, 15 deka darált diót, két evőkanál finom zsemlemorzsát, és szintén egy evőkanál barackízt adunk hozzá. Egy harmadik edényben kissé átpárolunk 60 deka megtisztított, vékonyan felszelt almát, egy citrom levével, egy darabka citromhéjjal, meg annyi cukorral, hogy kellemesen savanykás maradjon. Sütés előtt a tésztát négy cipóba osztjuk, és az elsőt kinyújtva, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Rákenjük a máktölteléket, erre borítjuk a második, lappá nyújtott tésztát. Meghintjük zsemlemorzsával, rákenjük az almatölteléket, és a harmadik tésztalappal befedve, ráterítjük a diótölteléket. Végül a negyedik lappal borítjuk be a tésztát, tetejét villával megszurkáljuk, és a sütőben addig sütjük, míg a teteje szép rózsaszínű nem lesz. A tepsiben, még azon melegen megszórjuk porcukorral, és ha kihűlt, ujjnyi hosszú, másfél centi széles szeletekre vágjuk. Finomabb, mint egy torta.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Áfonyás lepénykék
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg liszt,
2 kiskanál sütőpor,
3 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
5 tojás,
1 tejföl,
20 dkg áfonya,
4 evőkanál méz a tetejére,
a sütéshez olaj
A tojásokat fölverjük, majd a lisztfa! a sütőporral, a cukorral, csipetnyi sóval és a tejföllel sűrű masszává keverjük. Az áfonyát megtisztítjuk. Egy tarkedlisütőt kenőtollal beolajazunk, majd fölforrósítunk. A mélyedéseket félig töltjük a tésztával, áfonyaszemekkel megszórjuk, és mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Az áfonyás lepénykéket melegen, meglangyosított mézel meglocsolva kínáljuk.
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Piskóta Bomba
Hozzávalók:
30 dkg liszt
5 dkg margarin
1 sütőpor
1 tojás
1 ek kakaó
5 ek tej
Ebből két lapot sütünk. Középre 5 tojásos piskóta.
Krém:
1/2 l tej |felfőzni
5 ek liszt|
20 dkg cukor
20 dkg margarin
Máz:
12 dkg cukor
3 ek kakaó
2 ek kávé(főzött)
margarin
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Vaníliás perecek
25 dkg lisztet, 10 dkg cukorral, ½ csomag sütőporral, 15 dkg vajjal, 1 tojással, 8 dkg héjazott őrölt mandulával és ½ csomag vanillincukorral összegyúrunk. Vékony rudacskákat sodrunk a tésztából és kis pereceket formálunk belőlük. A világosra sütött pereceket vanillincukorban meghempergetve szolgáljuk fel.
burger eva 4 napja új képet töltött fel:
burger eva 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 2 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 2 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás