Finomságok Konyhája: Olcsóbb,kevés tojással készült sütemények receptjei (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Olcsóbb,kevés tojással készült sütemények receptjei

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve

Kevés tojással készült sütemények receptjeit kérném ebbe a fórumtémába.

Hozzászólások eddig: 16

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jókat találtál Editke, a habos lepényt még édesanyámtól ismertem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

válogass kedvedre Zsuzsa.
Örülök,hogy tetszenek a receptek.
Üdv:Edit.

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 12 éve

Köszi Editke! Nagyon jó!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Villámlepény

Hozzávalók:

négy tojás,
20 dkg porcukor,
egy csomag vaníliás cukor,
fél citrom leve,
15 dkg rétesliszt,
10 dkg olvasztott Rama margarin,
a tetejére csokoládémáz;
a forma kikenéséhez zsír és liszt.

A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, beletesszük a citromlevet, lisztet, a tojásfehérjékből vert kemény habot és az olvasztott margarint. Kizsírozott, kilisztezett őzgerincformában sütjük meg, deszkára borítjuk, és ha kihűlt, csokoládémázzal vonjuk be. Csak hidegen szeleteljük fel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Morzsalepény

4 tojás sárgáját fél csomag vaníliás cukorral és 15 deka cukorral habosra keverjük, azután hozzáadunk 2 szelet reszelt csokoládét, 5 evőkanál leszitált zsemlemorzsát, fél csomag sütőport és legvégül a 4 tojás keményre vert habját. Vajazott tepsibe sütjük. Sütés után kockákra vágva kettőt-kettőt málna- vagy barackízzel összeragasztunk a tálaláskor vaníliás cukorral bőven behintjük. E kitűnő tésztát cukros csokoládémázba villával bemártva vonhatjuk be s tetejére fehér cukros mázzal rácsozatot készíthetünk. Az ilyen módon bevont süteményeket csinosan mignon papírkapszulákba téve szolgáljuk fel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Habos lepény

4 db tojás
24 dkg cukor
10 dkg liszt (finom)
4 db tojás fehérje

Tészta: 4 tojássárgáját keverünk el 10 dkg cukorral, 4 tojásfehérjét 2 dkg cukorral kemény habbá verünk, 10 dkg liszttel összevegyítjük. Egy lapban kisütjük.

Töltelék: 12 dkg cukorból, 1 dl vízzel szirupot főzünk, 4 vagy 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk. Mikor a szirup már gyöngyözik, lassan és folytonos keveréssel öntsük rá a kemény habra, forró gőz fölött még 4-5 percig verjük, míg vágható kemény lesz a hab. Kenjük rá egyenletesen a kihűlt tésztára. Csokoládéval vonjuk be, vagy folyékony gyümölcsízzel megcsepegtetjük. Kockára vágva tálaljuk.

Készítési variációk: Két lapot sütünk vajastésztából. Az egyikre rákenjük a habot, a másikat felszeleteljük és egyenként helyezzük a hab tetejére. Így szépen fel tudjuk szeletelni, anélkül, hogy kinyomnánk belőle a habot. Vajastésztából 8-10 centi átmérőjű köröket sütünk, és azokra halmozzuk a habot, kis hegycsúcsokat csinálunk, csokoládéval bevonjuk. Édes ostyalapokra halmozzuk a habot, csokoládéval bevonjuk. Nemes egyszerűséggel, kistányérokra halmozzuk a habot, leöntjük olvasztott csokoládéval, ahogy sikerül, nem baj ha helyenként kilátszik a fehér hab. Az sem baj, ha nincs otthon csoki, anélkül is finom. A habot lehet ízesíteni, citromlé, vanília, szörp, kakaó, stb.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Gazdag lepény

Összegyúrunk 25 deka finomlisztet 25 deka áttört tehéntúróval, 25 deka margarinnal, meg egy csipet sóval, és egy éjjelen át hűvös helyen pihentetjük. Két deci forró tejet simára keverünk öt deka cukorral, 20 deka darált mákkal, egy citrom reszelt héjával, egy púpozott evőkanál baracklekvárral, és beleadunk 10 deka mazsolát. Egy másik edényben felforralunk két deci tejet öt deka cukorral, meg egy csomag vaníliás cukorral, 15 deka darált diót, két evőkanál finom zsemlemorzsát, és szintén egy evőkanál barackízt adunk hozzá. Egy harmadik edényben kissé átpárolunk 60 deka megtisztított, vékonyan felszelt almát, egy citrom levével, egy darabka citromhéjjal, meg annyi cukorral, hogy kellemesen savanykás maradjon. Sütés előtt a tésztát négy cipóba osztjuk, és az elsőt kinyújtva, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Rákenjük a máktölteléket, erre borítjuk a második, lappá nyújtott tésztát. Meghintjük zsemlemorzsával, rákenjük az almatölteléket, és a harmadik tésztalappal befedve, ráterítjük a diótölteléket. Végül a negyedik lappal borítjuk be a tésztát, tetejét villával megszurkáljuk, és a sütőben addig sütjük, míg a teteje szép rózsaszínű nem lesz. A tepsiben, még azon melegen megszórjuk porcukorral, és ha kihűlt, ujjnyi hosszú, másfél centi széles szeletekre vágjuk. Finomabb, mint egy torta.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Áfonyás lepénykék

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg liszt,
2 kiskanál sütőpor,
3 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
5 tojás,
1 tejföl,
20 dkg áfonya,
4 evőkanál méz a tetejére,
a sütéshez olaj

A tojásokat fölverjük, majd a lisztfa! a sütőporral, a cukorral, csipetnyi sóval és a tejföllel sűrű masszává keverjük. Az áfonyát megtisztítjuk. Egy tarkedlisütőt kenőtollal beolajazunk, majd fölforrósítunk. A mélyedéseket félig töltjük a tésztával, áfonyaszemekkel megszórjuk, és mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Az áfonyás lepénykéket melegen, meglangyosított mézel meglocsolva kínáljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Piskóta Bomba

Hozzávalók:

30 dkg liszt
5 dkg margarin
1 sütőpor
1 tojás
1 ek kakaó
5 ek tej

Ebből két lapot sütünk. Középre 5 tojásos piskóta.

Krém:

1/2 l tej |felfőzni
5 ek liszt|
20 dkg cukor
20 dkg margarin

Máz:

12 dkg cukor
3 ek kakaó
2 ek kávé(főzött)
margarin

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Vaníliás perecek

25 dkg lisztet, 10 dkg cukorral, ½ csomag sütőporral, 15 dkg vajjal, 1 tojással, 8 dkg héjazott őrölt mandulával és ½ csomag vanillincukorral összegyúrunk. Vékony rudacskákat sodrunk a tésztából és kis pereceket formálunk belőlük. A világosra sütött pereceket vanillincukorban meghempergetve szolgáljuk fel.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

burger eva 4 napja új képet töltött fel:

Osz_2199956_3493_s

burger eva írta 1 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 1 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 1 hete új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 2 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Domján Mária írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...

Domján Mária írta 2 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

A tortához gratulációm a Katának puszi

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu