Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve
Itt a kukorica szezonja.
Süssünk,főzzünk kukoricából!
Edit a klub vezetője.
Hozzászólások eddig: 23
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Miclausné Király Erzsébet üzente 12 éve
Almás kukoricasaláta recept
Hozzávalók:
30 dkg mélyhűtött kukorica
1 szál sárgarépa
1 jonatán alma
5 dkg majonéz
1 dl tejföl
1 teáskanál mustár
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A mirelit kukoricát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, az almát megmossuk, magházát kiemeljük, húsát héjastól kockára vágjuk
A majonézt kikeverjük a tejföllel, a mustárral, a citromlével és sóval ízesítjük. A mártásba keverjük a kukoricát, a sárgarépát és az almát. Legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Miclausné Király Erzsébet üzente 12 éve
Kukoricás süti recept
Kategória:
Kenyerek, péksütemények
Hozzávalók:
Kukoricás süti
Hozzávalók:
- 2 cs kukoricadara
- 2 cs zabpehely
- 1/2 cs kókuszreszelék
- 1 tk só
- 2 1/4 cs forró víz
- 1/2 cs mazsola
Elkészítés:
Keverjük össze a kukoricadarát, a zabpelyhet, a kókuszt és a sót. A mazsolát pedig enyhén turmixoljuk össze a mazsolával, és hagyjuk állni néhány percig. Evőkanálnyi adagokat helyezzünk sütőlemezre, majd 160-170 °C-os sütőben addig süssük, amíg az alja aranybarna nem lesz (kb. 45 perc). Lekvárral fogyasztva ajánljuk.
Miclausné Király Erzsébet üzente 12 éve
Kukoricás rizi- bizi
Hozzávalók:
2 ek olaj
2 dl rizs
4 dl víz
1 kk só
fél konzerv kukorica
fél konzerv borsó
Elkészítés:
A rizst felforrósított olajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a hideg vizet ( sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót jól megkavarom és óvatosan hozzákeverem a kukoricát meg a borsót( a levét megiszom). Lefedem, kikapcsolom a gázt, és 15-20 perc múlva tálalom.
Tanácsok:
Télen a saját fagyasztott csöveskukoricával is helyettesíthetem a konzervet. Akkor megfőzöm, ha kihült késsel levágom a szemeket, és só helyett egy húsleveskockát teszek a rizsbe. ( Nincs rá magyarázat, de így más, jobb az íze.) Amúgy minden más egyezik.
A borsó lehet fagyasztott is, de mégjobb a friss; ilyenkor puhára főzöm, míg a rizs puhul.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Miclausné Király Erzsébet üzente 12 éve
ERDÉLYI JUHTÚRÓS PULISZKA
Hozzávalók: 60 dkg kukoricaliszt, 25 dkg juhtúró, 3 dl tejföl, 8 dkg zsír vagy vaj, só
Egy kis sóval forralj fel 1,5 liter vizet.
Folyamatos keverés mellett (e célra legjobb egy habverő) szórd bele a kukoricalisztet.
Lassan, továbbra is kevergetve főzd, amíg nem válik tejbegríz-sűrűségűvé, majd tedd félre.
Egy magasabb sütőedényt zsírozz ki, s az aljára teríts néhány kanálnyi puliszkát, szórd meg juhtúróval, locsold meg tejföllel, csepegtess rá zsírt, majd simíts rá egy újabb réteg puliszkát.
Úgy folytasd a rétegezést, hogy legfelülre túró kerüljön.
Forró sütőbe téve, közepes tűzön süsd pirosra.
Jó étvágyat!
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:
József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás