Finomságok Konyhája: Medvehagyma (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Medvehagyma

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve

A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma. Régi magyar neve sási hagyma, posz hagyma. Levelei élénkzöldek, fénye­sek, hosszú nyelűek, lándzsa alakúak, hasonlítanak a gyöngyvirágéra.

Hozzászólások eddig: 4

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ügyes vagy, hogy ennyi receptet kerestél nekünk, köszönjük!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Medvehagymás gerslirizottó, retekkel és karalábéval

Recept: Minden csupa medvehagyma A gerslirizottó egyrészt azért jó, mert nem lehet túlkészíteni (mint a rizottót) és rengetegféleképpen lehet variálni. A legjobb benne, hogy gyorsan elkészül és nem kell őrizgetni a tűzhely mellett.

Hozzávalók:

1 bögre gersli (árpagyöngy)
2 ek olívaolaj
3 bögre alaplé (víz)
4 ek mascarpone
1 karalábé
2 retek

Frissen őrölt bors
Fél csokor medvehagyma


Egy lábast felmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk az előzőleg átmosott gerslit. Átforgatjuk, majd felöntjük a folyadékkal. Közepes lángon addig főzzük, míg a folyadék majdnem teljesen elfogy alóla, de ha átkeverjük, szottyos. Ekkor lehúzzuk a lángról, belekeverjük a mascarponét, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, majd almareszelővel belereszeljük az előzőleg megmosott, megtisztított karalábét és retket. Sózzuk, borsozzuk, megesszük.

77876_80e2918f0d2b_s

4.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Medvehagymás-kecskesajtos kekszek

Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg vaj
Fél tk só
70 g krémes kecskesajt
70 g medvehagyma


A lisztet a sóval elkeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a krémes kecskesajtot, illetve az apróra vágott medvehagymát, és összeállítjuk a tésztát. Ha kell, hozzáadhatunk 1 ek hideg vizet, hogy jobban összeálljon a tészta. Diónyi gombócokat formálunk, majd a tenyerünk között ellapítjuk, így tesszük a kekszeket a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 180 fokon 25 percig sütjük őket.

77875_7904ebf75e79_s

3.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Medvehagymás camembert-es tojáskrém

Hozzávalók:

8 db tojás
15 dkg camembert

Frissen őrölt bors
3 ek mascarpone / natúr sajtkrém
Fél csokor medvehagyma


A tojásokat keményre főzzük, majd héjukat megtörve kihűtjük. Megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A camembert sajtot szintén apróra vágjuk, majd a tojással és a sajtkrémmel alaposan elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a szintén apróra vágott medvehagymával ízesítjük.

77874_ad3914170765_s

5.jpg

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu