Finomságok Konyhája: Medvehagyma (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12866 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12866 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12866 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12866 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Medvehagyma

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve

A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma. Régi magyar neve sási hagyma, posz hagyma. Levelei élénkzöldek, fénye­sek, hosszú nyelűek, lándzsa alakúak, hasonlítanak a gyöngyvirágéra.

Hozzászólások eddig: 4

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ügyes vagy, hogy ennyi receptet kerestél nekünk, köszönjük!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Medvehagymás gerslirizottó, retekkel és karalábéval

Recept: Minden csupa medvehagyma A gerslirizottó egyrészt azért jó, mert nem lehet túlkészíteni (mint a rizottót) és rengetegféleképpen lehet variálni. A legjobb benne, hogy gyorsan elkészül és nem kell őrizgetni a tűzhely mellett.

Hozzávalók:

1 bögre gersli (árpagyöngy)
2 ek olívaolaj
3 bögre alaplé (víz)
4 ek mascarpone
1 karalábé
2 retek

Frissen őrölt bors
Fél csokor medvehagyma


Egy lábast felmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk az előzőleg átmosott gerslit. Átforgatjuk, majd felöntjük a folyadékkal. Közepes lángon addig főzzük, míg a folyadék majdnem teljesen elfogy alóla, de ha átkeverjük, szottyos. Ekkor lehúzzuk a lángról, belekeverjük a mascarponét, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, majd almareszelővel belereszeljük az előzőleg megmosott, megtisztított karalábét és retket. Sózzuk, borsozzuk, megesszük.

77876_80e2918f0d2b_s

4.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Medvehagymás-kecskesajtos kekszek

Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg vaj
Fél tk só
70 g krémes kecskesajt
70 g medvehagyma


A lisztet a sóval elkeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a krémes kecskesajtot, illetve az apróra vágott medvehagymát, és összeállítjuk a tésztát. Ha kell, hozzáadhatunk 1 ek hideg vizet, hogy jobban összeálljon a tészta. Diónyi gombócokat formálunk, majd a tenyerünk között ellapítjuk, így tesszük a kekszeket a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 180 fokon 25 percig sütjük őket.

77875_7904ebf75e79_s

3.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Medvehagymás camembert-es tojáskrém

Hozzávalók:

8 db tojás
15 dkg camembert

Frissen őrölt bors
3 ek mascarpone / natúr sajtkrém
Fél csokor medvehagyma


A tojásokat keményre főzzük, majd héjukat megtörve kihűtjük. Megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A camembert sajtot szintén apróra vágjuk, majd a tojással és a sajtkrémmel alaposan elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a szintén apróra vágott medvehagymával ízesítjük.

77874_ad3914170765_s

5.jpg

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejfölös zöldbab főzelék, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós tészta. képhez:

Turos_teszta-001_2191190_3726_s

József finom ebédetek volt! Mindkettőt szeretem.

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Turos_teszta-001_2191190_3726_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Gulyas_leve_2191189_5221_s

Garáz József írta 1 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

Anna ! Nagyon sajnálom. Nálunk is hasonló a baj.

burger eva írta 1 napja a(z) Diós habos kocka képhez:

Dios_habos_kocka_2191141_4086_s

Csodálatosak.Gratulálok !!!

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Gombamártásos szélesmetélt képhez:

Gombamartasos_szelesmetelt_2191078_1519_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Nagyon...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást! Isteni finom...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

József nekem is sokat romlott az egészségem, nem is tudok...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

József ez az ebéd nagyon finom kombináció, gratulálok! ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu