Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve
A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma. Régi magyar neve sási hagyma, posz hagyma. Levelei élénkzöldek, fényesek, hosszú nyelűek, lándzsa alakúak, hasonlítanak a gyöngyvirágéra.
Hozzászólások eddig: 4
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Medvehagymás gerslirizottó, retekkel és karalábéval
Recept: Minden csupa medvehagyma A gerslirizottó egyrészt azért jó, mert nem lehet túlkészíteni (mint a rizottót) és rengetegféleképpen lehet variálni. A legjobb benne, hogy gyorsan elkészül és nem kell őrizgetni a tűzhely mellett.
Hozzávalók:
1 bögre gersli (árpagyöngy)
2 ek olívaolaj
3 bögre alaplé (víz)
4 ek mascarpone
1 karalábé
2 retek
Só
Frissen őrölt bors
Fél csokor medvehagyma
Egy lábast felmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk az előzőleg átmosott gerslit. Átforgatjuk, majd felöntjük a folyadékkal. Közepes lángon addig főzzük, míg a folyadék majdnem teljesen elfogy alóla, de ha átkeverjük, szottyos. Ekkor lehúzzuk a lángról, belekeverjük a mascarponét, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, majd almareszelővel belereszeljük az előzőleg megmosott, megtisztított karalábét és retket. Sózzuk, borsozzuk, megesszük.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Medvehagymás-kecskesajtos kekszek
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
Fél tk só
70 g krémes kecskesajt
70 g medvehagyma
A lisztet a sóval elkeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a krémes kecskesajtot, illetve az apróra vágott medvehagymát, és összeállítjuk a tésztát. Ha kell, hozzáadhatunk 1 ek hideg vizet, hogy jobban összeálljon a tészta. Diónyi gombócokat formálunk, majd a tenyerünk között ellapítjuk, így tesszük a kekszeket a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 180 fokon 25 percig sütjük őket.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Medvehagymás camembert-es tojáskrém
Hozzávalók:
8 db tojás
15 dkg camembert
Só
Frissen őrölt bors
3 ek mascarpone / natúr sajtkrém
Fél csokor medvehagyma
A tojásokat keményre főzzük, majd héjukat megtörve kihűtjük. Megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A camembert sajtot szintén apróra vágjuk, majd a tojással és a sajtkrémmel alaposan elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a szintén apróra vágott medvehagymával ízesítjük.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás