Finomságok Konyhája: Maradék tojásfehérjéből készült sütemények (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12899 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12899 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12899 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12899 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Maradék tojásfehérjéből készült sütemények

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve

Közeledik a Húsvét.
Drágább lesz a tojás.
írjatok be recepteket ti is!
Edit a klub vezetője.

Hozzászólások eddig: 32

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Lányok!

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

Nagyon jó! Köszi!!!

Válasz

Szász ilucika üzente 11 éve

Finom mindegyik!
P.ILike

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hű de jókat találtál Editke, tetszenek!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kókuszcsók

Hozzávalók nagyjából 60 darabhoz:

3 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg kókuszreszelék

A tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük felverni, majd amikor félkemény, apránként hozzáadagoljuk a cukrot és a kókuszreszeléket. A sűrű masszát két kanál segítségével zsírpapíros tepsire tesszük és 150 fokos sütőben 5-6 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már aranybarna, de figyelni kell rá, mert hamar odaég.

77881_aaca7e8e9835_s

51.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kókuszos muffin mascarponekrémmel

Hozzávalók 10-12 darabhoz

4 tojásfehérje
15 dkg cukor
10 dkg kókusztejpor,
10 dkg kókuszreszelék
1 lime leve és reszelt héja
7 dkg olvasztott vaj

A krémhez:
25 dkg mascarpone
3 evőkanál méz
1 teáskanál vaníliás cukor
ízlés szerint mehet bele még egy lime reszelt héja és leve.

A tojásfehérjéből lágy habot verünk, majd belekeverjük a cukrot, a tejport és a kókuszreszeléket. Ha összedolgoztuk, mehet bele az olvasztott vaj és a lime leve, valamint héja. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük.

Miközben sül, a mascarponét simára keverjük a mézzel és a cukorral, valamint a lime levével és héjával. Habzsákba töltjük, és a kisült és kihűlt muffinok tetejére halmozzuk.

77879_15cc76fde3a0_s

6.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Rózsaborsos pavlova karamelles, rózsavizes eperrel

Hozzávalók:

a pavlovához:
3 tojásfehérje
3 ek víz
15 dkg porcukor
1 ek kukoricakeményítő
1 tk rózsabors, mozsárban összetörve

a sziruphoz:
25 dkg eper
3 púpozott ek cukor
1 ek víz
1 ek rózsavíz

a tálaláshoz:
1 dl habtejszín
1 tk cukor

A sütőt 190 fokosra előmelegítjük, és egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. A cukrot és a keményítőt elkeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval robotgépben addig verjük, amíg lágy habot kapunk. Hozzáadjuk a vizet, és addig verem, amíg újra összeáll a hab. Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a keményítővel elkevert cukrot, és további 5 percig verem, amíg egészen sűrű, szinte vágható és fényes lesz. A végén hozzákeverjük az összetört rózsaborsot.

A felvert, kemény habot a sütőpapírra kenjük (ha egyszemélyes adagokat készítünk, 6 egyforma
halmot alakítsunk ki). Az előmelegített sütőbe tesszük, és a hőmérsékletet egy perc elteltével visszavesszük 140 fokra. Fél óráig sütjük, amíg a habcsók külső kérget kap, de belül még puha. Elzárjuk a sütőt, az ajtaját konyharuhával kitámasztjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni a pavlovát.

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. A cukrot és a vizet lábasba tesszük, felolvasztjuk, majd néha megkeverve világosbarna karamellt főzök belőle. Amikor kezd sűrűsödni és a színe megfelelő, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a rózsavizet (ha a karamell megkeményedik, tegyük vissza a tűzre, és olvasszuk fel). Az eperszeleteket összeforgatjuk a karamellel, és félretesszük.

A tejszínből és a cukorból közepesen kemény habot verünk. A pavlova tetejére egy nagy evőkanányit teszünk a habból, és rákanalazunk a rózsavizes-karamelles eperből. Ha egy nagy pavlovát készítünk, az egész tejszínhabot ráhalmozzuk, az epret pedig szeletenként adagoljuk.

A recept Havas Dóra: Lila Füge szakácskönyvében jelent meg. (Boook Kiadó)

77878_4304a2a93159_s

7.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mindkettő nagyon finom lehet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen Zsuzsikám.
Örülök,hogy tetszik.
Puszi:Edit.

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

Köszönöm Editke! Kifogom próbálni! Puszi:Zsuzsa

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 1 órája a(z) Rakott brokkoli. képhez:

Rakott_brokkoli_2191603_9621_s

Anna Köszönöm kérdésed ! Igen jól vagyok . A Vizsgálatok...

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Rakott brokkoli. képhez:

Rakott_brokkoli_2191603_9621_s

József nagyon étvágygerjesztő ételt hoztál, ez is nagy ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mikszáth kedvence képhez:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

József köszönöm a hozzászólást! Van aki (én is) ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Rakott_brokkoli_2191603_9621_s

Garáz József írta 1 napja a(z) Mikszáth kedvence képhez:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

Anna! ez is egy újdonság számomra.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mikszáth kedvence képhez:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

Sokszor készítek ilyen finom levest, nálunk mindketten...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) jégvarázsos asztal képhez:

Jegvarazsos_asztal_2191561_9804_s

Ildikó jól néznek ki ezek a műanyag játékok, de ...

Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:

Jegvarazsos_asztal_2191561_9804_s

Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:

_disney_miki_egeres_asztal_kek_2191560_1300_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu