Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve
Közeledik a Húsvét.
Drágább lesz a tojás.
írjatok be recepteket ti is!
Edit a klub vezetője.
Hozzászólások eddig: 32
rédli zsuzsanna üzente 11 éve
Szász ilucika üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Kókuszcsók
Hozzávalók nagyjából 60 darabhoz:
3 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük felverni, majd amikor félkemény, apránként hozzáadagoljuk a cukrot és a kókuszreszeléket. A sűrű masszát két kanál segítségével zsírpapíros tepsire tesszük és 150 fokos sütőben 5-6 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már aranybarna, de figyelni kell rá, mert hamar odaég.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Kókuszos muffin mascarponekrémmel
Hozzávalók 10-12 darabhoz
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
10 dkg kókusztejpor,
10 dkg kókuszreszelék
1 lime leve és reszelt héja
7 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
25 dkg mascarpone
3 evőkanál méz
1 teáskanál vaníliás cukor
ízlés szerint mehet bele még egy lime reszelt héja és leve.
A tojásfehérjéből lágy habot verünk, majd belekeverjük a cukrot, a tejport és a kókuszreszeléket. Ha összedolgoztuk, mehet bele az olvasztott vaj és a lime leve, valamint héja. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük.
Miközben sül, a mascarponét simára keverjük a mézzel és a cukorral, valamint a lime levével és héjával. Habzsákba töltjük, és a kisült és kihűlt muffinok tetejére halmozzuk.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Rózsaborsos pavlova karamelles, rózsavizes eperrel
Hozzávalók:
a pavlovához:
3 tojásfehérje
3 ek víz
15 dkg porcukor
1 ek kukoricakeményítő
1 tk rózsabors, mozsárban összetörve
a sziruphoz:
25 dkg eper
3 púpozott ek cukor
1 ek víz
1 ek rózsavíz
a tálaláshoz:
1 dl habtejszín
1 tk cukor
A sütőt 190 fokosra előmelegítjük, és egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. A cukrot és a keményítőt elkeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval robotgépben addig verjük, amíg lágy habot kapunk. Hozzáadjuk a vizet, és addig verem, amíg újra összeáll a hab. Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a keményítővel elkevert cukrot, és további 5 percig verem, amíg egészen sűrű, szinte vágható és fényes lesz. A végén hozzákeverjük az összetört rózsaborsot.
A felvert, kemény habot a sütőpapírra kenjük (ha egyszemélyes adagokat készítünk, 6 egyforma
halmot alakítsunk ki). Az előmelegített sütőbe tesszük, és a hőmérsékletet egy perc elteltével visszavesszük 140 fokra. Fél óráig sütjük, amíg a habcsók külső kérget kap, de belül még puha. Elzárjuk a sütőt, az ajtaját konyharuhával kitámasztjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni a pavlovát.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. A cukrot és a vizet lábasba tesszük, felolvasztjuk, majd néha megkeverve világosbarna karamellt főzök belőle. Amikor kezd sűrűsödni és a színe megfelelő, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a rózsavizet (ha a karamell megkeményedik, tegyük vissza a tűzre, és olvasszuk fel). Az eperszeleteket összeforgatjuk a karamellel, és félretesszük.
A tejszínből és a cukorból közepesen kemény habot verünk. A pavlova tetejére egy nagy evőkanányit teszünk a habból, és rákanalazunk a rózsavizes-karamelles eperből. Ha egy nagy pavlovát készítünk, az egész tejszínhabot ráhalmozzuk, az epret pedig szeletenként adagoljuk.
A recept Havas Dóra: Lila Füge szakácskönyvében jelent meg. (Boook Kiadó)
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
rédli zsuzsanna üzente 11 éve
Garáz József írta 1 órája a(z) Rakott brokkoli. képhez:
Anna Köszönöm kérdésed ! Igen jól vagyok . A Vizsgálatok...
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Rakott brokkoli. képhez:
József nagyon étvágygerjesztő ételt hoztál, ez is nagy ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mikszáth kedvence képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Van aki (én is) ...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mikszáth kedvence képhez:
Sokszor készítek ilyen finom levest, nálunk mindketten...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) jégvarázsos asztal képhez:
Ildikó jól néznek ki ezek a műanyag játékok, de ...
Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:
Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás