Finomságok Konyhája: Levesbetétek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Levesbetétek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 5 éve

Levesbetétek készítése.
Receptek

Hozzászólások eddig: 8

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

SAJT GOMBÓC


Hozzávalók:
2 db tojás
8 dkg reszelt sajt
4 dkg zabpehely

A tojásokat jól felverjük és a többi anyaggal elkeverjük. Annyi zabpelyhet tegyünk bele,
hogy kanállal szaggatható legyen. Kiskanállal a levesbe szaggatjuk, 23 percig forraljuk.
Paradicsom-, karalábé-, zöldséglevesbe illik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

RÁNTOTT BORSÓ


Hozzávalók:
4 dkg liszt
1 db tojás
0,8 dl tej
só, olaj a sütéshez
A tojást, tejet, lisztet, sót habverővel jól összekeverjük, hogy sűrű palacsintatésztát
nyerjünk. A felhevített olajba csurgatjuk reszelőn keresztül. Ha a tészta színesedni
kezd, szűrőkanállal kiszedjük. Krémleveshez különösen jól illik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

KÜLÖNLEGES GOMBÓC


Hozzávalók:
10 dkg laskagomba
1 db tojássárgája
1 db tojás
3 dkg margarin
pici reszelt vörös-
hagyma, bors, só petrezselyemzöldje
A margarint habosra keverjük, beletesszük a tojást, 2 ek. vizet, a hagymát,
a vágott petrezselymet, sót, borsot, végül a finomra megtört laskagombát,
majd jól összekeverjük. Félórai pihentetés után kis gombócokat formálunk belőle,
majd sós vízben, vagy húslevesben megfőzzük

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

A tészták főzése

A száraztésztát mindig bő, lobogó, sós vízbe vetjük bele. (A vizébe teszünk néhány csepp olajat is, hogy a tésztadarabok össze ne ragadjanak.) Amikor a víz újra felforrt, a tüzet csökkentjük, s lassan forralva főzzük. Amikor a tészta már feljön a víz tetejére, kiveszünk egy darabot és megtörjük. Ha a közepén már nem látható fehér lisztcsík, akkor megfőtt. A vizet leöntjük, a tésztát szűrőn gyorsan lecsorgatjuk. (Leöblíteni nem kell!) Közben egy tágas edényben kevés olajat (vagy vajat, margarint) melegítettünk, s a leszűrt tésztát, mielőtt meghűl, ebbe forgatjuk bele. (Egyes tésztáknál - például a túrós csuszánál - erre margarinnal kevert forró tejfölt használunk.)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Csipetke készítése

Hozzávalók:

1 tojás
amennyi lisztet felvesz
egy csipet só

(Ez egy 4-6 személyre készített leveshez elég)

Elkészítés: Felütünk, és csipet sóval elhabarunk egy tojást. Előbb keverve, majd a masszát gyúrva lisztet szitálunk hozzá, mígnem kemény tésztát kapunk. (vizet nem teszünk hozzá) Ha a tésztát jó keményre kigyúrtuk, vékonyra sodorjuk (0.3-0.5 mm), majd apró darabokra csipkedjük. Gulyás-, burgonya, stb. levesekhez adjuk 10-15 percig forraljuk. Ha többet készítünk, akkor a csipetkéket egy tiszta konyharuhára kiterítve, hagyjuk kiszáradni. Vászon-, vagy papírzacskóban, esetleg kartondobozban - száraz, levegős helyen - sokáig eláll.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Grízgaluska készítés

Veszünk 5 dkg vajat, azt habosra keverjük egy tojással, megsózzuk, s lassan hozzákeverünk 10 dkg búzadarát. Egy óra hosszan pihentetjük, majd kanállal galuskákat szaggatunk belőle, s azokat sós, forrásban lévő vízbe vetjük. Lassú tűzön, fedővel betakarva - 15-20 perc alatt - készre főzzük. (Célszerű próbafőzést végezni: ha a galuska túl lágy lenne, akkor több grízt kell a masszához adni, ellenkező esetben viszont több tojást kell belekeverni.)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Krumpligombóc

Gyúrj krumplis tésztát, sózd, borsozd, s dolgozz bele egy kevés apróra vágott petrezselymet is. A tésztából formálj kis gombócokat, s bő, lobogó, sós vízben főzd ki, vagy főzd bele rögtön a levesbe.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Májgaluska

15 dkg (borjú-, sertés-, vagy szárnyas-) májhoz 1 tojást, 2 dkg vajat, 4 dkg zsemlemorzsát, egy kicsi vöröshagymát, kevés vágott petrezselymet, sót és borsot veszünk. A májat ledaráljuk. A vöröshagymát lereszeljük, és a vajon (a végén a petrezselymet is hozzáadva) gyengén megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A májhoz hozzákeverjük a tojást, a hagymát, a sót, a borsot, valamint a zsemlemorzsát; jól eldolgozzuk, s legalább egy fél órára hűvös helyre tesszük. (Ha ez után még mindig túl lágy lenne, akkor egy kis zsemlemorzsával javítjuk az állagát.) Kanállal galuskákat szaggatunk a masszából, és lassú tűzön tartott forró sós vízben (vagy levesben) kifőzzük. A végén egy átlagos galuskát kiemelünk és félbevágunk, úgy ellenőrizzük, hogy a közepe is megfőtt-e.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 1 napja új képet töltött fel:

Bolero_torta_az_en_verziom_szerint_2070809_9454_s

Domján Mária 1 napja új képet töltött fel:

Bolero_torta_szeletelve_2070808_6571_s

Domján Mária 1 napja új képet töltött fel:

Bolero_torta_az_en_verziom_szerint_szeletelve_2070807_3808_s

Domján Mária 1 napja új képet töltött fel:

Dios_makos_bejgli_2070806_8623_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Hókifli képhez:

Hokifli_2070626_1766_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást, örülök, hogy ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Epres boleró képhez:

Epres_bolero-001_2070637_4014_s

Szuper finom lehetett! Egyet küldjél erre is belőle! Köszi! ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Csirkemell párolt zöldségekkel képhez:

Csirkemell_parolt_zoldsegekkel_2070636_3561_s

Nagyon finom, egészséges ételt készítettél Marcsi!...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Epres boleró képhez:

Epres_bolero_2070634_1924_s

Marcsikám nagyon finom, mutatós sütit hoztál! Gratulálok!

Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:

Epres_bolero-001_2070637_4014_s

Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:

Csirkemell_parolt_zoldsegekkel_2070636_3561_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu