Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve
Levesbetétek készítése.
Receptek
Hozzászólások eddig: 8
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
SAJT GOMBÓC
Hozzávalók:
2 db tojás
8 dkg reszelt sajt
4 dkg zabpehely
só
A tojásokat jól felverjük és a többi anyaggal elkeverjük. Annyi zabpelyhet tegyünk bele,
hogy kanállal szaggatható legyen. Kiskanállal a levesbe szaggatjuk, 23 percig forraljuk.
Paradicsom-, karalábé-, zöldséglevesbe illik.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
RÁNTOTT BORSÓ
Hozzávalók:
4 dkg liszt
1 db tojás
0,8 dl tej
só, olaj a sütéshez
A tojást, tejet, lisztet, sót habverővel jól összekeverjük, hogy sűrű palacsintatésztát
nyerjünk. A felhevített olajba csurgatjuk reszelőn keresztül. Ha a tészta színesedni
kezd, szűrőkanállal kiszedjük. Krémleveshez különösen jól illik.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
KÜLÖNLEGES GOMBÓC
Hozzávalók:
10 dkg laskagomba
1 db tojássárgája
1 db tojás
3 dkg margarin
pici reszelt vörös-
hagyma, bors, só petrezselyemzöldje
A margarint habosra keverjük, beletesszük a tojást, 2 ek. vizet, a hagymát,
a vágott petrezselymet, sót, borsot, végül a finomra megtört laskagombát,
majd jól összekeverjük. Félórai pihentetés után kis gombócokat formálunk belőle,
majd sós vízben, vagy húslevesben megfőzzük
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
A tészták főzése
A száraztésztát mindig bő, lobogó, sós vízbe vetjük bele. (A vizébe teszünk néhány csepp olajat is, hogy a tésztadarabok össze ne ragadjanak.) Amikor a víz újra felforrt, a tüzet csökkentjük, s lassan forralva főzzük. Amikor a tészta már feljön a víz tetejére, kiveszünk egy darabot és megtörjük. Ha a közepén már nem látható fehér lisztcsík, akkor megfőtt. A vizet leöntjük, a tésztát szűrőn gyorsan lecsorgatjuk. (Leöblíteni nem kell!) Közben egy tágas edényben kevés olajat (vagy vajat, margarint) melegítettünk, s a leszűrt tésztát, mielőtt meghűl, ebbe forgatjuk bele. (Egyes tésztáknál - például a túrós csuszánál - erre margarinnal kevert forró tejfölt használunk.)
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Csipetke készítése
Hozzávalók:
1 tojás
amennyi lisztet felvesz
egy csipet só
(Ez egy 4-6 személyre készített leveshez elég)
Elkészítés: Felütünk, és csipet sóval elhabarunk egy tojást. Előbb keverve, majd a masszát gyúrva lisztet szitálunk hozzá, mígnem kemény tésztát kapunk. (vizet nem teszünk hozzá) Ha a tésztát jó keményre kigyúrtuk, vékonyra sodorjuk (0.3-0.5 mm), majd apró darabokra csipkedjük. Gulyás-, burgonya, stb. levesekhez adjuk 10-15 percig forraljuk. Ha többet készítünk, akkor a csipetkéket egy tiszta konyharuhára kiterítve, hagyjuk kiszáradni. Vászon-, vagy papírzacskóban, esetleg kartondobozban - száraz, levegős helyen - sokáig eláll.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Grízgaluska készítés
Veszünk 5 dkg vajat, azt habosra keverjük egy tojással, megsózzuk, s lassan hozzákeverünk 10 dkg búzadarát. Egy óra hosszan pihentetjük, majd kanállal galuskákat szaggatunk belőle, s azokat sós, forrásban lévő vízbe vetjük. Lassú tűzön, fedővel betakarva - 15-20 perc alatt - készre főzzük. (Célszerű próbafőzést végezni: ha a galuska túl lágy lenne, akkor több grízt kell a masszához adni, ellenkező esetben viszont több tojást kell belekeverni.)
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Krumpligombóc
Gyúrj krumplis tésztát, sózd, borsozd, s dolgozz bele egy kevés apróra vágott petrezselymet is. A tésztából formálj kis gombócokat, s bő, lobogó, sós vízben főzd ki, vagy főzd bele rögtön a levesbe.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Májgaluska
15 dkg (borjú-, sertés-, vagy szárnyas-) májhoz 1 tojást, 2 dkg vajat, 4 dkg zsemlemorzsát, egy kicsi vöröshagymát, kevés vágott petrezselymet, sót és borsot veszünk. A májat ledaráljuk. A vöröshagymát lereszeljük, és a vajon (a végén a petrezselymet is hozzáadva) gyengén megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A májhoz hozzákeverjük a tojást, a hagymát, a sót, a borsot, valamint a zsemlemorzsát; jól eldolgozzuk, s legalább egy fél órára hűvös helyre tesszük. (Ha ez után még mindig túl lágy lenne, akkor egy kis zsemlemorzsával javítjuk az állagát.) Kanállal galuskákat szaggatunk a masszából, és lassú tűzön tartott forró sós vízben (vagy levesben) kifőzzük. A végén egy átlagos galuskát kiemelünk és félbevágunk, úgy ellenőrizzük, hogy a közepe is megfőtt-e.
burger eva 1 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 1 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 2 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ebbe énis szivessen belenyaltam volna nyami
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás