Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve
A levesbetétekkel változatosabbá és táplálóbbá tesszük a leveseket. Egyeseket közvetlenül a levesbe főzünk, például a csipetkét, galuskát, másokat külön főzünk ki, és csak közvetlenül a tálalás előtt tesszük a levesbe - daragaluska, májgaluska -, de vannak olyan levesbetétek is, amelyeket külön tálalunk a leveshez, hogy mindenki tetszése szerint vegyen belőle, ilyen például a pirított zsemlekocka.
Hozzászólások eddig: 21
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Lányok én holnap készítek rántott velőt, majd felteszem, hogy Nektek is jusson.Ma vettem a volt Törölbálinti Corába ami hivatalosan holnaptól Auchan. Délután pont ott szedtük az almát, bementünk megláttam a velőt, mondtam Móninak na akkor holnap rántott velő.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Domján Mária üzente 12 éve
Jó kis leves betéteket hoztál megint.
Eszembe jutott a rántott velő amit nagyon szeretek, de nagyon régen ettem már.
Köszönom
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Vajas galuska recept
Hozzávalók:
1 tojás,
6 dkg liszt,
2 dkg vaj,
csipetnyi só.
Elkészítés:
A puha, de nem meleg vajat az egész tojással jól kikeverem, ezután hozzáadom a lisztet és a sót. Alaposan összedolgozom, és a forrásban lévő levesbe mokkáskanállal vagy a hagyományos apró lyukú galuskaszaggatóval beleszaggatom. Pillanatok alatt megfő. Közben vigyázni kell arra, hogy a leves ne fusson ki a fazékból.
Elkészítés ideje: 15perc
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Velős gombóc recept
Hozzávalók:
10 dkg csontvelő,
1 egész tojás,
1 tojássárgája,
1 zsemle,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 dl tej,
só,
bors,
egy fél csokor zöldpetrezselyem.
Elkészítés:
A nyers csontvelőt szitán áttörjük, egy tálban simára keverjük, hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemlét, a zsemlemorzsát, a tojást, a sót és a fűszereket. Jól összekeverjük, apró gombócokat formálunk belőle, sós vízben kifőzzük, és hús-levesben tálaljuk. Ugyanígy készíthetjük borjúvelőből is.
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Domján Mária üzente 13 éve
Nagyon jó kis levesbetéteket írtál le.Ezek közül a sajtosat nem ismerem, de biztosan
elkészítem valamikor egy finom kis levesbetétnek.
Köszönöm szépen.Puszi
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Krumpligombóc
20-30 dkg krumpli
kb. 10 dkg liszt
2 evőkanál dara
1 tojás
só, szerecsendió
A meghámozott, kockákra vágott krumplit, kevés vízben főzzük puhára. Szűrjük le, a levét öntsük a levesbe, a krumplit azon forrón törjük át. Amikor kihűlt, adjuk hozzá a tojást, darát, fűszereket és annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk. Kisebb diónyi gombócokat formálva főzzük bele a levesbe.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:
Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás