Finomságok Konyhája: Levesbetétek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12866 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12866 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12866 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12866 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Levesbetétek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve

A levesbetétekkel változatosabbá és táplálóbbá tesszük a leveseket. Egyeseket közvetlenül a levesbe főzünk, például a csipetkét, galuskát, másokat külön főzünk ki, és csak közvetlenül a tálalás előtt tesszük a levesbe - daragaluska, májgaluska -, de vannak olyan levesbetétek is, amelyeket külön tálalunk a leveshez, hogy mindenki tetszése szerint vegyen belőle, ilyen például a pirított zsemlekocka.

Hozzászólások eddig: 21

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Várom a képet Marikám.
Kár,hogy nem tudom megkóstolni.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Lányok én holnap készítek rántott velőt, majd felteszem, hogy Nektek is jusson.Ma vettem a volt Törölbálinti Corába ami hivatalosan holnaptól Auchan. Délután pont ott szedtük az almát, bementünk megláttam a velőt, mondtam Móninak na akkor holnap rántott velő.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Marcsikám!
Köszönöm szépen:)
Én is megenném!!!!!!!!!!!
Puszi:Edit.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Jó kis leves betéteket hoztál megint.
Eszembe jutott a rántott velő amit nagyon szeretek, de nagyon régen ettem már.
Köszönom

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Vajas galuska recept

Hozzávalók:
1 tojás,
6 dkg liszt,
2 dkg vaj,
csipetnyi só.

Elkészítés:

A puha, de nem meleg vajat az egész tojással jól kikeverem, ezután hozzáadom a lisztet és a sót. Alaposan összedolgozom, és a forrásban lévő levesbe mokkáskanállal vagy a hagyományos apró lyukú galuskaszaggatóval beleszaggatom. Pillanatok alatt megfő. Közben vigyázni kell arra, hogy a leves ne fusson ki a fazékból.

Elkészítés ideje: 15perc

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Velős gombóc recept

Hozzávalók:
10 dkg csontvelő,
1 egész tojás,
1 tojássárgája,
1 zsemle,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 dl tej,
só,
bors,
egy fél csokor zöldpetrezselyem.

Elkészítés:

A nyers csontvelőt szitán áttörjük, egy tálban simára keverjük, hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemlét, a zsemlemorzsát, a tojást, a sót és a fűszereket. Jól összekeverjük, apró gombócokat formálunk belőle, sós vízben kifőzzük, és hús-levesben tálaljuk. Ugyanígy készíthetjük borjúvelőből is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jók Editke, én is a sajtossal szemezek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Marcsika.
Kellemes napot kívánok:Edit.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon jó kis levesbetéteket írtál le.Ezek közül a sajtosat nem ismerem, de biztosan
elkészítem valamikor egy finom kis levesbetétnek.
Köszönöm szépen.Puszi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Krumpligombóc
20-30 dkg krumpli
kb. 10 dkg liszt
2 evőkanál dara
1 tojás
só, szerecsendió
A meghámozott, kockákra vágott krumplit, kevés vízben főzzük puhára. Szűrjük le, a levét öntsük a levesbe, a krumplit azon forrón törjük át. Amikor kihűlt, adjuk hozzá a tojást, darát, fűszereket és annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk. Kisebb diónyi gombócokat formálva főzzük bele a levesbe.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 33 perce itt:

Boldog Anyák napját kívánok minden kedves erre járó Édesanyának, Nagyanyának és Dédi mamának. Anna

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Krumplis tészta ( fodros nagy kockával),...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejfölös zöldbab főzelék, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós tészta. képhez:

Turos_teszta-001_2191190_3726_s

József finom ebédetek volt! Mindkettőt szeretem.

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Turos_teszta-001_2191190_3726_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Gulyas_leve_2191189_5221_s

Garáz József írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

Anna ! Nagyon sajnálom. Nálunk is hasonló a baj.

burger eva írta 3 napja a(z) Diós habos kocka képhez:

Dios_habos_kocka_2191141_4086_s

Csodálatosak.Gratulálok !!!

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Gombamártásos szélesmetélt képhez:

Gombamartasos_szelesmetelt_2191078_1519_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Nagyon...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást! Isteni finom...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu