Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve
A levesbetétekkel változatosabbá és táplálóbbá tesszük a leveseket. Egyeseket közvetlenül a levesbe főzünk, például a csipetkét, galuskát, másokat külön főzünk ki, és csak közvetlenül a tálalás előtt tesszük a levesbe - daragaluska, májgaluska -, de vannak olyan levesbetétek is, amelyeket külön tálalunk a leveshez, hogy mindenki tetszése szerint vegyen belőle, ilyen például a pirított zsemlekocka.
Hozzászólások eddig: 21
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Lányok én holnap készítek rántott velőt, majd felteszem, hogy Nektek is jusson.Ma vettem a volt Törölbálinti Corába ami hivatalosan holnaptól Auchan. Délután pont ott szedtük az almát, bementünk megláttam a velőt, mondtam Móninak na akkor holnap rántott velő.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Domján Mária üzente 12 éve
Jó kis leves betéteket hoztál megint.
Eszembe jutott a rántott velő amit nagyon szeretek, de nagyon régen ettem már.
Köszönom
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Vajas galuska recept
Hozzávalók:
1 tojás,
6 dkg liszt,
2 dkg vaj,
csipetnyi só.
Elkészítés:
A puha, de nem meleg vajat az egész tojással jól kikeverem, ezután hozzáadom a lisztet és a sót. Alaposan összedolgozom, és a forrásban lévő levesbe mokkáskanállal vagy a hagyományos apró lyukú galuskaszaggatóval beleszaggatom. Pillanatok alatt megfő. Közben vigyázni kell arra, hogy a leves ne fusson ki a fazékból.
Elkészítés ideje: 15perc
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Velős gombóc recept
Hozzávalók:
10 dkg csontvelő,
1 egész tojás,
1 tojássárgája,
1 zsemle,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 dl tej,
só,
bors,
egy fél csokor zöldpetrezselyem.
Elkészítés:
A nyers csontvelőt szitán áttörjük, egy tálban simára keverjük, hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemlét, a zsemlemorzsát, a tojást, a sót és a fűszereket. Jól összekeverjük, apró gombócokat formálunk belőle, sós vízben kifőzzük, és hús-levesben tálaljuk. Ugyanígy készíthetjük borjúvelőből is.
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Domján Mária üzente 13 éve
Nagyon jó kis levesbetéteket írtál le.Ezek közül a sajtosat nem ismerem, de biztosan
elkészítem valamikor egy finom kis levesbetétnek.
Köszönöm szépen.Puszi
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Krumpligombóc
20-30 dkg krumpli
kb. 10 dkg liszt
2 evőkanál dara
1 tojás
só, szerecsendió
A meghámozott, kockákra vágott krumplit, kevés vízben főzzük puhára. Szűrjük le, a levét öntsük a levesbe, a krumplit azon forrón törjük át. Amikor kihűlt, adjuk hozzá a tojást, darát, fűszereket és annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk. Kisebb diónyi gombócokat formálva főzzük bele a levesbe.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás