Finomságok Konyhája: Krémek,mázak,öntetek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13038 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13038 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13038 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2140 fő
  • Képek - 13038 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Krémek,mázak,öntetek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve

Ebben a témában a sütemény,torta bevonatok ,öntetek receptjeit osztjuk meg egymással.

Hozzászólások eddig: 46

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bajor krém recept

Hány személyre: 4

» 5 levél forró zselatin
» 1 vaníliarúd
» 300 ml tej
» 3 tojássárgája
» 100 g cukor
» 300 ml tejszín

Áztassuk be a zselatint hideg vízbe. Vágjuk be hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a belsejüket, majd adjuk a tejhez. Forraljuk fel a rúddal együtt, majd húzzuk le a tejet a tűzhelyről, és távolítsuk el a rudat.
Habverővel verjük krémessé a tojássárgáját és a cukrot forró vízfürdő fölött. Lassan keverjük a forró vaníliás tejet a tojáskrémhez. Nyomjuk ki a zselatint, majd oldjuk fel a forró krémben.
Tegyük a krémet 1 órára a hűtőszekrénybe, míg épphogy elkezd zselésedni. Verjük keményre a habot, majd habverővel keverjük a krémhez. Töltsük a krémet hideg vízzel kiöblített formákba, és a megfelelő dermedés érdekében tegyük 4 órára a hűtőszekrénybe.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Gesztenyekrém


6 dl tej,
1 csomag vaníliás krémpor,
12 dkg cukor,
15 dkg gesztenyepüré,
12 dkg vaj


A tejet, a krémport, a cukrot és az összetört gesztenyepürét sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. Ekkor belekeverjük a vajat, és már kínálhatjuk is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Csokoládés gesztenyekrém


40 dkg gesztenyepüré,
4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
4 szelet reszelt csokoládé,
10 dkg vaj


A tojássárgáját a cukrokkal gőz felett sűrűre főzzük, majd belekeverjük a gesztenyepürét is. Hűlni hagyjuk, csak ekkor keverjük hozzá a csokit és a vajat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Sütőtökkrém
Hozzávalók:

80 dkg sütőtök
10 dkg méz
20 dkg dióbél

Darabold fel a tököt, és a méz felével főzd puhára annyi vízben, hogy ellepje. Szűrd le, majd egy villa segítségével törd össze, és dolgozd hozzá a maradék mézet. Kistányérba halmozva, dióval meghintve tálald. Magában is finom, de adhatod sütik és pirítós mellé is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marcsikám és Marika.
Válogassatok kedvetekre!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hűűűű...nagyon fincsi habokat kaptunk!!

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Ezekből aztán lehet válogatni ki-ki ízlése szerint Köszönöm Editke

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Csokoládéhab

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

25 dkg csokoládé,
6 egész tojás,
2 dl tejszín,
fél csésze kimagozott meggy (vagy meggybefőtt).

A csokoládét apróra töröm, és kis lábosba téve gőz fölött felolvasztom. Ha langyosra hűlt, a tojássárgájával simára keverem, majd óvatosan átforgatom a külön felvert tojásfehérjével is. Mély üvegtálkákba vagy talpas poharakba osztva legalább fél napig hűtöm, és a felvert tejszínhabba belenyomkodott meggyszemekkel díszítve tálalom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Citromos habkrém

1 adag tápanyagtartalma: 291 kcal, 19 g szénhidrát, 5,9 g fehérje, 18 g zsír

Hozzávalók:

1 csomag citromos pudingpor
fél liter 1,5 százalékos tej
1 citrom leve és héja
2 dl tejszín
1/2 rúd vanília folyékony édesítőszer

Elkészítés: Egy lábasba kevés vizet teszünk, 4 dl tejet a vaníliarúddal és a folyékony édesítőszerrel felforralunk. A pudingport a maradék 1 dl tejjel elkeverjük és hozzáöntjük a forró tejhez. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és levét. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot. Négyfelé poharakba töltjük, tetejét diabetikus csokoládéreszelékkel díszíthetjük. Jól lehűtve tálaljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Citromkrém-szeletek

6 dkg vajat (5 dkg zsírt) 7 dkg cukorral és 1 tojással negyed óráig keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 dkg liszttel kevert fél csomag sütőport lassan, keverés közben hozzáadunk. Zsírozott és lisztezett tepsiben sütjük. A tésztát kihűlés után a következő krémmel vastagon bevonjuk: 2 csomag citromkrémport, 6 dkg lisztet és 28 dkg cukrot 1 liter hideg tejbe elkeverünk és szabad tűzön állandó keverés mellett sűrűre főzünk. A meleg krémet, néha-néha megkeverve, hűlni hagyjuk. A felkenés előtt a krémhez 3 tojásfehérje simára vert habját adjuk hozzá. A bevont süteményt őrölt mandulával vagy dióval szórjuk meg.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Kedvenc főzelékünk képhez:

Kedvenc_fozelekunk_2195238_5588_s

Pulyka pörkölt volt a feltét! A főzelék alkotó részei:...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Kedvenc_fozelekunk_2195238_5588_s

burger eva írta 4 napja a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 4 napja új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu