Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve
Ebben a témában a sütemény,torta bevonatok ,öntetek receptjeit osztjuk meg egymással.
Hozzászólások eddig: 46
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Bajor krém recept
Hány személyre: 4
» 5 levél forró zselatin
» 1 vaníliarúd
» 300 ml tej
» 3 tojássárgája
» 100 g cukor
» 300 ml tejszín
Áztassuk be a zselatint hideg vízbe. Vágjuk be hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a belsejüket, majd adjuk a tejhez. Forraljuk fel a rúddal együtt, majd húzzuk le a tejet a tűzhelyről, és távolítsuk el a rudat.
Habverővel verjük krémessé a tojássárgáját és a cukrot forró vízfürdő fölött. Lassan keverjük a forró vaníliás tejet a tojáskrémhez. Nyomjuk ki a zselatint, majd oldjuk fel a forró krémben.
Tegyük a krémet 1 órára a hűtőszekrénybe, míg épphogy elkezd zselésedni. Verjük keményre a habot, majd habverővel keverjük a krémhez. Töltsük a krémet hideg vízzel kiöblített formákba, és a megfelelő dermedés érdekében tegyük 4 órára a hűtőszekrénybe.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Gesztenyekrém
6 dl tej,
1 csomag vaníliás krémpor,
12 dkg cukor,
15 dkg gesztenyepüré,
12 dkg vaj
A tejet, a krémport, a cukrot és az összetört gesztenyepürét sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. Ekkor belekeverjük a vajat, és már kínálhatjuk is.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Csokoládés gesztenyekrém
40 dkg gesztenyepüré,
4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
4 szelet reszelt csokoládé,
10 dkg vaj
A tojássárgáját a cukrokkal gőz felett sűrűre főzzük, majd belekeverjük a gesztenyepürét is. Hűlni hagyjuk, csak ekkor keverjük hozzá a csokit és a vajat.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Sütőtökkrém
Hozzávalók:
80 dkg sütőtök
10 dkg méz
20 dkg dióbél
Darabold fel a tököt, és a méz felével főzd puhára annyi vízben, hogy ellepje. Szűrd le, majd egy villa segítségével törd össze, és dolgozd hozzá a maradék mézet. Kistányérba halmozva, dióval meghintve tálald. Magában is finom, de adhatod sütik és pirítós mellé is.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Domján Mária üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Csokoládéhab
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
25 dkg csokoládé,
6 egész tojás,
2 dl tejszín,
fél csésze kimagozott meggy (vagy meggybefőtt).
A csokoládét apróra töröm, és kis lábosba téve gőz fölött felolvasztom. Ha langyosra hűlt, a tojássárgájával simára keverem, majd óvatosan átforgatom a külön felvert tojásfehérjével is. Mély üvegtálkákba vagy talpas poharakba osztva legalább fél napig hűtöm, és a felvert tejszínhabba belenyomkodott meggyszemekkel díszítve tálalom.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Citromos habkrém
1 adag tápanyagtartalma: 291 kcal, 19 g szénhidrát, 5,9 g fehérje, 18 g zsír
Hozzávalók:
1 csomag citromos pudingpor
fél liter 1,5 százalékos tej
1 citrom leve és héja
2 dl tejszín
1/2 rúd vanília folyékony édesítőszer
Elkészítés: Egy lábasba kevés vizet teszünk, 4 dl tejet a vaníliarúddal és a folyékony édesítőszerrel felforralunk. A pudingport a maradék 1 dl tejjel elkeverjük és hozzáöntjük a forró tejhez. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és levét. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot. Négyfelé poharakba töltjük, tetejét diabetikus csokoládéreszelékkel díszíthetjük. Jól lehűtve tálaljuk.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Citromkrém-szeletek
6 dkg vajat (5 dkg zsírt) 7 dkg cukorral és 1 tojással negyed óráig keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 dkg liszttel kevert fél csomag sütőport lassan, keverés közben hozzáadunk. Zsírozott és lisztezett tepsiben sütjük. A tésztát kihűlés után a következő krémmel vastagon bevonjuk: 2 csomag citromkrémport, 6 dkg lisztet és 28 dkg cukrot 1 liter hideg tejbe elkeverünk és szabad tűzön állandó keverés mellett sűrűre főzünk. A meleg krémet, néha-néha megkeverve, hűlni hagyjuk. A felkenés előtt a krémhez 3 tojásfehérje simára vert habját adjuk hozzá. A bevont süteményt őrölt mandulával vagy dióval szórjuk meg.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Kedvenc főzelékünk képhez:
Pulyka pörkölt volt a feltét! A főzelék alkotó részei:...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás