Finomságok Konyhája: Krémek,mázak,öntetek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Krémek,mázak,öntetek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve

Ebben a témában a sütemény,torta bevonatok ,öntetek receptjeit osztjuk meg egymással.

Hozzászólások eddig: 46

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Bajor krém recept

Hány személyre: 4

» 5 levél forró zselatin
» 1 vaníliarúd
» 300 ml tej
» 3 tojássárgája
» 100 g cukor
» 300 ml tejszín

Áztassuk be a zselatint hideg vízbe. Vágjuk be hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a belsejüket, majd adjuk a tejhez. Forraljuk fel a rúddal együtt, majd húzzuk le a tejet a tűzhelyről, és távolítsuk el a rudat.
Habverővel verjük krémessé a tojássárgáját és a cukrot forró vízfürdő fölött. Lassan keverjük a forró vaníliás tejet a tojáskrémhez. Nyomjuk ki a zselatint, majd oldjuk fel a forró krémben.
Tegyük a krémet 1 órára a hűtőszekrénybe, míg épphogy elkezd zselésedni. Verjük keményre a habot, majd habverővel keverjük a krémhez. Töltsük a krémet hideg vízzel kiöblített formákba, és a megfelelő dermedés érdekében tegyük 4 órára a hűtőszekrénybe.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Gesztenyekrém


6 dl tej,
1 csomag vaníliás krémpor,
12 dkg cukor,
15 dkg gesztenyepüré,
12 dkg vaj


A tejet, a krémport, a cukrot és az összetört gesztenyepürét sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. Ekkor belekeverjük a vajat, és már kínálhatjuk is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Csokoládés gesztenyekrém


40 dkg gesztenyepüré,
4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
4 szelet reszelt csokoládé,
10 dkg vaj


A tojássárgáját a cukrokkal gőz felett sűrűre főzzük, majd belekeverjük a gesztenyepürét is. Hűlni hagyjuk, csak ekkor keverjük hozzá a csokit és a vajat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sütőtökkrém
Hozzávalók:

80 dkg sütőtök
10 dkg méz
20 dkg dióbél

Darabold fel a tököt, és a méz felével főzd puhára annyi vízben, hogy ellepje. Szűrd le, majd egy villa segítségével törd össze, és dolgozd hozzá a maradék mézet. Kistányérba halmozva, dióval meghintve tálald. Magában is finom, de adhatod sütik és pirítós mellé is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marcsikám és Marika.
Válogassatok kedvetekre!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hűűűű...nagyon fincsi habokat kaptunk!!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Ezekből aztán lehet válogatni ki-ki ízlése szerint Köszönöm Editke

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Csokoládéhab

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

25 dkg csokoládé,
6 egész tojás,
2 dl tejszín,
fél csésze kimagozott meggy (vagy meggybefőtt).

A csokoládét apróra töröm, és kis lábosba téve gőz fölött felolvasztom. Ha langyosra hűlt, a tojássárgájával simára keverem, majd óvatosan átforgatom a külön felvert tojásfehérjével is. Mély üvegtálkákba vagy talpas poharakba osztva legalább fél napig hűtöm, és a felvert tejszínhabba belenyomkodott meggyszemekkel díszítve tálalom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Citromos habkrém

1 adag tápanyagtartalma: 291 kcal, 19 g szénhidrát, 5,9 g fehérje, 18 g zsír

Hozzávalók:

1 csomag citromos pudingpor
fél liter 1,5 százalékos tej
1 citrom leve és héja
2 dl tejszín
1/2 rúd vanília folyékony édesítőszer

Elkészítés: Egy lábasba kevés vizet teszünk, 4 dl tejet a vaníliarúddal és a folyékony édesítőszerrel felforralunk. A pudingport a maradék 1 dl tejjel elkeverjük és hozzáöntjük a forró tejhez. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és levét. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot. Négyfelé poharakba töltjük, tetejét diabetikus csokoládéreszelékkel díszíthetjük. Jól lehűtve tálaljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Citromkrém-szeletek

6 dkg vajat (5 dkg zsírt) 7 dkg cukorral és 1 tojással negyed óráig keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 dkg liszttel kevert fél csomag sütőport lassan, keverés közben hozzáadunk. Zsírozott és lisztezett tepsiben sütjük. A tésztát kihűlés után a következő krémmel vastagon bevonjuk: 2 csomag citromkrémport, 6 dkg lisztet és 28 dkg cukrot 1 liter hideg tejbe elkeverünk és szabad tűzön állandó keverés mellett sűrűre főzünk. A meleg krémet, néha-néha megkeverve, hűlni hagyjuk. A felkenés előtt a krémhez 3 tojásfehérje simára vert habját adjuk hozzá. A bevont süteményt őrölt mandulával vagy dióval szórjuk meg.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 3 napja itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Ősz képhez:

Osz_2199956_3493_s

Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...

burger eva 1 hete új képet töltött fel:

Osz_2199956_3493_s

burger eva írta 2 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 3 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 3 hete új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 4 hete új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 4 hete új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 4 hete új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 4 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu