Finomságok Konyhája: Kocsonya (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kocsonya

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve

A kocsonya egy hagyományos, minden európai nép konyhájában fellelhető hideg étel. A kocsonya készítésének az első írott receptje Franciaországban maradt fenn.[1] Európa legrégebbi Le Viandier nevéhez kapcsolódó 1395-re datált receptkönyvében már szerepel a kocsonya receptje.

Hozzászólások eddig: 11

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Egyetértek a főzési technikáddal Editkém, én is úgy szoktam főzni ahogy írod.

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Én hétfőn főzök kocsonyát. Ma vásároltam be hozzá,körmöt,farkot,fület,bőrkét,egy csülköt,és egy kis füstölt csülköt is,mert a férjem így szereti. Én nem nagyon,esetleg fél tányérral. Dísznek néha teszek rá főtt tojást.
Üdv mindenkinek:Jutka

Válasz

Szász ilucika üzente 13 éve

Van miből választani Editke!
Én most nem fogok főzni, de és is Marcsi véleményét osztom.
P.ilike

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ezt a verziót az Ünnep kedvéért elkészítem,már csak 1-2 tányérral,de én is maradok a hagyományosnál.
Az a lényeg a jó kocsonyánál,hogy több féle hús legyen benne,lassan főzzük,ne lohogjon,így kapunk szép,tiszta kocsonyát.
A zsírját leszedem,hogy szép átlátszó legyen,mint a húsleves.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Finom a kocsonya, holnap akarok főzni.Én is maradok a magam receptjénél.

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Jó kis kocsonya receptek.
Már alig várom én is , hogy főzni lehessen, de őszintén én
maradok az én bevált régi receptnél.Mi a tojást nem szeretjük a kocsonyába.Pedig szép és biztosan finom is.
Köszönöm Editke

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Díszes kocsonya recept

Hozzávalók:
A puhára főtt húst vágjuk hosszúkás, kisebb darabokra, és szép formában tálaljuk, ne tányérokban. A forma aljára tegyünk egy ujjnyi megszűrt levet, és hagyjuk megalvadni. Azután tegyünk rá keménytojás-karikákat szépen elrendezve, majd cifra késsel szép kerek szeletekre vágott főtt piros céklát és savanyú uborkát. Erre is öntsünk egy ujjnyi levet. Ha ez is megfagyott, rakjuk rá a felszeletelt húst (a csontot előzőleg szedjük ki belőle), és öntsük rá a többi levet. Ha ez is megfagyott, akkor az egészet egy megfelelő nagyságú tálra borítsuk ki, és rakjuk körül céklaszeletekkel, uborkakarikákkal és ecetestorma-csomókkal, azután ecet nélküli kapros tormával, szépen felváltva rakva a háromféle színt. Az így tálalt kocsonya nagyon szép. Fogyasztáskor szeletekre vágjuk.
Ha esetleg nem borulna ki a formából könnyen a kocsonya, akkor öntsünk egy nagyobb edénybe egy kevés forró vizet, és egy pillanatra vigyázva mártsuk bele a formát, majd borítsuk a tálra.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szójás kocsonya egészségesen recept

Először főzzünk egy adag Hamis húslevest az előző este beáztatott fehér babból, de most tegyünk bele 2 gerezd fokhagymát is. Amíg a bab puhul, 10 dg szójakockát félig pirítsunk meg, majd egyenlően osszuk szét 4 mélytányérba. Az ugyancsak előző este beáztatott szójakocka pirítását a Húspótló szójamasszánál leírtak szerint végezzük. A kész levest vegyük le a tűzről, és leszűrve távolítsuk el belőle a babot, valamint a zöldségeket. A visszamaradt léből merjünk ki kb. 1 decilitert egy pohárba, és dolgozzunk bele 6 dg HAAS étkezési keményítőt. Keverjük a pépet a levesbe, majd tegyük vissza a tűzre, és tovább kevergetve forraljuk 2–3 percig. Ezután vegyük le a tűzről, majd öntsük rá a szójakockákra, és hagyjuk lehűlni. Ezalatt sós vízben főzzünk keményre 4 tojást, majd szeleteljük fel. Rakjuk a tojásszeleteket a lehűlt kocsonya tetejére, és másnapig normál hűtőtérben dermesszük. A parasztos ízek kedvelői előtte megszórhatják a kocsonyát kevés fűszerpaprikával is. Hidegen tálaljuk. Friss kenyérrel, egytálételként fogyasszuk. Csak hűtőszekrényben tárolható.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bécsi házi kocsonya recept

Hozzávalók:
50 dkg sertésbőrke,
2 sertésköröm,
1 sertéscsülök,
4 ecetes uborka,
4 tojás,
25 dkg vegyes zöldség,
2 vöröshagyma,
1 evőkanál fűszerkeverék,
1 kávéskanál szemes bors,
1 kávéskanál só.

Elkészítés:

Miután minden anyagot jól megtisztítottunk, megmostunk, 2 liter hideg vízben feltesszük főni a bőrkét, a körmöt és a csülköt. Ha meggyőződtünk arról, hogy a hús és a bőr vaj puha, kivesszük, a levet átszűrjük, majd a megtisztított zöldséggel, egy hagymával, a fűszerkeverékkel, a borsszemmel és a sóval ismét felfőzzük. Közben a csülökről és a körömről lefejtett húst és bőrt hűlni hagyjuk, majd kis darabokra vágjuk. A forró levet ráöntjük a jénai tálban lévő anyagra. Amikor a kocsonya kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük. Másnap tálalhatjuk úgy, hogy szeletet vágunk belőle, és ecetes-olajos hagymával, őrölt borssal és sóval rakjuk az asztalra. Külön tálalandó hozzá ecetes-olajos hagymakocka.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hozzávalók (10 kocsonyás tányérhoz):
1 db füstölt csülök
3 db füstölt köröm
3 db sertés köröm
600 g sertés fül
600 g sertés farok
10 db csöves paprika
1 db vöröshagyma
10 gerezd fokhagyma
ízlés szerint: só, kömény,
szemes bors, fűszerpaprika.

Elkészítés:

A füstölt csülköt és a füstölt körmöt áztassuk be 5-6 órára. A sertés körmöt, fület, farkat jól tisztítsuk meg. Különleges ízt ad e remek készítménynek, ha perzseltek a kocsonya húsok. Ha nem azok, mi magunk is megperzselhetjük a gáztűzhelynél. Jó tanács: az ablakot nyissuk ki! A füstölt és friss körmöket hosszában kettéhasítjuk, és nagy fazékba tesszük a többi húsfélével együtt. Hideg vízzel felöntjük úgy, hogy jól ellepje. Körülbelül 8-10 liter vízre van szükség. Ha felforr, lehabozzuk. Ezután tovább forraljuk, és a lehabzást többször megismételjük. Szép, lassú főzéssel, pöszörögve készül a remekmű. Ha már nem képződik hab, ízesítjük. Héjas vöröshagymával, köménnyel, szemes borssal, tisztított fokhagymával és csöves paprikával. A sóval nagyon óvatosan bánjunk, hiszen a lé fele elforr, és a füstölt hús is sós. Az ételnek 5-6 órát kell szép lassan főnie. Ha a húsok, a köröm, a fül, a farok megfőtt, vegyük ki a fazékból, és csak azokat a részeket főzzük tovább, amelyek még kemények. A kocsonya levének kristálytisztának kell lennie, ezért a tetejéről az összes zsírt leszedjük. Ezt fehér papírszalvétával könnyen megtehetjük. 6 óra elteltével 10-15 percet pihentetjük, és óvatosan leszűrjük a levet. A kocsonya húsokat mély tálakba esztétikusan elhelyezzük. Füstölt és friss hús, farok, valamint csöves paprika kerüljön mindenhova. A nagy csontokat célszerű kiszedni a húsokból. A csülköt kisebb darabokra vágjuk. Ez után merjük rá a kristálytiszta levet úgy, hogy kissé ellepje a húsokat. Ha Önök paprikásan szeretik, ekkor lehet fűszerpaprikával megszórni. Ha megdermedt, ami hűvös helyen 3-4 óráig tart, már fogyasztható. Kinek-kinek ízlése szerint mustár, citromlé, torma, boros tea, forralt bor fogyasztható hozzá. Most sokan mondhatják, hogy nálunk ez nem így készül. Ez egy alföldi recept. Van, ahol bezöldségezik, vagy tálaláskor kockára vágják a fõtt húsokat. Készülhet szárnyasból, halból, vadból, borjúból. Egy biztos, remek étel. Jó étvágyat kívánok, hisz húsvét kocsonya nélkül nem az igazi mifelénk.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 6 napja itt:

egy finom punci szeretnék jó szaftossan

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Karácsonyi diótorta képhez:

Karacsonyi_diotorta_2087744_4647_s

Boldog ADVENTI készülődést!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu