Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve
Ebbe a témába kérnék beírni Karácsonyi,ünnepi recepteket.Edit.
Hozzászólások eddig: 97
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
Fűszeres linzer
Ezt a sütit is könnyen el lehet készíteni karácsonyra, kevés munkával finom és szép süteményt varázsolhatunk az ünnepi asztalra.
Hozzávalók:
25 dkg margarin
30 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg darált mandula
2 db tojás
fél csomag sütőpor
kevés reszelt szerecsendió
mokkáskanálnyi fahéj
csipetnyi gyömbér
csipetnyi ánizs
Készítés:
A puha margarinhoz keverjük a lisztet, valamint az összes többi hozzávalót, dolgozzuk jól össze. A tésztát hagyjuk jól pihenni. Lisztes gyúródeszkán nyújtsuk ki vékonyra, majd szaggassunk tetszés szerinti formákat. Margarinnal megkent sütőlapon megsütjük.
A sütőlapról még melegen vegyük le, mert különben megkeményedik és nehezen lehet levenni. Végül mártsuk különböző színű mázba és tetszés szerint díszítsük.
Villanysütő: 200°C, 4. fokozat
Gázsütő: 3.fokozat
Sütési idő: kb. 10-15 perc
[Törölt felhasználó] üzente 10 éve
Mézes sütemény
Hozzávalók:
40 dkg méz
10 dkg sötét cukorrépaszirup (reformboltból)
20 dkg margarin
4 tojás 20 dkg kandiscukor
5 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor
80 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
1 mézeskalács fűszerkeverék
4 evőkanál rum
2 evőkanál porcukor
a tepsi kikenéséhez margarin, liszt
Elkészítése:
A mézet a cukorrépasziruppal és a margarinnal olvasszuk meg. A tojásokat, a szükség esetén a finomabbra tört kandiscukrot, a vaníliás cukrot, és a cukrot robotgéppel 8-10 perc alatt keverjük krémesre, majd a langyosra hűlt mézes masszát dolgozzuk bele. Végül a rummal váltogatva, apránként hozzáadjuk a sütőporral és fűszerkeverékkel elvegyített lisztet. Egy tepsit kenjünk ki margarinnal, majd hintsünk meg liszttel és csak azután simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 175 fokon 30-35 percig sütjük, és rácson kihűtjük. Végül kockákra vágjuk, sablon segítségével porcukorból mintát szitálunk.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Egyed Józsefné üzente 11 éve
http://www.receptbarlang.hu/index.php/magazin/receptbarlang-rss/3543-csirkemell-csaszar-modjara-2
Csirkemell császár módjára
Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 3 evőkanál pirított gomba, 1 csirkemáj, 4 vékony szelet főtt kötözött sonka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt (minél többféle, annál jobb!), 1 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkonylevél, 1-1 mokkáskanál só és törött fekete bors.
Elkészítése: A csirkemellet úgy csontozom ki, hogy egyforma szép nagy 4 húsdarabot kapjak. Húskalapáccsal enyhén megveregetem, majd megsózom. A felforrósított olajon épp csak fehéredésig sütöm a nagyon vékony csíkokra vágott csirkemájat, ezután hozzákeverem a gombát. Egy lapos, tűzálló tálat 2 dkg vajjal kikenek. A csirkemell-darabokat a maradék vajon átsütöm, majd szorosan egymás mellé a tálra fektetem. Ráöntöm a májas-gombás ragut, és a négy szelet sonkával beborítom.
Rászórom a reszelt sajtot, végül rálocsolom a tárkonnyal, sóval, borssal elkevert tejfölt. Alufóliával szorosan, lehetőleg légmentesen lezárom, és előmelegített, forró sütőben 30 percig közepes lángon sütöm. A sütés befejeztekor leveszem a tetejét, és éppen csak addig pirítom, hogy a sajt egybefüggő réteget képezzen rajta. Óriási tál vegyes salátát szoktam mellé kínálni, mert igen tartalmas, finom, laktató étel. Köret nem szükséges hozzá, csak ha nagy étkű a család.
Elkészítési ideje: 70 perc
Egyed Józsefné üzente 11 éve
GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT PULYKA noinetcafe.hu
Hozzávalók:Nagyobb család esetén: 1 db bébipulyka, 1000 g nyers gesztenye, 500 g sovány darált sertéshús, 100 g vaj, 100 g füstölt szalonna, 2 db zsemle, 1 l tej, 1 dl tejszín, 3 db tojás, 100 g zsír, só, majoránna, őrölt bors, szerecsendió.
Kevesebb személynek: 600 g pulykamell, 150 g nyers gesztenye, 100 g sovány darált sertéshús, 30 g vaj, 50 g füstölt szalonna, 1 db zsemle, 2 dl tej, 0,5 dl tejszín, 1 db tojás, 40 g zsír, só, őrölt bors, szerecsendió
Elkészítése: Az egészben vett bébipulykát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, kívül-belül megsózzuk, a hasüreget bedörzsöljük majoránnával. A gesztenyét megmossuk, kemény héját bevágjuk és eltávolítjuk. A tej felét elkeverjük ugyanolyan mennyiségű vízzel, és a héjától megfosztott gesztenyét puhára főzzük benne. A zsemlét tejben beáztatjuk, majd kicsavarjuk. A megfőtt gesztenyét kiszedjük, és a hártyamaradványokat még melegen eltávolítjuk. A megfőtt gesztenye kétharmadát összetörjük. A vajat a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a darált húst, a kicsavart zsemlét, az összetört gesztenyét, sózzuk, fűszerezzük őrölt borssal és szerecsendióval, összedolgozzuk. Ha szükséges, kevés tejszínt adunk hozzá, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Az elkészített tölteléket az előkészített pulyka hasüregébe töltjük, hústűvel lezárjuk.
Combvégeit összekötve, szárnyvégeit visszahajtva formázzuk. A mell és a comb vastagabb húsára vékony szalonnaszeleteket fektetünk, a felolvasztott zsírral meglocsoljuk, és előmelegített sütőben gyakori locsolgatás mellett ropogósra sütjük. Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd feldaraboljuk (a pulykamellet rézsútosan felszeleteljük) ügyelve arra, hogy minden adaghoz jusson a töltelékből is. Tálra rendezzük, köré rakjuk a melegen tartott főtt egész gesztenyét. Köretként párolt zöldséget, párolt aszalt szilvát, burgonyapürét vagy bő zsírban sült burgonyát adhatunk.
A pulykamellből ugyanígy készíthetjük el, csak a szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, és ebbe töltjük az elkészített tölteléket. Feltekerjük és vagy megtűzzük fogvájóval, vagy megkötözzük és így sütjük meg, sűrű locsolgatás mellett.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Egyed Józsefné üzente 11 éve
Ünnepi étel:
Nők Lapja Cafe / Gasztro
Mi ezt ajánljuk.
Szilvalekvárral töltött sertéskaraj sült burgonyával és rukkolával
Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg sertéskaraj
• 8 szelet szárított sonka
• 4 evőkanál jó sűrű szilvalekvár
• 4 darab aszalt szilva
• só
• olaj a sütéshez
A körethez:
• 10 dkg rukkola
• 5 dkg vaj
• 60 dkg burgonya
• olaj a sütéshez
A karajból 8 szeletet vágunk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. Négy szeletet egy deszkára helyezünk, majd bekenjük jó sűrű szilvalekvárral, és megszórjuk az apróra vágott aszalt szilvával. A másik 4 szelet húst ráhelyezzük a tetejére, majd ezeket a „páros húsokat” betekerjük a szárított sonkával. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és közepes lángon a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A körethez az alaposan megmosott burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd cikkekre vágjuk, és olajban megpirítjuk. A rukkolát kevés vajon átforgatjuk, és a burgonyával együtt a hús mellé.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Domján Mária üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Karácsonyi kókuszpuszedli
Hozzávalók:
15 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg piskótamorzsa
8 dkg vaj
30 dkg kókuszreszelék
4 egész tojás.
A tojást, a vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a piskótamorzsát és a kókuszreszeléket.
Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe - esetleg sütőlapra - két kávéskanál segítségével kis halmokat formázunk. Kis lángon, 80 °C-os sütőben 45 percig sütjük.
Ha a tészta kihűlt, felolvasztott tortabevonóba mártogatjuk, és a halmocskákra egy-egy fél mandulát helyezünk. (Igen gyorsan és könnyen elkészíthető csemege.)
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás