Finomságok Konyhája: Karácsonyi étel és sütemény receptek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 10205 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 10205 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 10205 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2120 fő
  • Képek - 10205 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Karácsonyi étel és sütemény receptek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 6 éve

Ebbe a témába kérnék beírni Karácsonyi,ünnepi recepteket.Edit.

Hozzászólások eddig: 97

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Fűszeres linzer
Ezt a sütit is könnyen el lehet készíteni karácsonyra, kevés munkával finom és szép süteményt varázsolhatunk az ünnepi asztalra.

Hozzávalók:
25 dkg margarin
30 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg darált mandula
2 db tojás
fél csomag sütőpor
kevés reszelt szerecsendió
mokkáskanálnyi fahéj
csipetnyi gyömbér
csipetnyi ánizs


Készítés:
A puha margarinhoz keverjük a lisztet, valamint az összes többi hozzávalót, dolgozzuk jól össze. A tésztát hagyjuk jól pihenni. Lisztes gyúródeszkán nyújtsuk ki vékonyra, majd szaggassunk tetszés szerinti formákat. Margarinnal megkent sütőlapon megsütjük.
A sütőlapról még melegen vegyük le, mert különben megkeményedik és nehezen lehet levenni. Végül mártsuk különböző színű mázba és tetszés szerint díszítsük.

Villanysütő: 200°C, 4. fokozat
Gázsütő: 3.fokozat
Sütési idő: kb. 10-15 perc

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Mézes sütemény
Hozzávalók:

40 dkg méz
10 dkg sötét cukorrépaszirup (reformboltból)
20 dkg margarin
4 tojás 20 dkg kandiscukor
5 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor
80 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
1 mézeskalács fűszerkeverék
4 evőkanál rum
2 evőkanál porcukor
a tepsi kikenéséhez margarin, liszt



Elkészítése:
A mézet a cukorrépasziruppal és a margarinnal olvasszuk meg. A tojásokat, a szükség esetén a finomabbra tört kandiscukrot, a vaníliás cukrot, és a cukrot robotgéppel 8-10 perc alatt keverjük krémesre, majd a langyosra hűlt mézes masszát dolgozzuk bele. Végül a rummal váltogatva, apránként hozzáadjuk a sütőporral és fűszerkeverékkel elvegyített lisztet. Egy tepsit kenjünk ki margarinnal, majd hintsünk meg liszttel és csak azután simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 175 fokon 30-35 percig sütjük, és rácson kihűtjük. Végül kockákra vágjuk, sablon segítségével porcukorból mintát szitálunk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Köszönöm Margó a remek receptet.
Húsvétra is jó lesz.
Üdv:Edit.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 5 éve

http://www.receptbarlang.hu/index.php/magazin/receptbarlang-rss/3543-csirkemell-csaszar-modjara-2
Csirkemell császár módjára

Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 3 evőkanál pirított gomba, 1 csirkemáj, 4 vékony szelet főtt kötözött sonka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt (minél többféle, annál jobb!), 1 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkonylevél, 1-1 mokkáskanál só és törött fekete bors.

Elkészítése: A csirkemellet úgy csontozom ki, hogy egyforma szép nagy 4 húsdarabot kapjak. Húskalapáccsal enyhén megveregetem, majd megsózom. A felforrósított olajon épp csak fehéredésig sütöm a nagyon vékony csíkokra vágott csirkemájat, ezután hozzákeverem a gombát. Egy lapos, tűzálló tálat 2 dkg vajjal kikenek. A csirkemell-darabokat a maradék vajon átsütöm, majd szorosan egymás mellé a tálra fektetem. Ráöntöm a májas-gombás ragut, és a négy szelet sonkával beborítom.

Rászórom a reszelt sajtot, végül rálocsolom a tárkonnyal, sóval, borssal elkevert tejfölt. Alufóliával szorosan, lehetőleg légmentesen lezárom, és előmelegített, forró sütőben 30 percig közepes lángon sütöm. A sütés befejeztekor leveszem a tetejét, és éppen csak addig pirítom, hogy a sajt egybefüggő réteget képezzen rajta. Óriási tál vegyes salátát szoktam mellé kínálni, mert igen tartalmas, finom, laktató étel. Köret nem szükséges hozzá, csak ha nagy étkű a család.

Elkészítési ideje: 70 perc

Válasz

Egyed Józsefné üzente 5 éve

GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT PULYKA noinetcafe.hu
Hozzávalók:Nagyobb család esetén: 1 db bébipulyka, 1000 g nyers gesztenye, 500 g sovány darált sertéshús, 100 g vaj, 100 g füstölt szalonna, 2 db zsemle, 1 l tej, 1 dl tejszín, 3 db tojás, 100 g zsír, só, majoránna, őrölt bors, szerecsendió.
Kevesebb személynek: 600 g pulykamell, 150 g nyers gesztenye, 100 g sovány darált sertéshús, 30 g vaj, 50 g füstölt szalonna, 1 db zsemle, 2 dl tej, 0,5 dl tejszín, 1 db tojás, 40 g zsír, só, őrölt bors, szerecsendió

Elkészítése: Az egészben vett bébipulykát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, kívül-belül megsózzuk, a hasüreget bedörzsöljük majoránnával. A gesztenyét megmossuk, kemény héját bevágjuk és eltávolítjuk. A tej felét elkeverjük ugyanolyan mennyiségű vízzel, és a héjától megfosztott gesztenyét puhára főzzük benne. A zsemlét tejben beáztatjuk, majd kicsavarjuk. A megfőtt gesztenyét kiszedjük, és a hártyamaradványokat még melegen eltávolítjuk. A megfőtt gesztenye kétharmadát összetörjük. A vajat a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a darált húst, a kicsavart zsemlét, az összetört gesztenyét, sózzuk, fűszerezzük őrölt borssal és szerecsendióval, összedolgozzuk. Ha szükséges, kevés tejszínt adunk hozzá, hogy közepesen lágy masszát kapjunk. Az elkészített tölteléket az előkészített pulyka hasüregébe töltjük, hústűvel lezárjuk.
Combvégeit összekötve, szárnyvégeit visszahajtva formázzuk. A mell és a comb vastagabb húsára vékony szalonnaszeleteket fektetünk, a felolvasztott zsírral meglocsoljuk, és előmelegített sütőben gyakori locsolgatás mellett ropogósra sütjük. Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd feldaraboljuk (a pulykamellet rézsútosan felszeleteljük) ügyelve arra, hogy minden adaghoz jusson a töltelékből is. Tálra rendezzük, köré rakjuk a melegen tartott főtt egész gesztenyét. Köretként párolt zöldséget, párolt aszalt szilvát, burgonyapürét vagy bő zsírban sült burgonyát adhatunk.
A pulykamellből ugyanígy készíthetjük el, csak a szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, és ebbe töltjük az elkészített tölteléket. Feltekerjük és vagy megtűzzük fogvájóval, vagy megkötözzük és így sütjük meg, sűrű locsolgatás mellett.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Kedves Margó!
Nagyon szépen köszönöm az ünnepi ajánlatod.
Jónak találom.
Boldog Karácsonyt kívánok.
Szeretettel:Edit.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 5 éve

Ünnepi étel:
Nők Lapja Cafe / Gasztro

Mi ezt ajánljuk.

Szilvalekvárral töltött sertéskaraj sült burgonyával és rukkolával

Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg sertéskaraj
• 8 szelet szárított sonka
• 4 evőkanál jó sűrű szilvalekvár
• 4 darab aszalt szilva
• só
• olaj a sütéshez
A körethez:
• 10 dkg rukkola
• 5 dkg vaj
• 60 dkg burgonya
• olaj a sütéshez

A karajból 8 szeletet vágunk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. Négy szeletet egy deszkára helyezünk, majd bekenjük jó sűrű szilvalekvárral, és megszórjuk az apróra vágott aszalt szilvával. A másik 4 szelet húst ráhelyezzük a tetejére, majd ezeket a „páros húsokat” betekerjük a szárított sonkával. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és közepes lángon a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A körethez az alaposan megmosott burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd cikkekre vágjuk, és olajban megpirítjuk. A rukkolát kevés vajon átforgatjuk, és a burgonyával együtt a hús mellé.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Nagyon jó mindkét recept.

Válasz

Domján Mária üzente 5 éve

A kókuszpuszedli recept nagyon tetszik
Nincsen vele sok munka és finom lehet
Köszönöm Editke

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Karácsonyi kókuszpuszedli

Hozzávalók:
15 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg piskótamorzsa
8 dkg vaj
30 dkg kókuszreszelék
4 egész tojás.

A tojást, a vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a piskótamorzsát és a kókuszreszeléket.
Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe - esetleg sütőlapra - két kávéskanál segítségével kis halmokat formázunk. Kis lángon, 80 °C-os sütőben 45 percig sütjük.
Ha a tészta kihűlt, felolvasztott tortabevonóba mártogatjuk, és a halmocskákra egy-egy fél mandulát helyezünk. (Igen gyorsan és könnyen elkészíthető csemege.)

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 7 órája a(z) Kékvirágos torta képhez:

Kekviragos_torta_2076885_9035_s

Nagyon hangulatos ez a torta. Milyen különleges alkalomra ...

burger eva írta 7 órája a(z) Gyümölcs torta képhez:

Gyumolcs_torta-002_2076886_1045_s

Hűha,ez valóban tömve van gyümölccsel. Nagyon szép.

burger eva írta 7 órája a(z) 33074662_304181000118122_1580950815680495616_n képhez:

33074662_304181000118122_1580950815680495616_n_2076888_4170_s

Nagyon csodásan ,gusztusosan díszítetted...

Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zellerkrém leves, tarhonyás hús,...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) 33234773_304415996761289_4842324353473314816_n képhez:

33234773_304415996761289_4842324353473314816_n_2076889_4727_s

Marcsi ez a szép szelet bármikor jöhetne! Nagyon finom lehet! ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) 33074662_304181000118122_1580950815680495616_n képhez:

33074662_304181000118122_1580950815680495616_n_2076888_4170_s

Marcsi egyik tortád szebb, mint a másik! Nem is tudom melyiket...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Gyíümölcs torta képhez:

Gyiumolcs_torta_2076887_6530_s

Marcsikám ízlésesen, gyönyörűen díszítetted ezt a ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Gyümölcs torta képhez:

Gyumolcs_torta-002_2076886_1045_s

Csodás lett ez a finom gyümölcstorta! Kérek belőle...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Kékvirágos torta képhez:

Kekviragos_torta_2076885_9035_s

Marcsi nagyon vidám lett a tortád ezekkel a virágokkal! Biztos ...

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

33234773_304415996761289_4842324353473314816_n_2076889_4727_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu