Finomságok Konyhája: Káposztás ételek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Káposztás ételek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve

Belevalók: 50 dkg savanyú káposzta, 30 dkg piros bab(konzerv), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, babér, borókabogyó, kömény, kevés liszt, kevés keményítő, 2 dl tejföl, só.
A káposztát bő sós vízben felteszem főni, babérral, borókával és köménnyel ízesítem. Ha puhára főtt, lecsepegtetem és kevés főzőlevet félreteszek. A szalonnát kis kockára vágom és kiolvasztom. Megpirítom benne a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és beleszórom a lisztet. Kis pirítgatás után felöntöm annyi lével, hogy sűrűn folyós legyen, aztán felforralom. Beleteszem a káposztát, egyet rottyantok rajta, s jön a bab és a keményítővel elkevert tejföl. Még egyszer felforralom és kész.
Alapvetően ez inkább egy masszív köret pl. sült virslihez, kolbászhoz, vagy netán natúr sült szelethez. Esetleg mindhez egyszerre

Hozzászólások eddig: 12

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Erzsébet!
Én,nem tudok segíteni .
Talán lesz akinek van receptje üvegben savanyításhoz.
Régen,a szülők szoktak eltenni nálunk hordóban,de én már nem.
Üdvözöllek:Edit.

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 11 éve

Én a hozzávalóhoz vagyis a káposzta savanyításhoz kérek segítséget
Valamikor hallottam hogy kis mennyiségben,5 literes befőttes üvegben viszonylag gyorsan lehet savanyítani
Ha valaki tudná a pontos receptet,kérem adja meg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem mindkettő recept nagyon tetszik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Pulykamell savanyú káposztával

Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg savanyú káposzta, 2 dl kefír, 4 dkg sovány reszelt sajt, 6 dkg ecetes torma, pici étolaj.
A tormát összekeverjük a káposztával, pihentetjük addig, amíg a húst felszeleteljük, kiverjük és egy kikent tűzálló tál aljára tesszük. Ráterítjük a káposztát és 30 percig sütjük. Ezután meglocsoljuk A kefírrel, rászórjuk a reszelt sajtot és pirosra sütjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Töki takart
Hozzávalók: 60 dkg sovány darált sertéshús, 40 dkg kövérebb darált sertéstarja vagy lapocka, 3 fokhagyma, 1 vöröshagyma, pirospaprika, törött bors, só, 1 tojás, 10 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 1 fej savanyú káposzta, 1 kanál liszt, 2 kanál zsiradék.
A húsokat a szétnyomkodott fokhagymával, a fűszerekkel és a tojással alaposan összekeverjük, a végén a rizst is hozzáadjuk. A vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, úgy adjuk hozzá. A fejes savanyú káposzták nagyobb leveleibe töltjük, betakarjuk a tenyérnyi tölteléket, majd vékony cérnával átkötjük. A lábasban az apró káposztára sorba rakjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. Világos rántással berántjuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Lányok!
Lehet rajta módosítani,ki hogy szereti.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon szuper ez az étel, jó laktató lehet,
a boróka bogyót én nem tennék bele mert azt ha kapok vad húst inkább ahhoz használom
a többi stimmel.Köszönöm szépen a receptet

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Editke, nagyon finomak ezek a receptek. A babos káposztát főzték gyermekkoromban Zalában, de mintha nem egészen ilyen lett volna.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Vereckei káposztás paszuly
Beszerzek egy fej káposztát, egy kiló savanyú káposztát, valamilyen füstölt húst, ami lehet tarja, oldalas, libacomb, vagy ezek mind és egy pár füstölt kolbászt. Ez utóbbinál arra vigyázok, hogy elég kemény legyen ahhoz, hogy ne főjön szét, tehát a puha parasztkolbászok egy része erre alkalmatlan. Vásárolok még fél kiló fehérbabot és húsz deka laskagombát, aztán indulok hazafelé, lehetőleg nem tömegközlekedve, mert a szatyraimból olyan penetra árad, amitől ösztönösen arrébb húzódna minden utastárs.
A babot egy éjszakára beáztatom. Másnap egy közepes fazékban sós vízben, lassú tűzön és lefedve majdnem puhára főzöm. Kezdő szakácsművészek kedvéért jegyzem meg, hogy a bab főzés közben képes a háromszorosára nőni, amit célszerű a főzőedény méreténél figyelembe venni.
Egy másik, az előbbinél jóval nagyobb fazék aljába kevés olajat löttyintek és három fej vékonyra szeletelt vöröshagymát megfonnyasztok rajta, majd rádobom a káposztafej felét torzsa nélkül és vékonyra felszeletelve. Folyamatosan kevergetem, közben nagyon kicsit megsózom és vigyázok, nehogy odakapjon az alja. Ezt addig csinálom, amíg össze nem esik. Ekkor hozzákeverem a savanyú káposztát, amit előtte eszembe sem jutott az értékes levétől kinyomkodással megfosztani, és továbbra is lassú tűzön, néha megkeverve párolom. Ha szükséges, az elfőtt levét kevés száraz fehérborral pótolom. Ha a szakács száradásnak indulna, azt is ezzel a nedűvel óvom az állagromlástól.
Amikor a kétféle káposzta már nem nagyon különböztethető meg egymástól - ez az összekeveréstől számított 10-15 perc - akkor ráteszem a feldarabolt füstölt húsokat, jól elkeverem, megkóstolom hogy elég sós-e (vigyázat, a húsokból még előkerül némi só) ellenőrzöm a lé mennyiségét nehogy odaégjen, és lefedve nagyon lassú tűzön otthagyom egy órára. Néha persze ránézek, nehogy a kesernyés szag figyelmeztessen hogy nagy a láng, vagy elfogyott a lé.
Végül a káposztára rádobom a félarasznyira vágott kolbászt, az ujjnyi darabokra szedett laskagombát, hozzákeverem a babot, amiről előbb leöntöttem a főzőlevét, óvatosan összekeverem és még egy húsz percet főzöm, nagyon kis lángon és nagyon lefedve.
Kárpátalján a népek tálalás előtt lisztes habarással dúsítják.

Tálaláskor bőven meglocsolja finom házi tejföllel, foszlós bélű, friss, fehér kenyeret ad hozzá.
(Sokáig eltartható és azon ételek egyike, amit minél többször melegítek, annál finomabb.)

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 5 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu