Finomságok Konyhája: Káposztás ételek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12864 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12864 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12864 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12864 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Káposztás ételek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve

Belevalók: 50 dkg savanyú káposzta, 30 dkg piros bab(konzerv), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, babér, borókabogyó, kömény, kevés liszt, kevés keményítő, 2 dl tejföl, só.
A káposztát bő sós vízben felteszem főni, babérral, borókával és köménnyel ízesítem. Ha puhára főtt, lecsepegtetem és kevés főzőlevet félreteszek. A szalonnát kis kockára vágom és kiolvasztom. Megpirítom benne a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és beleszórom a lisztet. Kis pirítgatás után felöntöm annyi lével, hogy sűrűn folyós legyen, aztán felforralom. Beleteszem a káposztát, egyet rottyantok rajta, s jön a bab és a keményítővel elkevert tejföl. Még egyszer felforralom és kész.
Alapvetően ez inkább egy masszív köret pl. sült virslihez, kolbászhoz, vagy netán natúr sült szelethez. Esetleg mindhez egyszerre

Hozzászólások eddig: 12

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Kedves Erzsébet!
Én,nem tudok segíteni .
Talán lesz akinek van receptje üvegben savanyításhoz.
Régen,a szülők szoktak eltenni nálunk hordóban,de én már nem.
Üdvözöllek:Edit.

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

Én a hozzávalóhoz vagyis a káposzta savanyításhoz kérek segítséget
Valamikor hallottam hogy kis mennyiségben,5 literes befőttes üvegben viszonylag gyorsan lehet savanyítani
Ha valaki tudná a pontos receptet,kérem adja meg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem mindkettő recept nagyon tetszik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Pulykamell savanyú káposztával

Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg savanyú káposzta, 2 dl kefír, 4 dkg sovány reszelt sajt, 6 dkg ecetes torma, pici étolaj.
A tormát összekeverjük a káposztával, pihentetjük addig, amíg a húst felszeleteljük, kiverjük és egy kikent tűzálló tál aljára tesszük. Ráterítjük a káposztát és 30 percig sütjük. Ezután meglocsoljuk A kefírrel, rászórjuk a reszelt sajtot és pirosra sütjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Töki takart
Hozzávalók: 60 dkg sovány darált sertéshús, 40 dkg kövérebb darált sertéstarja vagy lapocka, 3 fokhagyma, 1 vöröshagyma, pirospaprika, törött bors, só, 1 tojás, 10 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 1 fej savanyú káposzta, 1 kanál liszt, 2 kanál zsiradék.
A húsokat a szétnyomkodott fokhagymával, a fűszerekkel és a tojással alaposan összekeverjük, a végén a rizst is hozzáadjuk. A vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, úgy adjuk hozzá. A fejes savanyú káposzták nagyobb leveleibe töltjük, betakarjuk a tenyérnyi tölteléket, majd vékony cérnával átkötjük. A lábasban az apró káposztára sorba rakjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. Világos rántással berántjuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Lányok!
Lehet rajta módosítani,ki hogy szereti.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon szuper ez az étel, jó laktató lehet,
a boróka bogyót én nem tennék bele mert azt ha kapok vad húst inkább ahhoz használom
a többi stimmel.Köszönöm szépen a receptet

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Editke, nagyon finomak ezek a receptek. A babos káposztát főzték gyermekkoromban Zalában, de mintha nem egészen ilyen lett volna.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Vereckei káposztás paszuly
Beszerzek egy fej káposztát, egy kiló savanyú káposztát, valamilyen füstölt húst, ami lehet tarja, oldalas, libacomb, vagy ezek mind és egy pár füstölt kolbászt. Ez utóbbinál arra vigyázok, hogy elég kemény legyen ahhoz, hogy ne főjön szét, tehát a puha parasztkolbászok egy része erre alkalmatlan. Vásárolok még fél kiló fehérbabot és húsz deka laskagombát, aztán indulok hazafelé, lehetőleg nem tömegközlekedve, mert a szatyraimból olyan penetra árad, amitől ösztönösen arrébb húzódna minden utastárs.
A babot egy éjszakára beáztatom. Másnap egy közepes fazékban sós vízben, lassú tűzön és lefedve majdnem puhára főzöm. Kezdő szakácsművészek kedvéért jegyzem meg, hogy a bab főzés közben képes a háromszorosára nőni, amit célszerű a főzőedény méreténél figyelembe venni.
Egy másik, az előbbinél jóval nagyobb fazék aljába kevés olajat löttyintek és három fej vékonyra szeletelt vöröshagymát megfonnyasztok rajta, majd rádobom a káposztafej felét torzsa nélkül és vékonyra felszeletelve. Folyamatosan kevergetem, közben nagyon kicsit megsózom és vigyázok, nehogy odakapjon az alja. Ezt addig csinálom, amíg össze nem esik. Ekkor hozzákeverem a savanyú káposztát, amit előtte eszembe sem jutott az értékes levétől kinyomkodással megfosztani, és továbbra is lassú tűzön, néha megkeverve párolom. Ha szükséges, az elfőtt levét kevés száraz fehérborral pótolom. Ha a szakács száradásnak indulna, azt is ezzel a nedűvel óvom az állagromlástól.
Amikor a kétféle káposzta már nem nagyon különböztethető meg egymástól - ez az összekeveréstől számított 10-15 perc - akkor ráteszem a feldarabolt füstölt húsokat, jól elkeverem, megkóstolom hogy elég sós-e (vigyázat, a húsokból még előkerül némi só) ellenőrzöm a lé mennyiségét nehogy odaégjen, és lefedve nagyon lassú tűzön otthagyom egy órára. Néha persze ránézek, nehogy a kesernyés szag figyelmeztessen hogy nagy a láng, vagy elfogyott a lé.
Végül a káposztára rádobom a félarasznyira vágott kolbászt, az ujjnyi darabokra szedett laskagombát, hozzákeverem a babot, amiről előbb leöntöttem a főzőlevét, óvatosan összekeverem és még egy húsz percet főzöm, nagyon kis lángon és nagyon lefedve.
Kárpátalján a népek tálalás előtt lisztes habarással dúsítják.

Tálaláskor bőven meglocsolja finom házi tejföllel, foszlós bélű, friss, fehér kenyeret ad hozzá.
(Sokáig eltartható és azon ételek egyike, amit minél többször melegítek, annál finomabb.)

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Gombamártásos szélesmetélt képhez:

Gombamartasos_szelesmetelt_2191078_1519_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Nagyon...

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást! Isteni finom...

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

József nekem is sokat romlott az egészségem, nem is tudok...

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

József ez az ebéd nagyon finom kombináció, gratulálok! ...

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) 438137535_753114376907387_1523859542857368154_n képhez:

438137535_753114376907387_1523859542857368154_n_2191142_1666_s

Marcsi nagyon tetszik ez a finomság! Itt az eperszezon, ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Diós habos kocka képhez:

Dios_habos_kocka_2191141_4086_s

Marcsikám gratulálok ezekhez a szuper szép és finom ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vasárnapi mázas karaj képhez:

Vasarnapi_mazas_karaj_2191140_7601_s

Szuper étvágygerjesztő ünnepi ebéd!A szervírozás is olyan ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Apró pogácsáim képhez:

Apro_pogacsaim_2191138_2025_s

Marcsi ha jól látom sajtos pogácsákat sütöttél! Kár, hogy ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tegnapi pizzám képhez:

Tegnapi_pizzam_2191137_9321_s

Nagyon finom lehetett! A pizza is bármikor jöhet! Szép szeletek!

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tavaszi spárgás zöldségleves képhez:

Tavaszi_spargas_zoldsegleves_2191068_9102_s

Köszönöm szépen Marcsi.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu