Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve
KEDVES KLUBTÁRSAK!
A MAI NAPTÓL MAGYAR TÁJAK RÉGI ÍZEIT MUTATOM BE.
VASS LÁSZLÓNÉ EDIT KLUBVEZETŐ.
Hozzászólások eddig: 57
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Fehér Erzsébet üzente 11 éve
Nagyon megörültem amikor felfedeztem ezt a témát!
Kérlek ha lehet a recept mellé a települést is említsd meg.
Domján Mária üzente 11 éve
Eltévesztettem nem jó helyre írtam nem a leves hanem a kelt rétes volt amit Édesanyám nekem készíteni szokott Puszi
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
A kelt rétest szoktam sütni, szeretjük. A répalevest én ugyan nem szeretem, de édesapámnak szoktam készíteni, Zalából hozott répából mert Ő imádja! A kukorica cipót nem ismerem, de finom lehet a leírtak alapján.Köszönöm Editke!
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Domján Mária üzente 11 éve
Domján Mária üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Kelt rétes
Hozzávalók: A rétestésztához: 6 púpos merőkanál liszt, csipetnyi só, 1 evőkanál kristálycukor, 5 dkg élesztő, kb. négy dl langyos tej, 3 tojás, fél dl étolaj, a kidolgozáshoz liszt.
Túró töltelékhez: 50 dkg házi túró, 3 tojás, citromhéj, 3 evőkanál kristálycukor, három dl tejföl.
Dió töltelékhez: 30 dkg darált dió, 4 evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor.
Mák töltelékhez: 30 dkg darált mák, 4 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor, reszelt citromhéj.
A tejet langyosra melegítjük, a lisztet tálba szitáljuk, megsózzuk, és fészket készítünk a közepébe. Ebbe először cukrot, majd az élesztőt tesszük, és két dl tejet csurgatunk rá. Amikor megkelt, a többi tejjel, a tojásokkal, és az étolajjal alaposan kidolgozzuk.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és 3 cipót formázunk belőle. Abrosszal letakarva kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A túrós réteshez a túróba belekeverjük a tojások sárgáját, a citromhéjat, a cukrot.
A diós és a mákos tölteléket is előkészítjük.
A túrós tölteléknél megmaradt tojásfehérjéket habverővel felverjük, és tejföllel összekeverjük.
A megkelt cipókat egyenként, lisztezett abroszon szétnyújtjuk. Tetejét olvasztott zsírral meglocsoljuk, töltelékkel megszórjuk. A tetejére tojáshabos tejfölt locsolunk, két oldalról feltekerjük, és zsírozott tepsibe helyezzük. A rudak között is megkenjük olvasztott zsírral, és a tepsiben még kelesztjük egy kicsit.
Sütés előtt a tetejét gazdagon átkenjük tejföllel, és előmelegített sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, utána szeleteljük.
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Eszerházy torta képhez:
Marcsi egyik tortád szebb, és finomabb, mint a másik! ...
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Oroszkrém torta képhez:
Marcsi finom és szép tortát hoztál! Gratulálok! Ki volt a ...
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Islerjeim képhez:
Hmm!-de finom lehetett az islered Marcsikám! Örömmel ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Pacal sertéskörömmel főtt burgonya és csemege uborkával. képhez:
Marcsi!Köszönöm szépen.
Domján Mária 5 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 5 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 5 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás