Finomságok Konyhája: Ízletes ételek retekből (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12985 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12985 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12985 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12985 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ízletes ételek retekből

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve

A zsenge tavaszi retekből egészséges és ízletes ételeket, salátákat és különleges húsokat készíthetünk.

Hozzászólások eddig: 12

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika a hozzászólásokat.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A salsa nagyon tetszik!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Zöldleves

Hozzávalók: 3 csokor retek levelestől, 1 vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 8 dl zöldséges vagy húsalaplé, 2 dl joghurt, 1 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors

A hagymát, a póréhagymát olajon megpároljuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a felszeletelt retket és a csíkokra vágott reteklevelet. Egy-két percig kevergetjük, majd felöntjük kész alaplével, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt kis lángon puhára főzzük, ezután turmixoljuk. Tálalás előtt pedig a joghurttal is elkeverjük.
forrás:
http://www.blikk.hu/blikk_eletmod

79172_66d007ed6675_s

14_o_retekleves-THINKSTOCK.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Salsa

Hozzávalók: 1 közepes uborka, 1 csokor retek, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek. citromlé, kis csokornyi friss koriander, só

Az uborkát lereszeljük, finoman kinyomkodjuk, vagy egy szűrőbe tesszük, s hagyjuk lecsöpögni. A retket szintén reszeljük, a koriandert és a megtisztított fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd az összes hozzávalót összekeverjük, s fogyasztás előtt hűtőben legalább egy órát állni hagyjuk.

79171_675517fa25a9_s

14_reteksalsa.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szendvicsfeltét

Hozzávalók: 20 dkg tonhal konzerv, 1 csokor retek, 2-3 szál halványító zeller, 1 dl joghurt, 2-3 ek. majonéz, só, tört bors, citromlé, 4 szelet magvaskenyér és saláta levelek a tálaláshoz

A retket és a zellerszárat kisebb darabokra vágjuk, a joghurtot elkeverjük a majonézzel, ízesítjük citromlével (esetleg egy csipetnyi cukorral is), majd elkeverjük a zöldségekkel. Ezután óvatosan elvegyítjük a tonhaldarabokkal is, s egy időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a kenyérszeletre salátát fektetünk, a ráhalmozott tonhalas retket tört borssal megszórjuk.

79170_6fbb21bc992d_s

14_retekszendvics.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Savanyúság

Hozzávalók: 2 csokor retek, 3,5 dl rizs ecet (5 %-os), 5 ek. méz, 1 ek. szójaszósz, ujjnyi friss gyömbér, 2 tk. só, szárított csili

Az ecetet forraljuk körülbelül öt percig egy edényben a szójaszósszal, a szeletelt gyömbérrel, a mézzel, a sóval és a csilivel. A retket tegyük kisebb sterilizált üvegekbe –ha nagyobbak a szemek felezzük, vagy negyedeljük–, majd öntsük le a forró ecetes lével, s mielőtt lezárjuk ügyeljünk rá, hogy ne maradjanak benne légbuborékok. Ezután állítsuk fejre az üvegeket, s csak miután kihűltek, tegyük a polcra őket. Felbontás után hűtőben tároljuk.

Forrás:
http://www.blikk.hu/blikk_eletmod

79169_b3743bba6080_s

14_reteksavanyu.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nem is tudtam, hogy ennyi mindent lehet a retekből készíteni, köszönöm Editke!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Téli reteksaláta
Hozzávalók:
2 szép nagy fekete retek, 2 fej lila hagyma, 1 kisebb zellergumó, 1,5 dl majonéz, 2 dl tejföl, fél citrom leve, 1 csokor friss, vagy 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld, ízlés szerint só, csipet cukor, 1 késhegynyi törött fehér bors.

Elkészítése:
Először a mártást készítjük el: a majonézt simára keverjük a tejföllel és a citrom átszűrt levével, majd borssal és cukorral ízesítjük. Ezután a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet is belekeverjük, végül az egészet hűtőszekrénybe teszszük. A retket kefével alaposan lesikáljuk, és tisztára mossuk, majd héjastul gyufaszálnyi csíkokra reszeljük (vagy vágjuk). Megsózzuk, és jól átforgatjuk. A letisztított és meghámozott zellert ugyancsak felcsíkozzuk, és szűrőbe téve belelógatjuk egy fazék forrásban lévő vízbe úgy, hogy a zeller mind beleérjen. Az újraforrástól számítva 1 percig főzzük, majd a léből kiemelve jól lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A lila hagymát nagyon vékony karikákra vágjuk, és a karikákat szétszedjük. Megsózzuk, 15 percnyi állás után az összes zöldséget beleforgatjuk a majonézes mártásba. Befedve betesszük a hűtőszekrénybe, és legalább fél napig érleljük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sonkás reteksaláta

Hozzávalók:
1 csokor retek vagy 1 közepes nagyságú fekete retek
1 evőkanál ecet
1 evőkanál cukor
1 pohár víz
10 dkg gépsonka
2 evőkanál tejföl
1 kiskanál só

Elkészítés:
A retket megtisztítom, és a nokedliszaggató hátán lereszelem, majd lesózom. Közben elkészítem a cukros-ecetes öntetet és ráöntöm a retekre. Tetszés szerint hagyom állni negyed órát vagy akár többet, majd kinyomkodom. A sonkát felkockázom és a kinyomkodott retekkel összekeverem. Annyi tejfölt adok hozzá, hogy összeálljon.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Reteksaláta:
Hozzávalók:
3-4 csomó retek (a retkek nagyságától függően), 3 főtt tojás, 2 dl tejföl, só, néhány szál snidling. A retket alaposan megmossuk, és egyforma kockákra vágjuk. A főtt tojások sárgáját kivesszük, a tojásfehérjéket felkockázzuk. A főtt tojássárgákat összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott snidlinggel, kicsit megsózzuk. A retek- és tojásfehérje-kockákat a tejfölös mártásba keverjük. A saláta tetejét megszórjuk némi apróra vágott snidlinggel.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:

Oregtarhonya_virslivel_2197611_6001_s

József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Oregtarhonya_virslivel_2197611_6001_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Girosz-016_2197610_5926_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Garáz József 3 hete új képet töltött fel:

Tyuk_savanyukaposztaval_2197456_9334_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu