Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve
A zsenge tavaszi retekből egészséges és ízletes ételeket, salátákat és különleges húsokat készíthetünk.
Hozzászólások eddig: 12
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Zöldleves
Hozzávalók: 3 csokor retek levelestől, 1 vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 8 dl zöldséges vagy húsalaplé, 2 dl joghurt, 1 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors
A hagymát, a póréhagymát olajon megpároljuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a felszeletelt retket és a csíkokra vágott reteklevelet. Egy-két percig kevergetjük, majd felöntjük kész alaplével, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt kis lángon puhára főzzük, ezután turmixoljuk. Tálalás előtt pedig a joghurttal is elkeverjük.
forrás:
http://www.blikk.hu/blikk_eletmod
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Salsa
Hozzávalók: 1 közepes uborka, 1 csokor retek, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek. citromlé, kis csokornyi friss koriander, só
Az uborkát lereszeljük, finoman kinyomkodjuk, vagy egy szűrőbe tesszük, s hagyjuk lecsöpögni. A retket szintén reszeljük, a koriandert és a megtisztított fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd az összes hozzávalót összekeverjük, s fogyasztás előtt hűtőben legalább egy órát állni hagyjuk.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Szendvicsfeltét
Hozzávalók: 20 dkg tonhal konzerv, 1 csokor retek, 2-3 szál halványító zeller, 1 dl joghurt, 2-3 ek. majonéz, só, tört bors, citromlé, 4 szelet magvaskenyér és saláta levelek a tálaláshoz
A retket és a zellerszárat kisebb darabokra vágjuk, a joghurtot elkeverjük a majonézzel, ízesítjük citromlével (esetleg egy csipetnyi cukorral is), majd elkeverjük a zöldségekkel. Ezután óvatosan elvegyítjük a tonhaldarabokkal is, s egy időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a kenyérszeletre salátát fektetünk, a ráhalmozott tonhalas retket tört borssal megszórjuk.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Savanyúság
Hozzávalók: 2 csokor retek, 3,5 dl rizs ecet (5 %-os), 5 ek. méz, 1 ek. szójaszósz, ujjnyi friss gyömbér, 2 tk. só, szárított csili
Az ecetet forraljuk körülbelül öt percig egy edényben a szójaszósszal, a szeletelt gyömbérrel, a mézzel, a sóval és a csilivel. A retket tegyük kisebb sterilizált üvegekbe –ha nagyobbak a szemek felezzük, vagy negyedeljük–, majd öntsük le a forró ecetes lével, s mielőtt lezárjuk ügyeljünk rá, hogy ne maradjanak benne légbuborékok. Ezután állítsuk fejre az üvegeket, s csak miután kihűltek, tegyük a polcra őket. Felbontás után hűtőben tároljuk.
Forrás:
http://www.blikk.hu/blikk_eletmod
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Téli reteksaláta
Hozzávalók:
2 szép nagy fekete retek, 2 fej lila hagyma, 1 kisebb zellergumó, 1,5 dl majonéz, 2 dl tejföl, fél citrom leve, 1 csokor friss, vagy 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld, ízlés szerint só, csipet cukor, 1 késhegynyi törött fehér bors.
Elkészítése:
Először a mártást készítjük el: a majonézt simára keverjük a tejföllel és a citrom átszűrt levével, majd borssal és cukorral ízesítjük. Ezután a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet is belekeverjük, végül az egészet hűtőszekrénybe teszszük. A retket kefével alaposan lesikáljuk, és tisztára mossuk, majd héjastul gyufaszálnyi csíkokra reszeljük (vagy vágjuk). Megsózzuk, és jól átforgatjuk. A letisztított és meghámozott zellert ugyancsak felcsíkozzuk, és szűrőbe téve belelógatjuk egy fazék forrásban lévő vízbe úgy, hogy a zeller mind beleérjen. Az újraforrástól számítva 1 percig főzzük, majd a léből kiemelve jól lecsöpögtetjük, és kihűtjük. A lila hagymát nagyon vékony karikákra vágjuk, és a karikákat szétszedjük. Megsózzuk, 15 percnyi állás után az összes zöldséget beleforgatjuk a majonézes mártásba. Befedve betesszük a hűtőszekrénybe, és legalább fél napig érleljük.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Sonkás reteksaláta
Hozzávalók:
1 csokor retek vagy 1 közepes nagyságú fekete retek
1 evőkanál ecet
1 evőkanál cukor
1 pohár víz
10 dkg gépsonka
2 evőkanál tejföl
1 kiskanál só
Elkészítés:
A retket megtisztítom, és a nokedliszaggató hátán lereszelem, majd lesózom. Közben elkészítem a cukros-ecetes öntetet és ráöntöm a retekre. Tetszés szerint hagyom állni negyed órát vagy akár többet, majd kinyomkodom. A sonkát felkockázom és a kinyomkodott retekkel összekeverem. Annyi tejfölt adok hozzá, hogy összeálljon.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Reteksaláta:
Hozzávalók:
3-4 csomó retek (a retkek nagyságától függően), 3 főtt tojás, 2 dl tejföl, só, néhány szál snidling. A retket alaposan megmossuk, és egyforma kockákra vágjuk. A főtt tojások sárgáját kivesszük, a tojásfehérjéket felkockázzuk. A főtt tojássárgákat összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott snidlinggel, kicsit megsózzuk. A retek- és tojásfehérje-kockákat a tejfölös mártásba keverjük. A saláta tetejét megszórjuk némi apróra vágott snidlinggel.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:
József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás