Finomságok Konyhája: Italok - hidegben, melegben (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12867 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12867 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12867 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12867 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Italok - hidegben, melegben

Ezt a témát Egyed Józsefné indította 10 éve

Kedves Klubtársaim ide italok receptjeit várjuk. Margó

Hozzászólások eddig: 6

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Editkém ezek nagyon jók, van ami számomra furcsa,de ettől még nagyon finom lehet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Bazsalikomos epres ital



Ki ne szeretné az epret? És az eperlét? Íme egy hűsítő, pezsgő leginkább szörpre hajazó változat:

Hozzávalók: Fél kiló darabolt eper, fél citrom leve, fél csészényi bazsalikom levél, nem belenyomkodva, hanem csak lazán beletéve, 1 csésze cukor és szénsavas ásványvíz vagy szódavíz.

Az eperből gyümölcscentrifuga segítségével nyerd ki a levét (turmixgéppel is megteheted, de akkor még át kell szűrd a masszát egy finom szitán vagy gézes anyagon). Mérd meg, mennyi levet kaptál, ha nincs 2,5dl, akkor öntsd fel vízzel.

A levet töltsd egy edénybe, add hozzá a fél citrom levét, a cukrot és a bazsalikomot. Közepes lángon forrald fel a levet, takarékon főzd 5 percig, gyakori kevergetés mellett. Hagyd kihűlni, majd szűrd le.

Fogyasztáskor úgy két evőkanálnyit tégy egy ivópohárba, majd önts fel szódával vagy „bubis” vízzel, és keverd meg. Ha nem elég édes, adj hozzá még egy kis cukrot.

Hűtőben akár egy hétig is eláll az alapszirup.
Forrás:
http://donna.hu/cikk/Receptek/Husito-italok-hazilag/10272

81136_109b8c7a7563_s

4715615269.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Rózsaszín limonádé

A nyári frissítők felsorolásából természetesen nem hiányozhat a limonádé sem. Azonban rá lehet unni, ha mindig ugyanúgy készítjük el. Merj egy kicsit elrugaszkodni a megszokott változatoktól, és kísérletezz az alapanyagokkal. Például bolondítsd meg egy kis málnával! Fagyasztott is megteszi, amíg el nem kezd érni.

Hozzávalók: 3,5 dl víz, 30 dkg kristálycukor, 1 ½ citrom, 1 narancs, 0,5kg málna, menta (elhagyható).

A hozzávalókat öntsd egy lábasba, sűrű keverés mellett forrald fel, majd hagyd kihűlni. Ezután szűrd le a levet, egy kanállal nyomkodva a masszás részeket, hogy egy csepp se menjen kárba. Az így kapott szirup 1 hétig tárolható hűtőben.

Fogyasztását szénsavas ásványvízzel vagy szódával javasoljuk, mentalevél díszítéssel, és ha már hűsítésről van szó, akkor a jégkockákról se feledkezz meg!
Forrás:
http://donna.hu/cikk/Receptek/Husito-italok-hazilag/10272

81135_5a93e6063d89_s

2893525932.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Mézes-mentás jeges zöld tea

Édes frissítő ital. Első lépésként főzz egy nagy kancsó zöld teát a kedvenc márkádból. Amikor kellően kiázott a teafű, akkor adj az italhoz friss mentaleveleket, literenként úgy 10 darabot. Hagyd a leveleket 10 percig ázni, majd szűrd le a teát és adj hozzá mézet ízlés szerint.

Forrás:
http://donna.hu/cikk/Receptek/Husito-italok-hazilag/10272

Hűtsd le a teát és friss mentalevelekkel szolgáld fel az italt.

A teából jégkockákat is készíthetsz, és ezeket beledobhatod az italba, hogy az még tovább maradjon hideg. A sima víz jégkockákkal ellentétben a tea-kockák nem fogják felhígítani az italt.

Kísérletezz az ízekkel, készítsd az alapteát másmilyen teából, vagy menta helyett használj rozmaringot, levendulát vagy kakukkfüvet.

81134_d77e0086a4e5_s

4245717334.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm kedves Margó az új fórumtémát.
Jó kis receptet hoztál.
Üdv:Edit.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 10 éve

Így készíts levendulás limonádét!


Nők Lapja Cafe
2013. 06. 26. - 18:06
Nem csak illatosításra és molyűzésre kiváló, csodafinom nyári italt készíthetünk belőle.

Nem csak a medvehagyma, de a levendula népszerűsége is megugrott az utóbbi években, csak ez a gyönyörű lila virág nem a szinte teljes ismeretlenségből indult. A szárított virágját nem csak molyűzőnek vagy illatosítónak használhatjuk, nagyon finom a levendula tea, sőt, nyáron még jobb limonádét készíteni belőle.
Hozzávalók:

15 gramm levendulavirág
Fél liter víz a forraláshoz
15 deka cukor
1,2 liter hideg víz
Frissen facsart citromlé

Mielőtt nekifogunk, rázzuk ki finoman a levendulacsokrot, hogy kihulljanak belőle a bogarak, ha maradtak volna benne. Használhatunk kiszáradófélben lévő virágot a kertből, vagy vehetünk szárítottat a piacon, a gyógynövényboltban vagy egy drogériában.
Így készíts levendulás limonádét!

Forraljuk fel a fél liter vizet egy lábosban, dobjuk bele a virágokat, és hagyjuk még finoman gyöngyözni 1-2 percig. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk 10 percig állni. Ezután szűrjük le, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el benne. Ha valaki nem szeretne ennyi cukrot használni, akkor a saját ízlése szerint tehet bele mézet, sztíviát, vagy csökkentheti a mennyiséget, aki nem szereti annyira az édeset, és persze jó bele a barna cukor és a nyírfacukor is.

Végül öntsük fel a hideg vízzel, és csavarjunk bele citromot, amitől hirtelen rózsaszínnél változik a levendulás limonádénk. Ha akarjuk, leszűrhetjük még egyszer a citromdarabkák miatt. Kóstoljuk meg, és ha tömény, öntsünk hozzá még vizet, majd mehet is a kancsóba. Dobjunk bele egy szál levendulát is a látvány kedvéért, és ha meleg van, akkor jöhet a jég is!

Ebből a mennyiségből nagyjából 1,5 liter limonádét kapunk, ezt igyuk is meg legkésőbb másnap, mivel sokáig nem áll el. Legközelebb majd készítünk megint frisset.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 1 perce a(z) Túrós tészta. képhez:

Turos_teszta-001_2191190_3726_s

Anna! Köszönjük szépen.

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Boldog Anyák napját képhez:

Boldog_anyak_napjat_2191255_4928_s

Sok szeretettel Annától és Zoltántól.

Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:

Boldog_anyak_napjat_2191255_4928_s

Kőszeghy Anna írta 3 órája itt:

Boldog Anyák napját kívánok minden kedves erre járó Édesanyának, Nagyanyának és Dédi mamának. Anna

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Krumplis tészta ( fodros nagy kockával),...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejfölös zöldbab főzelék, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós tészta. képhez:

Turos_teszta-001_2191190_3726_s

József finom ebédetek volt! Mindkettőt szeretem.

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Turos_teszta-001_2191190_3726_s

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Gulyas_leve_2191189_5221_s

Garáz József írta 3 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

Anna ! Nagyon sajnálom. Nálunk is hasonló a baj.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu