Finomságok Konyhája: Húsvéti készülődés (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12899 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12899 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12899 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12899 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Húsvéti készülődés

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve

Kedves Klubtagok!
adjunk egymásnak ötleteket.
Írjatok be recepteket.
Mit süttök Húsvétra?

Hozzászólások eddig: 58

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezt a süteményt sütöttem meg.
Ajánlom elkészítésre.

Válasz

Szász Jánosné üzente 11 éve

Mit gondolsz Marikám, én szó nélkül hagytam?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hát nem rendhagyó volt az már biztos, bocsi Ilucika de olyan jót nevettem rajta. Bezzeg ha velem történik biztos nem nevettem volna, hanem szedtem volna le a szenteket az égről!

Válasz

Szász ilucika üzente 11 éve

Húsvéti készülődés:én úgy készültem a pénteki napon, rendhagyó módon. Betettem a kalácstésztát a kelesztőgépbe, szép lett, lekentem a kinyújtott lapokat margarinnal, de nem 10 dkg-al, hanem 25.-el.Gondoljátok milyen lett, mikor kisült? Sebaj. délután 5-re kezelésre mentünk a férjemmel Orosházára, gondoltam , előkészítem a gépbe a kalács hozzávalóit, mire hazaérünk megkel. Tévedtem, valamiért nem kevert rendesen a lapát, uj program, kelesztés.Gondoltam, míg ez tart elkészítem a túrókrémet. Keverem-kavarom, egy pillanatra megemeltem a keverőlapátot, az belekapott a porcukros zacskó szélébe, az rácsavarodott a lapátra, szépen szórta szerteszét a porcukort, mintegy hóesés olyan volt a konyhám.Mire észbe kaptam, hogy leállítsam a gépet, hófehér lett az asztal. Na és mondja még valaki, hogy nem rendhagyó ez a húsvét?? Ilucika

Válasz

Szász ilucika üzente 11 éve

Jó kis receptek, lehet belőlük válogatni kedvünkre!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Marika.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Editke megint nagyon jókat találtál!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Gesztenyés krémes
Hozzávalók 4-6 főre:

6 tojás,
10 dkg finomliszt,
5 dkg kakaópor,
12 dkg cukor
A krémhez:
15 dkg gesztenyepüré,
1 csomag hidegen kötő puding,
3 dl tej,
2 dl tejszínhab,
2 dkg zselatin,
10 dkg porcukor,
1 dl rum
10 dkg tortabevonó


Egy tálban összekeverjük a tojássárgájákat a cukor harmadával, majd beleforgatjuk a maradék cukorral felvert fehérjéket. Ezután belekeverjük a kakaós lisztet, és az egészet egy előkészített tepsibe tesszük. Így készre sütjük, majd hosszában elfelezzük. Eközben összekeverjük a pudingport, a tejet, a cukrot és a rumot, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét és a tejszínhabot. Végül a fél dl vízben feloldott zselatint belefolyatjuk, majd ezt a krémet kenjük a két lap közé. A megolvasztott tortabevonóval bekenjük a felső lap tetejét, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bridge tészta

Hozzávalók 4-6 főre:

30 dkg liszt,
15 dkg zsír,
1 csomag sütőpor,
1 tojássárgája,
6 dkg cukor,
fél csomag vaníliás cukor,
kevés tej,
15 dkg cukor,
4 tojássárgája,
10 dkg darált dió,
4 tojásfehérje


Egy tálban összekeverjük a lisztet a zsírral, a sütőporral, a tojássárgájával, a cukrokkal és kevés tejjel. Két részre osztjuk, kinyújtjuk, és az egyiket egy előkészített tepsibe tesszük. Ezután a maradék hozzávalót összekeverjük úgy, hogy utoljára a felvert tojásfehérjéket forgatjuk bele. Az egészet a tésztára kanalazzuk, majd a másik lappal befedjük. Így készre sütjük, és felszeletelve kínáljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bosnyák szelet
Hozzávalók 4 főre:

25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja és leve,
fél csomag vaníliás cukor,
1 tojás,
1 ek. tejföl,
szilvaíz
A tetejére:
10 dkg liszt,
10 dkg vaj,
5 dkg cukor,
5 dkg darált dió


A sütőporos liszthez keverjük a cukrokat, a vajat, a tojást, a tejfölt és a citrom levét, illetve héját. Az egészet egy előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a szilvaízzel. A lisztből, vajból, cukorból és dióból tésztát csinálunk, majd ebből kis golyókat szaggatunk, és a süteményre szórjuk. Így az egészet készre sütjük, és már kínálhatjuk is.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 21 órája a(z) Rakott brokkoli. képhez:

Rakott_brokkoli_2191603_9621_s

József nagyon étvágygerjesztő ételt hoztál, ez is nagy ...

Kőszeghy Anna írta 21 órája a(z) Mikszáth kedvence képhez:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

József köszönöm a hozzászólást! Van aki (én is) ...

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

Rakott_brokkoli_2191603_9621_s

Garáz József írta 22 órája a(z) Mikszáth kedvence képhez:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

Anna! ez is egy újdonság számomra.

Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mikszáth kedvence képhez:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

Sokszor készítek ilyen finom levest, nálunk mindketten...

Kőszeghy Anna 23 órája új képet töltött fel:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) jégvarázsos asztal képhez:

Jegvarazsos_asztal_2191561_9804_s

Ildikó jól néznek ki ezek a műanyag játékok, de ...

Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:

Jegvarazsos_asztal_2191561_9804_s

Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:

_disney_miki_egeres_asztal_kek_2191560_1300_s

Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:

Minnis_asztal_uj_2191559_8869_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu