Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve
Kedves Klubtagok!
adjunk egymásnak ötleteket.
Írjatok be recepteket.
Mit süttök Húsvétra?
Hozzászólások eddig: 58
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Szász Jánosné üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Hát nem rendhagyó volt az már biztos, bocsi Ilucika de olyan jót nevettem rajta. Bezzeg ha velem történik biztos nem nevettem volna, hanem szedtem volna le a szenteket az égről!
Szász ilucika üzente 11 éve
Húsvéti készülődés:én úgy készültem a pénteki napon, rendhagyó módon. Betettem a kalácstésztát a kelesztőgépbe, szép lett, lekentem a kinyújtott lapokat margarinnal, de nem 10 dkg-al, hanem 25.-el.Gondoljátok milyen lett, mikor kisült? Sebaj. délután 5-re kezelésre mentünk a férjemmel Orosházára, gondoltam , előkészítem a gépbe a kalács hozzávalóit, mire hazaérünk megkel. Tévedtem, valamiért nem kevert rendesen a lapát, uj program, kelesztés.Gondoltam, míg ez tart elkészítem a túrókrémet. Keverem-kavarom, egy pillanatra megemeltem a keverőlapátot, az belekapott a porcukros zacskó szélébe, az rácsavarodott a lapátra, szépen szórta szerteszét a porcukort, mintegy hóesés olyan volt a konyhám.Mire észbe kaptam, hogy leállítsam a gépet, hófehér lett az asztal. Na és mondja még valaki, hogy nem rendhagyó ez a húsvét?? Ilucika
Szász ilucika üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Gesztenyés krémes
Hozzávalók 4-6 főre:
6 tojás,
10 dkg finomliszt,
5 dkg kakaópor,
12 dkg cukor
A krémhez:
15 dkg gesztenyepüré,
1 csomag hidegen kötő puding,
3 dl tej,
2 dl tejszínhab,
2 dkg zselatin,
10 dkg porcukor,
1 dl rum
10 dkg tortabevonó
Egy tálban összekeverjük a tojássárgájákat a cukor harmadával, majd beleforgatjuk a maradék cukorral felvert fehérjéket. Ezután belekeverjük a kakaós lisztet, és az egészet egy előkészített tepsibe tesszük. Így készre sütjük, majd hosszában elfelezzük. Eközben összekeverjük a pudingport, a tejet, a cukrot és a rumot, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét és a tejszínhabot. Végül a fél dl vízben feloldott zselatint belefolyatjuk, majd ezt a krémet kenjük a két lap közé. A megolvasztott tortabevonóval bekenjük a felső lap tetejét, majd tálalásig hűtőbe tesszük.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Bridge tészta
Hozzávalók 4-6 főre:
30 dkg liszt,
15 dkg zsír,
1 csomag sütőpor,
1 tojássárgája,
6 dkg cukor,
fél csomag vaníliás cukor,
kevés tej,
15 dkg cukor,
4 tojássárgája,
10 dkg darált dió,
4 tojásfehérje
Egy tálban összekeverjük a lisztet a zsírral, a sütőporral, a tojássárgájával, a cukrokkal és kevés tejjel. Két részre osztjuk, kinyújtjuk, és az egyiket egy előkészített tepsibe tesszük. Ezután a maradék hozzávalót összekeverjük úgy, hogy utoljára a felvert tojásfehérjéket forgatjuk bele. Az egészet a tésztára kanalazzuk, majd a másik lappal befedjük. Így készre sütjük, és felszeletelve kínáljuk.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Bosnyák szelet
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja és leve,
fél csomag vaníliás cukor,
1 tojás,
1 ek. tejföl,
szilvaíz
A tetejére:
10 dkg liszt,
10 dkg vaj,
5 dkg cukor,
5 dkg darált dió
A sütőporos liszthez keverjük a cukrokat, a vajat, a tojást, a tejfölt és a citrom levét, illetve héját. Az egészet egy előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a szilvaízzel. A lisztből, vajból, cukorból és dióból tésztát csinálunk, majd ebből kis golyókat szaggatunk, és a süteményre szórjuk. Így az egészet készre sütjük, és már kínálhatjuk is.
Kőszeghy Anna írta 21 órája a(z) Rakott brokkoli. képhez:
József nagyon étvágygerjesztő ételt hoztál, ez is nagy ...
Kőszeghy Anna írta 21 órája a(z) Mikszáth kedvence képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Van aki (én is) ...
Garáz József 22 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mikszáth kedvence képhez:
Sokszor készítek ilyen finom levest, nálunk mindketten...
Kőszeghy Anna 23 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) jégvarázsos asztal képhez:
Ildikó jól néznek ki ezek a műanyag játékok, de ...
Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:
Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:
Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás