Finomságok Konyhája: Horvát sütemények (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12858 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12858 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12858 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12858 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Horvát sütemények

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve

Horvát sütemény receptek közkívánatra

Hozzászólások eddig: 6

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Ildikó!
Ez a sütemény csodálatos.
Az íze is finom lehetett.
Köszönöm,én is el fogom készíteni,de lehet hogy csak Húsvétra.

Úgy írod,hogy Te sütötted.
Kérlek töltsd fel a képet ,nyitok Neked egy képgalériát.
Köszönöm szépen.
Kellemes délutánt kívánok:Edit.

Válasz

Nagyon szépen köszönöm! Ki fogom próbálni a recepteket.
Közben én is kutakodtam a horvát oldalakon, és a következő sütit találtam, amit tegnap este meg is sütöttem. 1 napba tellett, amíg lefordítgattam magyarra, de szerintem megérte, és a család szerint is.
Küldöm nektek szeretettel:

Fehér albínó pite
Hozzávalók:
Tészta
• 350g rétes liszt
• 350g finomliszt
• 1tojás
• 1tojásfehérje
• 150g vaj
• 50g zsír
• 2 evőkanál tejföl
• ½ teáskanál sütőpor
• 1evőkanál rum
• 100g cukor
Krém
• 1200ml tej
• 4 evőkanál kukoricakeményítő
• 4 evőkanál liszt
• 2 vaníliás cukor
• 250g vaj
• 200g cukor
• 100g fehér csokoládé
• 2-3 evőkanál rum
1. Jól keverjük össze a tojást és cukrot, majd tegyük bele az olvasztott zsírt és az egyéb összetevőket. Tésztát osszuk 5 golyóra és fél órát hűtsük
2. KRÉM KÉSZÍTÉSE
Egy kis tejet a liszttel és a kukoricakeményítővel keverjük el, hogy csomómentes legyen. A maradék tejet és a vaníliás cukrot forraljuk fel. Főzzük sűrűre a lisztes, keményítős péppel. Amikor még forró tegyük bele a csokoládét, keverjük össze.
3. Vajat és a cukrot jól keverjük ki (finomabb lesz, ha porcukrot adunk hozzá). Végül adjuk hozzá a citromot és a rumot. Ha már langyos csak a lisztes mártásunk keverjük össze őket.
4. TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE
Fél óra hűtőben való pihentetés után kinyújtjuk a cipókat. Minden lapot két sütőpapír között nyújtunk ki, Minél vékonyabbra. A széleit lefaraghatjuk és visszalapogathatjuk, oda ahol úgy találjuk, hogy nem egyenletes. Újból rátesszük a sütőpapírt és tovább nyújtjuk, hogy egyforma lapokat kapjunk. Nekem 340X300 mm-re sikerült. Nem muszáj lisztezni, mert a sütőpapírra nem fog ráragadni. Sütőpapírral együtt tegyük a sütőlemezre.
5. Melegítsük elő a sütőt 200 °C -ra.
6. Süssük világos színűre a lapokat. (kb. 4-5 perc)
7. Még langyosan betölthetjük a lapokat a krémmel (egyenlő rétegekben).
8. Pihentessük a süteményt, egy éjszakát, másnapra megpuhulnak a lapok és lehet szépen szeletelni.
Üdv Ildikó

60555_56dac2fc7209_s

031112110815.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Fritula
Fritule = likőrös fánkok

Hozzávalók:

500 gramm liszt,
2 tojás,
50 gramm porcukor,
80 gramm mazsola,
20 gramm vaj,
5 dkg élesztő,
reszelt citromhéj,
0,5 dl pálinka,
só és olaj a sütéshez.

A hozzávalókat összekeverjük, így kétszer olyan sűrűségű tésztát kapunk, mint a palacsintatészta. Ezt követően egy deciliter tejet öntünk bele, és meleg helyre félretesszük, amíg a kétszeresére megkel. Megforgatjuk lisztben, majd kanállal szaggatunk darabokat belőle, amelyeket a forró olajban megsütünk. A kész fritulákat vaníliás cukorral szórjuk meg és meglocsolhatjuk még egy kis pálinkával.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Burek recept
Hozzávalók:

50 dkg túró
16 db készen kapható réteslap
2 tojás
2 pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

A túrót az egyik tojással, sóval és 6 db öszetördelt réteslappal jól elkeverjük. Kiterítünk két egymásra helyezett réteslapot, egy csíkban rárakjuk a töltelék 1/5 részét, feltekerjük, és kiolajozott tepsibe rakjuk. Ezt még négyszer elkövetjük, addig elfogy a töltelék is, meg a rételap is, és ha ügyesek vagyunk, tele lett a tepsi. Most a 2 pohár tejfölt összekeverjük a másik tojással, kevés sóval, és elkenjük a rudak tetején. Megszórjuk reszelt sajttal, és aranysárgára sütjük. Kockákra vágva tálaljuk. Hidegen is, melegen is finom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Magyarica (krémes sütemény)
Hozzávalók:

A tésztához:

45 dkg liszt
fél tk sütőpor
10 dkg Rama (laktózmentes)
5 dkg vaj (laktózmentes)
2 egész tojás
15 dkg porcukor
4 ek tejföl (laktózmentes)

A krémhez:

0,5 l tej (laktózmentes)
5 ek liszt
2 ek kakaó (lehet instant, holland, vagy akár csokoládépor is)
12,5 dkg porcukor
6 dkg vaj (laktózmentes)
kb. fél tábla jó minőségű étcsokoládé

A tetejére:

csokoládémáz (tortabevonó+vaj)
A tészta elkészítése: keverjük össze a lisztet az összes száraz hozzávalóval, majd adjuk hozzá a többit. Alapos összedolgozás után egy kissé ragadós tésztát fogunk kapni, ezt csomagoljuk folpackba, és legalább fél órát pihentessük a hűtőszekrényben.
Osszuk fel hat, nagyjából egyenlő részre a tésztánkat, és nyújtsuk ki 3-5 mm vastagra. Mindig lisztes kézzel, lisztezett gyúródeszkán, lisztezett sodrófával dolgozzunk, mert a tészta ragad. Egy-egy lap mérete kb 20 x 30 cm lesz.
Tegyük sütőpapírra egyesével a tésztalapokat, és sütőlapon, vagy tepsi hátán süssük őket előmelegített sütőben 5-7 percig.
A krém elkészítése: kis adag tejet keverjük simára a lisztből, kakaóból és cukorból álló keverékkel, majd adjuk hozzá a maradék tejet és folyamatos kevergetés mellett kezdjük el főzni. Nagyjából olyan, mintha pudingot készítenénk. Amikor már kezd sűrűsödni, adjuk hozzá a kisebb darabokra tördelt csokoládét és a vajat, és jó alaposan főzzük össze a krémet.
A csokoládémáz: hagyományos csokoládémáz, mely ét tortabevonóból és kevés vajból áll. A tortabevonót kevés vaj hozzáadásával vízfürdőben felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a lent leírt módon összeállított sütemény tetejét. Használhatunk előre csomagolt, vízfürdőben, vagy mikrohullámú sütőben felolvaszható bevonót is. (Márkát szándékosan nem írok...)
A sütemény összeállítása: osszuk gondolatban öt nagyjából egyenlő részre a krémet. Legalulra tegyünk egyet a tésztalapok közül, és kenjünk rá egy adag hideg krémet. Rétegezzük tovább úgy, hogy legfelülre egy tésztalap kerüljön. Erre kenjük a csokoládémázat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Horvát diós-krémes sütemény
Hozzávalók:

A tésztához:
9 tojásfehérje
9 evőkanál porcukor
10 dkg darált dió
10 dkg darált mandula
15 dkg vagdalt mazsola
15 dkg vagdalt aszalt füge
kevés só
3-4 evőkanál liszt
A krémhez:
9 tojássárgája
7 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj

Elkészítés:

A tésztához egy tálban jól elkeverjük a lisztet a gyümölcsökkel. Egy másik edényben egy kevés sóval elkezdjük felverni a tojásfehérjét, közben hozzáadagoljuk a porcukrot, kemény habbá verjük. A habot beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 170 °C -os sütőben max. 20 percig sütjük. Miután kihűlt, hosszában 3 részre vágjuk.

A krémhez a tojássárgájákat gőz fölött kevergetjük a cukorral, míg be nem sűrűsödik (kb. 15 perc). Hagyjuk kihűlni, ezután keverjük hozzá a vajat.

A tortát megtöltjük a krémmel, és a külsejét is bevonjuk vele. Díszítsük ízlés szerint dióval, aszalt gyümölcsökkel...

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Tejfolos_gombas_szelet_galuskaval__csirkemell_2191082_5039_s

Garáz József írta 2 napja a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Anna! Ezt megint Nellike találta meg és Ő kérte hogy a Mama ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Gombamartasos_szelesmetelt_2191078_1519_s

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Tavaszi_spargas_zoldsegleves_2191068_9102_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu