Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve
Közeledik a Húsvét ünnepe.
Ti milyen hidegtálat készítetek?
Hozzászólások eddig: 3
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
ŐZGERINC HIDEGTÁL HÚSVÉTRA RECEPT
HOZZÁVALÓK
12.szelet gépsonka
1.kis tubusos majonéz
2dl.tejföl
1db.húsleves kocka
1,5ek.zselatin
6db.főtt tojás
1-2db.főtt sárgarépa
1-2db.savanyú uborka
LEÍRÁS
1,5dl.vízben levest főzünk. A zselatint hozzá keverjük,míg meleg még a leves. Hozzá adjuk a kockára vágott sárgarépát, uborkát, 2 db.tojást, és 4 szelet kockára vágott gépsonkát. Aztán hozzá keverjük a tejfölt,és a majonézt. Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackal,ráfektetjük a gépsonkát,úgy, hogy a széle lelógjon,erre öntjük a töltelék felét,majd rá rakjuk a félbe vágott tojást. És lefedjük a maradék töltelékkel. Majd ráhajtjuk a lelógó sonkát, és hűtőben dermesztjük.
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Körözöttes sajttorta recept
Hozzávalók:
60 dkg túró,
25 dkg vaj,
5 dkg vöröshagyma,
5 g fűszerpaprika,
1 csomó metélőhagyma,
1 dkg só,
egy csipet őrölt kömény,
35 dkg trappista sajt,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 csomag Ropi.
Elkészítés:
A trappista sajtból négy szeletet vágunk. A túrót áttörjük, és a vajjal habosra keverjük, majd elosztjuk háromfelé. Az egyik részt fűszerpaprikával, a másodikat finomra vágott metélőhagymával, a harmadikat őrölt köménymaggal és reszelt vöröshagymával ízesítjük, mindhárom tölteléket ízlés szerint sózzuk. A kerek sajtszeleteket felváltva töltjük a háromszínű töltelékkel. A pirospaprikás töltelékből egy keveset visszahagyunk a díszítéshez. A kész sajttortát hűtőben kifagyasztjuk, így könnyen tudjuk szeletelni. A szeleteket a visszamaradt túrókrémmel, petrezselyemzölddel, és kisebb darabokra tört ropival díszítjük.
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Hozzávalók:
8-10 szelet nagyon vékonyra (lehetőleg géppel) vágott gépsonka,
5 dkg juhtúró,
1 evőkanál natúr reszelt torma,
1 evőkanál tejföl,
kevés mustár,
kevés cukor és só,
késhegynyi őrölt fehér bors,
salátalevelek.
Elkészítés:
A juhtúrót jól kikeverjük a reszelt tormával, a tejföllel és a fűszerekkel. A sonkaszeleteket megkenjük a tormakrémmel, és szorosan felcsavarjuk. Jól kifagyasztjuk, majd megmosott és megszárított salátalevélen kínáljuk. A sonkaszeleteket tölthetjük még juhtúróval elkevert szardellapasztával és ringlivel, körözöttel, sonkakrémmel, sajtkrémmel.
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 2 napja itt:
egy finom punci szeretnék jó szaftossan
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás