Finomságok Konyhája: FAGYLALT RECEPTEK (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12979 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12979 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12979 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12979 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FAGYLALT RECEPTEK

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve

Otthon is készíthetünk fagylaltot.
Írok be pár receptet.
Tőletek is várom.
Edit a klub vezetője.

Hozzászólások eddig: 16

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jók, készíthetjük is, itt a kánikula!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tejszínes krémfagyi
Hozzávalók:
4 dl víz, 30 dkg cukor, 25- 30 dkg barack, 1 citrom leve, 0,5 l habtejszín

Elkészítése:
A vízből és a cukorból szirupot főzök, majd hozzáteszem a citromlevet és a feldarabolt barackot.(ha jó érett elég kézzel szétnyomkodni) tovább főzöm majd kihűtöm. Közben a tejszínt néhány kanál cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a gyümölcsös szirupot. Megspékelhetjük a szirupot pálinkával, fahéjjal, vagy akár mentával is. Lefagyasztjuk és kész, isteni hűsítő.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Csokoládés krémfagylalt
Hozzávalók:
3 db tojás, 10 dkg csokoládé, 5 dl tejszín, 10 dkg porcukor


Elkészítés:
Felolvasztjuk a csokit. A cukorral kikeverjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a csokit, a kemény habbá vert tojásfehérjét, és a keményre vert tejszínt, botmixerrel jól kiverjük. Fagyigép híján mehet a fagyasztóba. Ugyan olyan finom lesz, mint a gépi, csak amikor elkezd kristályosodni, kétszer 20-20 percenként kivesszük a fagyasztóból és újra átmixeljük! 3-4 óra múlva fogyasztható.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Puncs fagylalt
Hozzávalók:
5 dl tejszín, 2 db tubusos sűrített tej (2x170g), 0,5 dl rum, 5 dkg mazsola, 1 evőkanál főzés nélküli puncs pudingpor (csak a színe miatt használom, akár el is hagyható)

Elkészítése:
A rumot forraljuk fel, hogy az alkohol elpárologjon belőle, majd a mazsolát áztassuk be a rumba. 1 jó órát hagyjuk benne ázni, de még jobb ha mindezt egy egész éjszakán át tesszük. A tejszínt 15 percre tegyük fagyasztóba (nem baj, ha egy kicsit megfagy). A mazsolát szűrjük le. A sűrített tejet keverjük össze a mazsoláról felfogott rummal és a pudingporral. Adjuk hozzá a tejszínt és verjük addig, amíg tejföl sűrűségűvé nem válik. Legvégül keverjük hozzá a mazsolát. Tegyük minimum 3 órára fagyasztószekrénybe. Ha hosszabb fagyasztási idő után szeretnénk enni belőle, akkor a tálalás előtt 8-10 perccel vegyük ki a hűtőszekrényből.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Joghurtfagyi eperrel és málnával

Kalóriatartalom: 197,4 kcal, Szénhidráttartalom: 16,8 gramm, Zsírtartalom: 8 gramm

Hozzávalók: személyenként

200 g natúr joghurt,
citromlé,
ízlés szerint édesítőszer,
20-20 dkg málna, eper,
pirított mandula,
mentalevél

Elkészítés: A joghurtot összekeverjük a citromlével, az édesítőszerrel, majd összeturmixoljuk a gyümölcsök felét és ezt is hozzáadjuk. A masszát tálkákban lefagyasztjuk. Tálalás előtt kb 20 perccel kivesszük, hogy egy kicsit megpuhuljon. Epret és málnát halmozunk rá és megszórjuk aprított pirított mandulával, mentalevéllel díszítjük. A teljesen cukor- és zsírmentes édességet a fogyókúrázok is bátran fogyaszthatják

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kókuszfagylalt

Hozzávalók:

5 dl tej
4 evőkanál kókuszreszelék
13-15 dkg porcukor
1 teáskanál étkezési búzakeményítő
1 evőkanál rum
fél citrom leve
csipetnyi só

Elkészítés: A kókuszreszeléket a tejbe szórjuk, és a sóval meg a cukorral együtt fölforraljuk. Néhány percnyi főzés után a búzakeményítővel simára kevert 0,5 dl vízzel folytonos keverés közben kissé besűrítjük. Belecsorgatjuk a citromlevet, majd a rummal is megöntözzük. Hagyjuk, hogy egészen kihűljön. (Ha van időnk, tegyük be a hűtőszekrénybe egy-két órára.) A már hideg fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép poharába, és az előírás szerint megfagyasztjuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mazsola- és citromfagylalt

1 adag Kalória = 178 Fehérje = 5,5 g Szénhidrát = 27 g Zsír = 5,9 g Rost = 0,3 g

Hozzávalók: 4 személyre:

50 g mazsola
1 citrom leve
250 ml tejszín
50 g cukor

Elkészítés: Áztassuk a mazsolát 2 órán keresztül a citromlében. Verjük fel a tejszínt, amíg kemény lesz. Tegyük hozzá a cukrot, keverjük össze a mazsolával és a citromlével. Fagyasszuk le.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Narancsfagylalt

Elkészítés ideje: 20perc + fagyasztás

Hozzávalók:

1/2 tejszín,
1 dl tej,
15 dkg cukor,
4 db narancs.

Elkészítés: 1/2 liter tejes tejszínt 15 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával felforralunk. Kihűlve 4 citrom levét hozzáadjuk, leszűrjük, fagyasztjuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Őszibarackfagylalt

Elkészítési idő:20 perc

Hozzávalók:

4 dl tej
30 dkg tisztított, magozott, apróra darabolt őszibarack
15 dkg porcukor
1 tojássárga
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál mandulaaroma
csipetnyi só

Elkészítés: A tojássárgát habosra keverjük a cukorral, majd hozzácsorgatjuk a citromlevet, a mandulaaromát és a sót. További 1 percig keverjük. Az összevágott gyümölcsöt turmixgépbe rakjuk, ráöntjük a cukros tojássárgát és a tejet. Az egészet addig keverjük, amíg habos, egynemű massza nem lesz belőle. Azonnal beöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk. (Tejszínnel is készíthetjük, úgy sokkal finomabb.)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Paradicsomfagylalt 3.

Zelleres Hozzávalók:

30 dkg érett paradicsom,
3 dkg cukor,
fél mk zellerfűszersó,
2 pohár tejszín,
1 kk ételízesítő,
2 ek vágott zeller zöld.

A paradicsomot fél percre forró vízbe mártom, héját lehúzom, elfelezem, zöld részét eltávolítom, kimagozom, a húsát pedig apróra vágom. A cukorral kis lángon felfőzöm, sózom, áttöröm. Hűlés közben belekeverem a zeller zöldet és ha kihűlt, elkeverem a kemény habbá vert tejszínnel. Megfagyasztom.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 1 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

burger eva írta 4 napja a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Köszönöm a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Sajtos_rantott_borda_2197282_5743_s

szanto hajnalka írta 6 napja a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu