Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve
Otthon is készíthetünk fagylaltot.
Írok be pár receptet.
Tőletek is várom.
Edit a klub vezetője.
Hozzászólások eddig: 16
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Tejszínes krémfagyi
Hozzávalók:
4 dl víz, 30 dkg cukor, 25- 30 dkg barack, 1 citrom leve, 0,5 l habtejszín
Elkészítése:
A vízből és a cukorból szirupot főzök, majd hozzáteszem a citromlevet és a feldarabolt barackot.(ha jó érett elég kézzel szétnyomkodni) tovább főzöm majd kihűtöm. Közben a tejszínt néhány kanál cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a gyümölcsös szirupot. Megspékelhetjük a szirupot pálinkával, fahéjjal, vagy akár mentával is. Lefagyasztjuk és kész, isteni hűsítő.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Csokoládés krémfagylalt
Hozzávalók:
3 db tojás, 10 dkg csokoládé, 5 dl tejszín, 10 dkg porcukor
Elkészítés:
Felolvasztjuk a csokit. A cukorral kikeverjük a tojássárgáját, hozzáadjuk a csokit, a kemény habbá vert tojásfehérjét, és a keményre vert tejszínt, botmixerrel jól kiverjük. Fagyigép híján mehet a fagyasztóba. Ugyan olyan finom lesz, mint a gépi, csak amikor elkezd kristályosodni, kétszer 20-20 percenként kivesszük a fagyasztóból és újra átmixeljük! 3-4 óra múlva fogyasztható.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Puncs fagylalt
Hozzávalók:
5 dl tejszín, 2 db tubusos sűrített tej (2x170g), 0,5 dl rum, 5 dkg mazsola, 1 evőkanál főzés nélküli puncs pudingpor (csak a színe miatt használom, akár el is hagyható)
Elkészítése:
A rumot forraljuk fel, hogy az alkohol elpárologjon belőle, majd a mazsolát áztassuk be a rumba. 1 jó órát hagyjuk benne ázni, de még jobb ha mindezt egy egész éjszakán át tesszük. A tejszínt 15 percre tegyük fagyasztóba (nem baj, ha egy kicsit megfagy). A mazsolát szűrjük le. A sűrített tejet keverjük össze a mazsoláról felfogott rummal és a pudingporral. Adjuk hozzá a tejszínt és verjük addig, amíg tejföl sűrűségűvé nem válik. Legvégül keverjük hozzá a mazsolát. Tegyük minimum 3 órára fagyasztószekrénybe. Ha hosszabb fagyasztási idő után szeretnénk enni belőle, akkor a tálalás előtt 8-10 perccel vegyük ki a hűtőszekrényből.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Joghurtfagyi eperrel és málnával
Kalóriatartalom: 197,4 kcal, Szénhidráttartalom: 16,8 gramm, Zsírtartalom: 8 gramm
Hozzávalók: személyenként
200 g natúr joghurt,
citromlé,
ízlés szerint édesítőszer,
20-20 dkg málna, eper,
pirított mandula,
mentalevél
Elkészítés: A joghurtot összekeverjük a citromlével, az édesítőszerrel, majd összeturmixoljuk a gyümölcsök felét és ezt is hozzáadjuk. A masszát tálkákban lefagyasztjuk. Tálalás előtt kb 20 perccel kivesszük, hogy egy kicsit megpuhuljon. Epret és málnát halmozunk rá és megszórjuk aprított pirított mandulával, mentalevéllel díszítjük. A teljesen cukor- és zsírmentes édességet a fogyókúrázok is bátran fogyaszthatják
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Kókuszfagylalt
Hozzávalók:
5 dl tej
4 evőkanál kókuszreszelék
13-15 dkg porcukor
1 teáskanál étkezési búzakeményítő
1 evőkanál rum
fél citrom leve
csipetnyi só
Elkészítés: A kókuszreszeléket a tejbe szórjuk, és a sóval meg a cukorral együtt fölforraljuk. Néhány percnyi főzés után a búzakeményítővel simára kevert 0,5 dl vízzel folytonos keverés közben kissé besűrítjük. Belecsorgatjuk a citromlevet, majd a rummal is megöntözzük. Hagyjuk, hogy egészen kihűljön. (Ha van időnk, tegyük be a hűtőszekrénybe egy-két órára.) A már hideg fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép poharába, és az előírás szerint megfagyasztjuk.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Mazsola- és citromfagylalt
1 adag Kalória = 178 Fehérje = 5,5 g Szénhidrát = 27 g Zsír = 5,9 g Rost = 0,3 g
Hozzávalók: 4 személyre:
50 g mazsola
1 citrom leve
250 ml tejszín
50 g cukor
Elkészítés: Áztassuk a mazsolát 2 órán keresztül a citromlében. Verjük fel a tejszínt, amíg kemény lesz. Tegyük hozzá a cukrot, keverjük össze a mazsolával és a citromlével. Fagyasszuk le.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Narancsfagylalt
Elkészítés ideje: 20perc + fagyasztás
Hozzávalók:
1/2 tejszín,
1 dl tej,
15 dkg cukor,
4 db narancs.
Elkészítés: 1/2 liter tejes tejszínt 15 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával felforralunk. Kihűlve 4 citrom levét hozzáadjuk, leszűrjük, fagyasztjuk.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Őszibarackfagylalt
Elkészítési idő:20 perc
Hozzávalók:
4 dl tej
30 dkg tisztított, magozott, apróra darabolt őszibarack
15 dkg porcukor
1 tojássárga
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál mandulaaroma
csipetnyi só
Elkészítés: A tojássárgát habosra keverjük a cukorral, majd hozzácsorgatjuk a citromlevet, a mandulaaromát és a sót. További 1 percig keverjük. Az összevágott gyümölcsöt turmixgépbe rakjuk, ráöntjük a cukros tojássárgát és a tejet. Az egészet addig keverjük, amíg habos, egynemű massza nem lesz belőle. Azonnal beöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk. (Tejszínnel is készíthetjük, úgy sokkal finomabb.)
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Paradicsomfagylalt 3.
Zelleres Hozzávalók:
30 dkg érett paradicsom,
3 dkg cukor,
fél mk zellerfűszersó,
2 pohár tejszín,
1 kk ételízesítő,
2 ek vágott zeller zöld.
A paradicsomot fél percre forró vízbe mártom, héját lehúzom, elfelezem, zöld részét eltávolítom, kimagozom, a húsát pedig apróra vágom. A cukorral kis lángon felfőzöm, sózom, áttöröm. Hűlés közben belekeverem a zeller zöldet és ha kihűlt, elkeverem a kemény habbá vert tejszínnel. Megfagyasztom.
Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 1 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 6 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás