Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve
Kedves Klubtársaim!
Kérem a fórum szerkesztésének a segítségét.
Sokan vannak,aki cukorbetegségük folytán édes süteményeket nem fogyaszthatnak.
Kérlek benneteket,írjatok Ti is recepteket.Köszönöm.Edit klubvezető.
Hozzászólások eddig: 99
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Gyümölcsös rizskockák
Hozzávalók:
2 cs barna rizs
2 cs kókusz
1 tk só
2 tk vanília
¼ cs tahini vagy mogyoróvaj
½ cs almapép vagy ¼ cs méz és 2 ek víz
30 mp-ig turmixoljunk 1 cs. Száraz rizst magas fokozaton. Állítsuk meg, keverjük át,
majd még kétszer ismételjük meg ezt a folyamatot. Majd adjunk hozzá 1 cs kókuszt,
és turmixoljuk együtt a rizzsel 15-20 mp-ig, azután egy tálba öntsük bele. Ezeket a
lépéseket ismételjük meg a második csésze rizzsel és a kókusszal is. Ezután a
hozzávalókat keverjük jól össze. A massza felét terítsük szét egy tepsi aljára, majd
kenjünk rá datolya vagy más aszalt gyümölcsvajat. A massza másik részét tegyük a
tetejére. 170 °C-on 40 percig süssük.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Mascarponés málnakrém
Hozzávalók:
500 g mascarpone, 4 csomag habpor, 4 csomag hafixáló, 6 dl tej, minimum 5-600 g málna (vagy földieper).
Elkészítés:
A habport és a habfixálót előirás szerint elkészítem, ha megvan, akkor beleturmixolom a mascarponét és a gyümölcsöt. Nem kell bele cukor!
(Habpor helyett tejszínnel is elkészíthető.)
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Diabetikus receptek
Tejes kalács
Hozzávalók:
1 kg liszthez 2-3 dkg élesztőből 2-3 dl tejjel gyenge kovászt készítünk, és a lisztbe öntve hagyjuk megkenni. Ha megkelt, a következőket adjuk hozzá: 2-3 tojás, 2 tabletta - meleg vízben feloldott - Polisett, csipetnyi só, másfél dl olvasztott vaj vagy egy margarin fele, annyi langyos tej, amennyit a tészta felvesz.
Elkészítés:
Dagasztás közben öntjük a tészta alá a megolvasztott margarin második felét, jól beledolgozzuk, szinte hajtogatva - ettől lesz foszlós a kalács. Jól megkelesztjük, azután formába tesszük, vagy megfonjuk, és kikent formában vagy tepsiben tovább kelesztjük. Egyenletes tűznél szép pirosra sütjük.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Téli gyümölcssaláta
Hozzávalók:
2 narancs, fél citrom leve, 2-3 alma, 1 banán, 5 dkg mazsola, 1 kupica konyak, 2 evőkanál Canderel-por, 1 kiskanál őrölt koriander; a tetejére 5 dkg durvára vágott dió, mandula vagy mogyoró (2 dl tejszín, 1 evőkanál Canderel-por).
Elkészítés:
A mazsolát alaposan megmossuk, majd a konyakkal meglocsolva legalább egy óráig állni hagyjuk. Ezalatt a narancs sárga héját lereszeltjük, és annyi vízzel, amennyi ellepi, 5 percig forraljuk, majd leszűrjük, de a levét megőrizzük. A narancs fehér bundáját lebontjuk, eldobjuk, a húsát először félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A megtisztított, karikára vágott banánnal, és a szintén megtisztított, kis kockára vágott almával összekeverjük, a citromlével meg a narancshéj levével meglocsoljuk. A Canderel-porral ízesítjük, és a beáztatott mazsolát a levével együtt belekeverjük. A tört diót a tetejére szórjuk, és legalább egy órára lehűtjük. (Tálalás előtt a tetejét még Canderel-porral édesített tejszínhabbal is koronázhatjuk.)
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Zacskós fánk
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 2 pohár (4 dl) joghurt, 2 evőkanál Natreen édesítőpor, csipetnyi só.
A zacskó kikenéséhez: 2 evőkanál olaj.
A sütéshez: Bőven olaj.
A tetejére: 2-3 evőkanál Natreen édesítőpor.
A tálaláshoz: Diabetikus lekvár.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Egy nagy, kiolajozott nejlonzacskóba töltjük, a csücskét összegumizzuk úgy, hogy bőven legyen helye a tésztának megdagadni. Egy napra a hűtőbe tesszük, ezalatt gyönyörűen megkel. Másnap olajba mártott evőkanállal forró, bő olajba fánkokat szaggatunk belőle. Kb. 4 perc alatt aranybarnára sütjük, azután papírtörölközőre szedve lecsöpögtetjük. Tálaláskor édesítőporral megszórjuk; külön diabetikus lekvárt kínálunk hozzá.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Mandulás teasütemény
Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg finomliszt, 16 dkg margarin, 15 dkg Glukosweet glukonon, 1 tojás, 2 tojássárgája, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja.
Töltelék: 30 dkg margarin, 5 dkg Glukosweet glukonon, 5 tojás, 10 dkg őrölt mandula.
Tetejére: 17 dkg diétás, sűrű, lehetőleg piros lekvár.
Elkészítés:
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és letakarva a hűtőbe tesszük. Töltelékéhez a margarint az édesítővel eldolgozzuk, majd a tojásokat egyenként hozzáadva habosra keverjük, végül a mandulát is beleszórjuk. A tésztát belisztezett deszkán 3 milliméter vékonyra nyújtjuk, majd kivajazott tepsibe terítjük. A mandulás masszát habzsákba töltjük, és a tésztát becsíkozzuk vele; a közökbe szintén habzsákból, lekvárt nyomunk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. 3x3 centis kockákra vágjuk. Jól zárható dobozokban tároljuk, különben nedvességet szívmagába és megpuhul.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy darab: 247 kJ/ 59 kcal
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Linzer 1.
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg Glukonon, 1 db tojás.
Elkészítés:
A margarint a liszttel, a Glukononnal, a tojással összemorzsoljuk, majd egynemű tésztává gyúrjuk. Sütés előtt 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
1 db E: 93 kcal
Sz: 9 g
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Képviselőfánk
Hozzávalók:
2,5 dl vízben felfőzünk 5 dkg vajat, ha forr, lassan beleszórunk 10 dkg lisztet, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, egyenként belekeverünk 4 tojássárgáját. Egy sütőlapot bezsírozunk, vizet fröcskölünk rá, és a tésztából egymástól távol kis halmokat rakunk.
Elkészítés:
Az előmelegített forró sütőbe egy kis vizet fröcskölünk, hogy gőz képződjék, a tésztát betesszük, és a sütő ajtaját legalább 10 percig nem nyitjuk ki Ezalatt a tésztahalmocskák nagyra nőnek, pirosra sülnek úgy, hogy a belsejük üreges lesz. A megsült képviselőfánkok tésztája sokáig eláll, és bármikor megtölthetjük édes vagy sós töltelékkel. Többnyire édes, sűrű vaníliakrémmel töltjük, amit a következőképpen készítünk: 3 tojássárgáját 3 evőkanál finomliszttel, 10 tabletta vízben feloldott Polisett-tel és 1 dl hideg tejjel simára keverünk. 4 dl tejet egy darabka vaníliával felforralunk, állandóan keverve beleöntjük a tojáspépet, és gyenge tűzön sűrűre főzzük (forrnia nem szabad, mert a tojás összefut). Még melegen belekeverjük 7 tojás felvert habját 7 tabletta vízben feloldott Polisett-tel. A megsült fánkok tetejét félig levágjuk, kissé megemeljük, nyomózsákból az üregbe nyomjuk. Tölthetjük a képviselőfánk tésztáját kávé-, csokoládé-, gesztenyetöltelékkel, sonkavagdalékkal, sajtkrémmel, gombás tojással, húskrémmel, stb. Az olajban sült tészták anyagához dagasztáskor adhatunk egy kevés rumot, hogy sülés közben kevesebb zsiradékot szívjanak magukba.
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 7 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás