Finomságok Konyhája: Diabetikus receptek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11149 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11149 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11149 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11149 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Diabetikus receptek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 8 éve

Kedves Klubtársaim!
Kérem a fórum szerkesztésének a segítségét.
Sokan vannak,aki cukorbetegségük folytán édes süteményeket nem fogyaszthatnak.
Kérlek benneteket,írjatok Ti is recepteket.Köszönöm.Edit klubvezető.

Hozzászólások eddig: 99

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Marika.
Talán majd cukorbetegek is hozzá szólnak.
Több recept került feltöltésre az utóbbi időben.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon finom lehet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Gyümölcsös rizskockák
Hozzávalók:
2 cs barna rizs
2 cs kókusz
1 tk só
2 tk vanília
¼ cs tahini vagy mogyoróvaj
½ cs almapép vagy ¼ cs méz és 2 ek víz

30 mp-ig turmixoljunk 1 cs. Száraz rizst magas fokozaton. Állítsuk meg, keverjük át,
majd még kétszer ismételjük meg ezt a folyamatot. Majd adjunk hozzá 1 cs kókuszt,
és turmixoljuk együtt a rizzsel 15-20 mp-ig, azután egy tálba öntsük bele. Ezeket a
lépéseket ismételjük meg a második csésze rizzsel és a kókusszal is. Ezután a
hozzávalókat keverjük jól össze. A massza felét terítsük szét egy tepsi aljára, majd
kenjünk rá datolya vagy más aszalt gyümölcsvajat. A massza másik részét tegyük a
tetejére. 170 °C-on 40 percig süssük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Mascarponés málnakrém
Hozzávalók:
500 g mascarpone, 4 csomag habpor, 4 csomag hafixáló, 6 dl tej, minimum 5-600 g málna (vagy földieper).
Elkészítés:
A habport és a habfixálót előirás szerint elkészítem, ha megvan, akkor beleturmixolom a mascarponét és a gyümölcsöt. Nem kell bele cukor!
(Habpor helyett tejszínnel is elkészíthető.)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Diabetikus receptek
Tejes kalács
Hozzávalók:
1 kg liszthez 2-3 dkg élesztőből 2-3 dl tejjel gyenge kovászt készítünk, és a lisztbe öntve hagyjuk megkenni. Ha megkelt, a következőket adjuk hozzá: 2-3 tojás, 2 tabletta - meleg vízben feloldott - Polisett, csipetnyi só, másfél dl olvasztott vaj vagy egy margarin fele, annyi langyos tej, amennyit a tészta felvesz.
Elkészítés:
Dagasztás közben öntjük a tészta alá a megolvasztott margarin második felét, jól beledolgozzuk, szinte hajtogatva - ettől lesz foszlós a kalács. Jól megkelesztjük, azután formába tesszük, vagy megfonjuk, és kikent formában vagy tepsiben tovább kelesztjük. Egyenletes tűznél szép pirosra sütjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Téli gyümölcssaláta
Hozzávalók:
2 narancs, fél citrom leve, 2-3 alma, 1 banán, 5 dkg mazsola, 1 kupica konyak, 2 evőkanál Canderel-por, 1 kiskanál őrölt koriander; a tetejére 5 dkg durvára vágott dió, mandula vagy mogyoró (2 dl tejszín, 1 evőkanál Canderel-por).
Elkészítés:
A mazsolát alaposan megmossuk, majd a konyakkal meglocsolva legalább egy óráig állni hagyjuk. Ezalatt a narancs sárga héját lereszeltjük, és annyi vízzel, amennyi ellepi, 5 percig forraljuk, majd leszűrjük, de a levét megőrizzük. A narancs fehér bundáját lebontjuk, eldobjuk, a húsát először félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A megtisztított, karikára vágott banánnal, és a szintén megtisztított, kis kockára vágott almával összekeverjük, a citromlével meg a narancshéj levével meglocsoljuk. A Canderel-porral ízesítjük, és a beáztatott mazsolát a levével együtt belekeverjük. A tört diót a tetejére szórjuk, és legalább egy órára lehűtjük. (Tálalás előtt a tetejét még Canderel-porral édesített tejszínhabbal is koronázhatjuk.)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Zacskós fánk
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 2 pohár (4 dl) joghurt, 2 evőkanál Natreen édesítőpor, csipetnyi só.
A zacskó kikenéséhez: 2 evőkanál olaj.
A sütéshez: Bőven olaj.
A tetejére: 2-3 evőkanál Natreen édesítőpor.
A tálaláshoz: Diabetikus lekvár.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Egy nagy, kiolajozott nejlonzacskóba töltjük, a csücskét összegumizzuk úgy, hogy bőven legyen helye a tésztának megdagadni. Egy napra a hűtőbe tesszük, ezalatt gyönyörűen megkel. Másnap olajba mártott evőkanállal forró, bő olajba fánkokat szaggatunk belőle. Kb. 4 perc alatt aranybarnára sütjük, azután papírtörölközőre szedve lecsöpögtetjük. Tálaláskor édesítőporral megszórjuk; külön diabetikus lekvárt kínálunk hozzá.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Mandulás teasütemény
Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg finomliszt, 16 dkg margarin, 15 dkg Glukosweet glukonon, 1 tojás, 2 tojássárgája, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja.
Töltelék: 30 dkg margarin, 5 dkg Glukosweet glukonon, 5 tojás, 10 dkg őrölt mandula.
Tetejére: 17 dkg diétás, sűrű, lehetőleg piros lekvár.
Elkészítés:
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és letakarva a hűtőbe tesszük. Töltelékéhez a margarint az édesítővel eldolgozzuk, majd a tojásokat egyenként hozzáadva habosra keverjük, végül a mandulát is beleszórjuk. A tésztát belisztezett deszkán 3 milliméter vékonyra nyújtjuk, majd kivajazott tepsibe terítjük. A mandulás masszát habzsákba töltjük, és a tésztát becsíkozzuk vele; a közökbe szintén habzsákból, lekvárt nyomunk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. 3x3 centis kockákra vágjuk. Jól zárható dobozokban tároljuk, különben nedvességet szívmagába és megpuhul.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy darab: 247 kJ/ 59 kcal

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Linzer 1.
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg Glukonon, 1 db tojás.
Elkészítés:
A margarint a liszttel, a Glukononnal, a tojással összemorzsoljuk, majd egynemű tésztává gyúrjuk. Sütés előtt 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
1 db E: 93 kcal
Sz: 9 g

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Képviselőfánk
Hozzávalók:
2,5 dl vízben felfőzünk 5 dkg vajat, ha forr, lassan beleszórunk 10 dkg lisztet, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, egyenként belekeverünk 4 tojássárgáját. Egy sütőlapot bezsírozunk, vizet fröcskölünk rá, és a tésztából egymástól távol kis halmokat rakunk.
Elkészítés:
Az előmelegített forró sütőbe egy kis vizet fröcskölünk, hogy gőz képződjék, a tésztát betesszük, és a sütő ajtaját legalább 10 percig nem nyitjuk ki Ezalatt a tésztahalmocskák nagyra nőnek, pirosra sülnek úgy, hogy a belsejük üreges lesz. A megsült képviselőfánkok tésztája sokáig eláll, és bármikor megtölthetjük édes vagy sós töltelékkel. Többnyire édes, sűrű vaníliakrémmel töltjük, amit a következőképpen készítünk: 3 tojássárgáját 3 evőkanál finomliszttel, 10 tabletta vízben feloldott Polisett-tel és 1 dl hideg tejjel simára keverünk. 4 dl tejet egy darabka vaníliával felforralunk, állandóan keverve beleöntjük a tojáspépet, és gyenge tűzön sűrűre főzzük (forrnia nem szabad, mert a tojás összefut). Még melegen belekeverjük 7 tojás felvert habját 7 tabletta vízben feloldott Polisett-tel. A megsült fánkok tetejét félig levágjuk, kissé megemeljük, nyomózsákból az üregbe nyomjuk. Tölthetjük a képviselőfánk tésztáját kávé-, csokoládé-, gesztenyetöltelékkel, sonkavagdalékkal, sajtkrémmel, gombás tojással, húskrémmel, stb. Az olajban sült tészták anyagához dagasztáskor adhatunk egy kevés rumot, hogy sülés közben kevesebb zsiradékot szívjanak magukba.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Bazsalikom krémleves képhez:

Bazsalikom_kremleves-001_2110692_8475_s

Gizike köszönöm a hozzászólást! Néha olyan sok bazsalikomot ...

Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Pirított pulykamáj krumpli pürével képhez:

Piritott_pulykamaj_krumpli_purevel_2110691_3654_s

Gizike kedves vagy, örülök, hogy tetszik! Köszönöm a ...

Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: sertésragu- leves, bundás kifli...

Fejér Gizella írta 15 órája a(z) Bazsalikom krémleves képhez:

Bazsalikom_kremleves-001_2110692_8475_s

Igaz ilyent még nem ettem de szivesen meg is kóstolnám ...

Fejér Gizella írta 15 órája a(z) Pirított pulykamáj krumpli pürével képhez:

Piritott_pulykamaj_krumpli_purevel_2110691_3654_s

Nagyon finom lehetett ,én is imádom a májat ,szépen ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Bazsalikom_kremleves-001_2110692_8475_s

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Piritott_pulykamaj_krumpli_purevel_2110691_3654_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: zeller krémleves, pirított pulykamáj, ...

Fejér Gizella írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldpaszuj leves, savanyú káposztalében ...

Fejér Gizella írta 4 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Mind szuperek a sütemények és kivánatosak is azt hiszem a ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu