Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve
Lassan itt lesz a cseresznye érés ideje.
Várom a cseresznyéből készült finomságaitokat:Edit a klub vezetője.
Hozzászólások eddig: 10
Domján Mária üzente 12 éve
Nagyon klassz sütiket hoztál megint.Szerintem bármilyen gyümölcsből,ellehet készíteni.Köszönöm szépen Editke.Puszi
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Cseresznyekocka
Hozzávalók:
5 tojás
270g cukor
140g liszt
40g kakaó
1tk sütőpor
500g cseresznye
750g túró
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatinpor
400ml tejszín
1 csomag cukormázpor
220ml cseresznyelé
Elkészítése:
1. A tésztához a tojásokat verd fel krémes habbá 150g cukorral. Majd add hozzá apránként a lisztet, a kakaót, végül a sütőport is. Tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 190ºC-ra előmelegített sütőben, süsd 15 percig.
2. Ha elkészült, tedd rá porcukorral megszórt sütőpapírral, vagy konyharuhára. Hagyd így kihűlni.
3. Közben magozd ki a cseresznyét, szórd meg 40g porcukorral és hagyd legalább 10 percig pihenni.
4. A túrót, a vaníliás cukrot, a tejszínt és a 80g cukrot keverd össze, majd a zselatinport csomagolásán található használati leírás szerint add hozzá. Ezt a túrós masszát tedd a megfordított tésztalapra.
5. A cseresznyelét kezdd el főzni, amikor már langyos keverd el benne csomómentesre a cukormázat. Forrald fel, majd tedd félre hűlni, és amikor langyos, keverd el benne a cseresznyét.
6. A túrókrémen egyenletesen oszlasd el a cseresznyés szószt. 1 órán keresztül hagyd pihenni (előnyére válik, ha hűtőbe teszed).
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Cseresznyés Duna szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
38 dkg liszt
35 dkg + 15 evőkanál cukor
3 dl víz
6 tojás
1 tábla csoki
1 csomag sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
6 evőkanál liszt
1 kk. cseresznyearoma
25 dkg margarin
15 dkg cukor
Kimagozott cseresznye
Elkészítése:
1. A 15 evőkanál cukrot megpirítjuk, ráöntjük a 3 dl vizet, felolvasztjuk és kihűtjük.
2. A tojásokat különválasztjuk, a tojássárgáját a 35 dkg cukorral habosra keverjük, a lisztbe beletesszük a sütőport és hozzáadjuk a tojáshoz.
3. Jól összekeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habbal, és kizsírozott, lisztezett gáztepsiben, 225 ºC előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
4. A krémhez 1 dl tejjel elkeverjük a lisztet, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, belefőzzük a tejes lisztet, kevergetjük, amíg megsűrűsödik.
5. Még langyosan belevegyítjük az előre összekevert margarint és cseresznyearomát. A kisült tésztát kihűtjük, hosszában lapjára kettévágjuk.
6. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, a krémbe elosztva belenyomkodjuk a cseresznyét, rátesszük a másik lapot.
7. Egy tábla tortabevonó csokoládét felolvasztunk, és rákenjük a tetejére.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Mákos-cseresznyés szelet
Hozzávalók:
200ml tej
125g mák
650g édes cseresznye
350g vaj
350g cukor
6 csepp keserűmandula-aroma
2 csomag Bourbon-vaníliás cukor
6 tojás
200g liszt
3tk sütőpor
100g őrölt mandula
2ek porcukor
Elkészítése:
1. A tejet kezd el egy fazékban felmelegíteni. Szórd hozzá a mákot, és 2-3 percig fedő alatt főzd tovább. Tedd félre, és hagyd legalább 10 percig hűlni, hogy langyos legyen. Szita segítségével csurgasd le a mákról a tejet másik edénybe.
2. A vajat, a cukrot, a keserűmandula-aromát és a vaníliás cukrot keverd fel habosra (legalább 8 percet vesz igénybe). A tojásokat egyesével add hozzá.
3. Keverd össze a lisztet a sütőporral, a manduladarabokkal, valamint a mákkal. Majd jól dolgozd össze a vajas-keserűmandulás keverékeddel.
4. A cseresznyét mosd meg, és felezd.
5. Ezután nyújtsd ki a tésztát. Majd egy kizsírozott tepsi aljára szórd rá a cseresznyét, és erre fektesd le a tésztát (ideális tepsiméret: 40x30cm).
6. Végül 175ºC-ra előmelegített sütőben, süsd 40 percig. Még melegen szórd meg porcukorral.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Ropogós cseresznye fűszeresen
Hozzávalók:
70 dkg cseresznye, 10 dkg cukor, 10 dkg méz, 1 dl borecet, 1 deci víz, 40 szem fekete bors, 10 db babérlevél.
Elkészítése:
A borecetet, vizet, mézet, cukrot, fekete borsot, babérlevelet edényben forráspontig hevítjük, majd levesszük a tűzről. A megmosott (szár nélküli) cseresznyét megszurkáljuk és tiszta üvegbe töltjük, majd leöntjük a lével, amelyet ismét felforraltunk. Az üveget lezárjuk, felfordítjuk, másnapig így hagyjuk, és két hétre hűtőszekrénybe tesszük. Sajtos ételekhez, füstölt húsokhoz kitűnő.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Cseresznye pongyolában
Hozzávalók:
40 dkg cseresznye (szárastul), 30 dkg sima liszt, 2 tojás, fél csésze tej, 2 evőkanál olívaolaj, olaj a sütéshez, porcukor és őrölt fahéj (meghinteni).
Elkészítése:
A tojás sárgáját, az olívaolajat, a lisztet, a tejet elkeverjük, hozzáadjuk a felvert fehérjét. A tésztába belemártogatjuk a megmosott, lecsepegtetett cseresznyét, és forró olajban hirtelen kisütjük. A cseresznyét papírszalvétára rakjuk, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Tálaláskor meghintjük fahéjas porcukorral.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Keleti kacsamell
Hozzávalók:
50 dkg kacsamell, 20 dkg póréhagyma, 20 dkg cseresznye (vagy meggy), 1 db paprika (sárga), 3 dkg friss gyömbér, 1 evőkanál keményítő, szójaszósz, olaj, só.
Elkészítése:
A húsról lehúzzuk a bőrt, vékony szeletekre vágjuk és beleforgatjuk a keményítőbe. A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a vékonyra szeletelt gyömbért, hozzáadjuk a húst, és aranybarnára sütjük. Ha kész, a húst és a gyömbért kivesszük, a visszamaradt olajba beletesszük a póréhagymát, a paprikát és a kimagozott cseresznyét, és 2 percig dinszteljük. Ezután a húst és a gyömbért visszatesszük a serpenyőbe, az egészet meglocsoljuk szójamártással (esetleg még megsózzuk), és két percig erős lángon sütjük. Rizzsel tálaljuk.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Nyári saláta
Hozzávalók:
2 db kicsontozott csirkecomb, 1 csirkemell, 20 dkg cseresznye, 5 db újhagyma, 2 db sárgarépa, 1db zöldpaprika (sárga), olívaolaj, só. Az öntethez: 1 deci fehérbor, 0,5 deci piros borecet, olívaolaj, friss mentalevél, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, 1 kávéskanál fűszerkeverék (kardamon, koriander, fehér bors), 1 kávéskanál cukor.
Elkészítése:
A húst kockákra vágjuk, olajon megsütjük, megsózzuk. Hozzáadjuk a zöldséget, és rövid ideig együtt dinszteljük. Utána adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett cseresznyét, összekeverjük és még egy percig pároljuk. A zöldséges, cseresznyés húst egy tálba tesszük, leöntjük a forró öntettel, és legalább hat óráig állni hagyjuk.
Öntet: A bort és az ecetet egy deci vízzel fölforraljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a mentát, a babérlevelet, a fűszerkeveréket, cukrot, olívaolajat, és együtt főzzük további tíz percig.
burger eva írta 1 napja a(z) Disznótoros tál képhez:
Nagyon étvágygerjesztő.Mi már évek óta nem vágunk disznót. ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Habcsok képhez:
Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás