Finomságok Konyhája: Cseresznyéből készült ételek,desszertek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Cseresznyéből készült ételek,desszertek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 12 éve

Lassan itt lesz a cseresznye érés ideje.
Várom a cseresznyéből készült finomságaitokat:Edit a klub vezetője.

Hozzászólások eddig: 10

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon klassz sütiket hoztál megint.Szerintem bármilyen gyümölcsből,ellehet készíteni.Köszönöm szépen Editke.Puszi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszi szépen Marika.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Editke, nagyon finomakat találtál, egyik jobb mint a másik!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Cseresznyekocka

Hozzávalók:

5 tojás
270g cukor
140g liszt
40g kakaó
1tk sütőpor
500g cseresznye
750g túró
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatinpor
400ml tejszín
1 csomag cukormázpor
220ml cseresznyelé


Elkészítése:

1. A tésztához a tojásokat verd fel krémes habbá 150g cukorral. Majd add hozzá apránként a lisztet, a kakaót, végül a sütőport is. Tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 190ºC-ra előmelegített sütőben, süsd 15 percig.

2. Ha elkészült, tedd rá porcukorral megszórt sütőpapírral, vagy konyharuhára. Hagyd így kihűlni.

3. Közben magozd ki a cseresznyét, szórd meg 40g porcukorral és hagyd legalább 10 percig pihenni.

4. A túrót, a vaníliás cukrot, a tejszínt és a 80g cukrot keverd össze, majd a zselatinport csomagolásán található használati leírás szerint add hozzá. Ezt a túrós masszát tedd a megfordított tésztalapra.

5. A cseresznyelét kezdd el főzni, amikor már langyos keverd el benne csomómentesre a cukormázat. Forrald fel, majd tedd félre hűlni, és amikor langyos, keverd el benne a cseresznyét.

6. A túrókrémen egyenletesen oszlasd el a cseresznyés szószt. 1 órán keresztül hagyd pihenni (előnyére válik, ha hűtőbe teszed).

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Cseresznyés Duna szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
38 dkg liszt
35 dkg + 15 evőkanál cukor
3 dl víz
6 tojás
1 tábla csoki
1 csomag sütőpor

A krémhez:
3 dl tej
6 evőkanál liszt
1 kk. cseresznyearoma
25 dkg margarin
15 dkg cukor
Kimagozott cseresznye


Elkészítése:

1. A 15 evőkanál cukrot megpirítjuk, ráöntjük a 3 dl vizet, felolvasztjuk és kihűtjük.

2. A tojásokat különválasztjuk, a tojássárgáját a 35 dkg cukorral habosra keverjük, a lisztbe beletesszük a sütőport és hozzáadjuk a tojáshoz.

3. Jól összekeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habbal, és kizsírozott, lisztezett gáztepsiben, 225 ºC előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

4. A krémhez 1 dl tejjel elkeverjük a lisztet, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, belefőzzük a tejes lisztet, kevergetjük, amíg megsűrűsödik.

5. Még langyosan belevegyítjük az előre összekevert margarint és cseresznyearomát. A kisült tésztát kihűtjük, hosszában lapjára kettévágjuk.

6. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, a krémbe elosztva belenyomkodjuk a cseresznyét, rátesszük a másik lapot.

7. Egy tábla tortabevonó csokoládét felolvasztunk, és rákenjük a tetejére.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mákos-cseresznyés szelet
Hozzávalók:

200ml tej
125g mák
650g édes cseresznye
350g vaj
350g cukor
6 csepp keserűmandula-aroma
2 csomag Bourbon-vaníliás cukor
6 tojás
200g liszt
3tk sütőpor
100g őrölt mandula
2ek porcukor


Elkészítése:

1. A tejet kezd el egy fazékban felmelegíteni. Szórd hozzá a mákot, és 2-3 percig fedő alatt főzd tovább. Tedd félre, és hagyd legalább 10 percig hűlni, hogy langyos legyen. Szita segítségével csurgasd le a mákról a tejet másik edénybe.

2. A vajat, a cukrot, a keserűmandula-aromát és a vaníliás cukrot keverd fel habosra (legalább 8 percet vesz igénybe). A tojásokat egyesével add hozzá.

3. Keverd össze a lisztet a sütőporral, a manduladarabokkal, valamint a mákkal. Majd jól dolgozd össze a vajas-keserűmandulás keverékeddel.

4. A cseresznyét mosd meg, és felezd.

5. Ezután nyújtsd ki a tésztát. Majd egy kizsírozott tepsi aljára szórd rá a cseresznyét, és erre fektesd le a tésztát (ideális tepsiméret: 40x30cm).

6. Végül 175ºC-ra előmelegített sütőben, süsd 40 percig. Még melegen szórd meg porcukorral.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ropogós cseresznye fűszeresen

Hozzávalók:

70 dkg cseresznye, 10 dkg cukor, 10 dkg méz, 1 dl borecet, 1 deci víz, 40 szem fekete bors, 10 db babérlevél.

Elkészítése:

A borecetet, vizet, mézet, cukrot, fekete borsot, babérlevelet edényben forráspontig hevítjük, majd levesszük a tűzről. A megmosott (szár nélküli) cseresznyét megszurkáljuk és tiszta üvegbe töltjük, majd leöntjük a lével, amelyet ismét felforraltunk. Az üveget lezárjuk, felfordítjuk, másnapig így hagyjuk, és két hétre hűtőszekrénybe tesszük. Sajtos ételekhez, füstölt húsokhoz kitűnő.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Cseresznye pongyolában

Hozzávalók:

40 dkg cseresznye (szárastul), 30 dkg sima liszt, 2 tojás, fél csésze tej, 2 evőkanál olívaolaj, olaj a sütéshez, porcukor és őrölt fahéj (meghinteni).

Elkészítése:

A tojás sárgáját, az olívaolajat, a lisztet, a tejet elkeverjük, hozzáadjuk a felvert fehérjét. A tésztába belemártogatjuk a megmosott, lecsepegtetett cseresznyét, és forró olajban hirtelen kisütjük. A cseresznyét papírszalvétára rakjuk, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Tálaláskor meghintjük fahéjas porcukorral.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Keleti kacsamell

Hozzávalók:

50 dkg kacsamell, 20 dkg póréhagyma, 20 dkg cseresznye (vagy meggy), 1 db paprika (sárga), 3 dkg friss gyömbér, 1 evőkanál keményítő, szójaszósz, olaj, só.

Elkészítése:

A húsról lehúzzuk a bőrt, vékony szeletekre vágjuk és beleforgatjuk a keményítőbe. A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a vékonyra szeletelt gyömbért, hozzáadjuk a húst, és aranybarnára sütjük. Ha kész, a húst és a gyömbért kivesszük, a visszamaradt olajba beletesszük a póréhagymát, a paprikát és a kimagozott cseresznyét, és 2 percig dinszteljük. Ezután a húst és a gyömbért visszatesszük a serpenyőbe, az egészet meglocsoljuk szójamártással (esetleg még megsózzuk), és két percig erős lángon sütjük. Rizzsel tálaljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nyári saláta

Hozzávalók:

2 db kicsontozott csirkecomb, 1 csirkemell, 20 dkg cseresznye, 5 db újhagyma, 2 db sárgarépa, 1db zöldpaprika (sárga), olívaolaj, só. Az öntethez: 1 deci fehérbor, 0,5 deci piros borecet, olívaolaj, friss mentalevél, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, 1 kávéskanál fűszerkeverék (kardamon, koriander, fehér bors), 1 kávéskanál cukor.

Elkészítése:

A húst kockákra vágjuk, olajon megsütjük, megsózzuk. Hozzáadjuk a zöldséget, és rövid ideig együtt dinszteljük. Utána adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett cseresznyét, összekeverjük és még egy percig pároljuk. A zöldséges, cseresznyés húst egy tálba tesszük, leöntjük a forró öntettel, és legalább hat óráig állni hagyjuk.

Öntet: A bort és az ecetet egy deci vízzel fölforraljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a mentát, a babérlevelet, a fűszerkeveréket, cukrot, olívaolajat, és együtt főzzük további tíz percig.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 15 órája a(z) Disznótoros tál képhez:

Disznotoros_tal_2196614_2658_s

szivessen megenném kérem

burger eva írta 1 napja a(z) Disznótoros tál képhez:

Disznotoros_tal_2196614_2658_s

Nagyon étvágygerjesztő.Mi már évek óta nem vágunk disznót. ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196614_2658_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...

burger eva írta 4 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Kösz az értékelést.

Domján Mária írta 5 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Finom egyszerű édességet készítettél Évikém puszika

burger eva 3 hete új képet töltött fel:

Habcsok_2196263_2296_s

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:

vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok

Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:

Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu