Finomságok Konyhája: Bodza virág (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12889 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12889 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12889 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12889 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bodza virág

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve

Bodza virágból készült szörpök,italok,sütemények recepttel.
Várom Tőletek is a recepteket.
Vass Lászlóné klubvezető.

Hozzászólások eddig: 11

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Lányok,hogy megnéztétek és,hogy tetszenek a receptek.
Szép napot mindenkinek:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én imádom a bodzát, köszi a recepteket!

Válasz

Szász ilucika üzente 11 éve

Bodzavirág szörpöt már ittam, nekem túl édes volt. Egyébként jó kis receptek.
P.ilike

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Editke!!
Biztosan nagyon finomak a bodzás sütemények, de én őszintén mondom,
hogy nem tudom megkóstolni, mert bodza.
Pedig finomak lehetnek.Bocsi, hogy ilyen véleménnyel vagyok.Puszi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Sütemény receptek /Bodzás tiramisu

A szükséges hozzávalók:

10 evőkanál bodzaszörp,
4 evőkanál porcukor,
2 tojás,
25 dkg mascarpone,
18 dkg tejföl,
1 csipet só,
1 dl meleg víz,
15 dkg babapiskóta.
A díszítéshez:
fehér csokoládé,
bodzaszörp.


Az elkészítés menete:

A cukrot, 5 evőkanál bodzaszörpöt és a 2 tojássárgáját fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, a mascarponét és még 3 evőkanál bodzaszörpöt.
A tojásfehérjéket felverjük 1 csipet sóval, majd a mascarponés krémbe forgatjuk, hűtőbe tesszük.
1 dl meleg vízzel elkeverünk 5 evőkanál bodzaszörpöt.
A babapiskóták felét egy üvegtál aljára rendezzük.
A bodzás víz felével megcsepegtetjük, majd a krém felét rákenjük, kirakjuk a maradék bodzás vízben megmártott piskótákkal, végül befedjük a maradék krémmel.
5 órára hűtőbe tesszük.
A fehér csokoládét lereszeljük vagy forgácsokra vágjuk, ezzel díszítjük az elkészült desszertet.
Tálaláskor ízlés szerint néhány csepp bodzaszörppel díszítsük - kínáljuk.

Jó étvágyat!
Forrás:
http://sutemenyreceptek.uw.hu/sutemenyek_receptek_receptjei/bodzas_tiramisu_receptje.php

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bodza palacsintatésztában
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: habos édes palacsintatészta
8 db bodzavirág
2 dl olaj
3 dkg porcukor
Elkészítés: Sűrű habos palacsintatésztát készítünk. A bodzavirág szárát lecsípjük és ernyős virágát a tésztában megmártva bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bodzás tejespite

Bodzaszörp mellett nagyanyáink sokféle csemegét készítettek az ebből az illatos, tavaszi virágból. Az egyik ilyen a bodzás tejes pite, amit nagyon egyszerű elkészíteni.

Bodzás tejes pite

Bodzás tejes pite

Hozzávalók:

1 l tej,
25 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 dkg vaníliás cukor,
1 kk só,
3 tojás,
50 ml bodzavirág szörp
10-15 fej jól kinyílt bodzavirág

Tepsi kikenéséhez:

zsír, margarin
zsemlemorzsa

Díszítéshez:

porcukor

Elkészítési idő: 1,5 óra

Nehézségi fok: ☺

Elkészítés:

A bodzavirágokat óvatosan mossuk meg, majd szedjük le az apró virágokat a száráról.

A lisztet keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojásokat, a bodzavirág szörpöt, és kis adagokban a tejet. Keverjük az egészet csomómentesre, majd adjuk ehhez a palacsinta tésztához a leszedett virágokat.

Egy nagyobb tepsit (kb.40×40 cm-es) kenjünk ki zsírral, hintsük meg zsemlemorzsával, majd öntsük bele a tésztát ujjnyi vastagon. Előmelegített sütőben, kb. 250ºC-on süssük szép pirosra, közel 1 órán keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Sütés után a sütőből kivéve rövid ideig pihentessük a pitét, majd szeleteljük nagyobb kockákra.

Tálaláskor hintsük meg a szeleteket porcukorral, de kínálhatunk hozzá bodzabogyó lekvárt, vagy bodzaszörpöt.

Tipp:

A palacsintatésztát könnyebb, és gyorsabb kézi robotgéppel csomómentesre keverni.
Ha fakanállal készítjük, akkor ügyeljünk arra, hogy a tejet apránként adjuk a lisztes keverékhez, így könnyebb lesz csomómentesre keverni.
Ne tegyünk se sütőport, se szódabikarbónát a tésztához, így lesz „szalonnás” a piténk.
Ha nincs nagyméretű tepsink, használjunk két kisebbet, de semmi esetre se legyen vastag a tészta, mert akkor nem sül át megfelelően, és nyers marad a piténk.
Bodzaszörp helyett tegyünk néhány fejjel több virágot a tésztába, az illatuk így is érződni fog.
Ha túl gyorsan sülne a tészta, vegyük kicsit lejjebb a hőmérsékletet.
Forrás:
http://pusztaonline.com/?p=453&lang=hu

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bodzadzsem készítése
Hozzávalók: 1 kg tisztított gyümölcs, 80 dkg cukor

Jó érett bodzabogyót használunk a befőzéshez. A cukorból 3 dl vízzel sűrű szirupot főzünk. Beletesszük a gyümölcsöt, és gyors tűznél addig főzzük, amíg sűrűn folyós lesz. Forrón üvegekbe rakjuk, és száraz gőzbe tesszük. Köhögés ellen, meghűléskor jó házi gyógyszer.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Limonádé készítése
Hozzávalók:
7 db szép virág, citrom vagy citromlé, cukor, víz

Ízlés szerinti mennyiség? vízből, citromból, cukorból limonádét keverünk ki, majd minden literhez számítva 6-7 virágot teszünk bele. Két-három napig állni hagyjuk, utána leszűrjük. Literes üvegekbe töltve hideg helyen tároljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bodzavirág szörp mézzel

6-8 bodzavirág * 1/2 kg méz * 1-2 citrom * 1 teáskanál citromsav * 3 l víz

A megtisztított bodzavirágot beletesszük a vízbe, melybe beletesszük valamennyi hozzávalót. 3 napig többször megkeverjük, majd leszűrjük. 1-2 percig felfőzzük, majd üvegbe tesszük. A két lekötő papír közé nátrium benzoátot teszünk.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Palóc leves, gyümölcsrizs.

burger eva írta 14 órája a(z) cseresznye érésben képhez:

Cseresznye_eresben_2191499_7058_s

Hűha....nálunk még csak kis zöld bogyó a cseresznye.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sárgarépás palacsinta cukros tejföllel képhez:

Sargarepas_palacsinta_cukros_tejfollel_2191474_7514_s

Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást!!! Örülök, hogy ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sárgarépás palacsinta cukros tejföllel képhez:

Sargarepas_palacsinta_cukros_tejfollel_2191474_7514_s

A szeletek közé kakaós porcukrot tettem, hamar...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Méteres kalács képhez:

Meteres_kalacs_2191500_4663_s

Nagyon szépek ezek a szeletek! Régen én is sokszor ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) cseresznye érésben képhez:

Cseresznye_eresben_2191499_7058_s

Barátnőm ha megérnek gondolj rám egy-két szemmel. Nagyon...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Már színesedő sárga barack képhez:

Mar_szinesedo__sarga_barack_2191498_4403_s

Marcsi! Mlyen szép nagyok már! Ez a kora nyári időjárás kedvez...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) A korai cseresznyénk képhez:

A_korai_cseresznyenk_2191497_1279_s

Hűűű!-de megkívántam Marcsikám ezt a finom ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sarokház képhez:

Sarokhaz_2191496_3224_s

Marcsi a sarokház is a kedvenceim közé tartozik, nem...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojásos nokedli salátával képhez:

Tojasos_nokedli_salataval_2191495_2789_s

Marcsi jó ötletet adtál, már nagyon régen volt nálunk! Ez ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu