Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve
Bodza virágból készült szörpök,italok,sütemények recepttel.
Várom Tőletek is a recepteket.
Vass Lászlóné klubvezető.
Hozzászólások eddig: 11
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Szász ilucika üzente 11 éve
Domján Mária üzente 11 éve
Editke!!
Biztosan nagyon finomak a bodzás sütemények, de én őszintén mondom,
hogy nem tudom megkóstolni, mert bodza.
Pedig finomak lehetnek.Bocsi, hogy ilyen véleménnyel vagyok.Puszi
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Sütemény receptek /Bodzás tiramisu
A szükséges hozzávalók:
10 evőkanál bodzaszörp,
4 evőkanál porcukor,
2 tojás,
25 dkg mascarpone,
18 dkg tejföl,
1 csipet só,
1 dl meleg víz,
15 dkg babapiskóta.
A díszítéshez:
fehér csokoládé,
bodzaszörp.
Az elkészítés menete:
A cukrot, 5 evőkanál bodzaszörpöt és a 2 tojássárgáját fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, a mascarponét és még 3 evőkanál bodzaszörpöt.
A tojásfehérjéket felverjük 1 csipet sóval, majd a mascarponés krémbe forgatjuk, hűtőbe tesszük.
1 dl meleg vízzel elkeverünk 5 evőkanál bodzaszörpöt.
A babapiskóták felét egy üvegtál aljára rendezzük.
A bodzás víz felével megcsepegtetjük, majd a krém felét rákenjük, kirakjuk a maradék bodzás vízben megmártott piskótákkal, végül befedjük a maradék krémmel.
5 órára hűtőbe tesszük.
A fehér csokoládét lereszeljük vagy forgácsokra vágjuk, ezzel díszítjük az elkészült desszertet.
Tálaláskor ízlés szerint néhány csepp bodzaszörppel díszítsük - kínáljuk.
Jó étvágyat!
Forrás:
http://sutemenyreceptek.uw.hu/sutemenyek_receptek_receptjei/bodzas_tiramisu_receptje.php
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Bodza palacsintatésztában
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: habos édes palacsintatészta
8 db bodzavirág
2 dl olaj
3 dkg porcukor
Elkészítés: Sűrű habos palacsintatésztát készítünk. A bodzavirág szárát lecsípjük és ernyős virágát a tésztában megmártva bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Bodzás tejespite
Bodzaszörp mellett nagyanyáink sokféle csemegét készítettek az ebből az illatos, tavaszi virágból. Az egyik ilyen a bodzás tejes pite, amit nagyon egyszerű elkészíteni.
Bodzás tejes pite
Bodzás tejes pite
Hozzávalók:
1 l tej,
25 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 dkg vaníliás cukor,
1 kk só,
3 tojás,
50 ml bodzavirág szörp
10-15 fej jól kinyílt bodzavirág
Tepsi kikenéséhez:
zsír, margarin
zsemlemorzsa
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézségi fok: ☺
Elkészítés:
A bodzavirágokat óvatosan mossuk meg, majd szedjük le az apró virágokat a száráról.
A lisztet keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojásokat, a bodzavirág szörpöt, és kis adagokban a tejet. Keverjük az egészet csomómentesre, majd adjuk ehhez a palacsinta tésztához a leszedett virágokat.
Egy nagyobb tepsit (kb.40×40 cm-es) kenjünk ki zsírral, hintsük meg zsemlemorzsával, majd öntsük bele a tésztát ujjnyi vastagon. Előmelegített sütőben, kb. 250ºC-on süssük szép pirosra, közel 1 órán keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Sütés után a sütőből kivéve rövid ideig pihentessük a pitét, majd szeleteljük nagyobb kockákra.
Tálaláskor hintsük meg a szeleteket porcukorral, de kínálhatunk hozzá bodzabogyó lekvárt, vagy bodzaszörpöt.
Tipp:
A palacsintatésztát könnyebb, és gyorsabb kézi robotgéppel csomómentesre keverni.
Ha fakanállal készítjük, akkor ügyeljünk arra, hogy a tejet apránként adjuk a lisztes keverékhez, így könnyebb lesz csomómentesre keverni.
Ne tegyünk se sütőport, se szódabikarbónát a tésztához, így lesz „szalonnás” a piténk.
Ha nincs nagyméretű tepsink, használjunk két kisebbet, de semmi esetre se legyen vastag a tészta, mert akkor nem sül át megfelelően, és nyers marad a piténk.
Bodzaszörp helyett tegyünk néhány fejjel több virágot a tésztába, az illatuk így is érződni fog.
Ha túl gyorsan sülne a tészta, vegyük kicsit lejjebb a hőmérsékletet.
Forrás:
http://pusztaonline.com/?p=453&lang=hu
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Bodzadzsem készítése
Hozzávalók: 1 kg tisztított gyümölcs, 80 dkg cukor
Jó érett bodzabogyót használunk a befőzéshez. A cukorból 3 dl vízzel sűrű szirupot főzünk. Beletesszük a gyümölcsöt, és gyors tűznél addig főzzük, amíg sűrűn folyós lesz. Forrón üvegekbe rakjuk, és száraz gőzbe tesszük. Köhögés ellen, meghűléskor jó házi gyógyszer.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Limonádé készítése
Hozzávalók:
7 db szép virág, citrom vagy citromlé, cukor, víz
Ízlés szerinti mennyiség? vízből, citromból, cukorból limonádét keverünk ki, majd minden literhez számítva 6-7 virágot teszünk bele. Két-három napig állni hagyjuk, utána leszűrjük. Literes üvegekbe töltve hideg helyen tároljuk.
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Bodzavirág szörp mézzel
6-8 bodzavirág * 1/2 kg méz * 1-2 citrom * 1 teáskanál citromsav * 3 l víz
A megtisztított bodzavirágot beletesszük a vízbe, melybe beletesszük valamennyi hozzávalót. 3 napig többször megkeverjük, majd leszűrjük. 1-2 percig felfőzzük, majd üvegbe tesszük. A két lekötő papír közé nátrium benzoátot teszünk.
Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, gyümölcsrizs.
burger eva írta 14 órája a(z) cseresznye érésben képhez:
Hűha....nálunk még csak kis zöld bogyó a cseresznye.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sárgarépás palacsinta cukros tejföllel képhez:
Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást!!! Örülök, hogy ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sárgarépás palacsinta cukros tejföllel képhez:
A szeletek közé kakaós porcukrot tettem, hamar...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Méteres kalács képhez:
Nagyon szépek ezek a szeletek! Régen én is sokszor ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) cseresznye érésben képhez:
Barátnőm ha megérnek gondolj rám egy-két szemmel. Nagyon...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Már színesedő sárga barack képhez:
Marcsi! Mlyen szép nagyok már! Ez a kora nyári időjárás kedvez...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) A korai cseresznyénk képhez:
Hűűű!-de megkívántam Marcsikám ezt a finom ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sarokház képhez:
Marcsi a sarokház is a kedvenceim közé tartozik, nem...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojásos nokedli salátával képhez:
Marcsi jó ötletet adtál, már nagyon régen volt nálunk! Ez ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás