Finomságok Konyhája: Bodza virág (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13020 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bodza virág

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve

Bodza virágból készült szörpök,italok,sütemények recepttel.
Várom Tőletek is a recepteket.
Vass Lászlóné klubvezető.

Hozzászólások eddig: 11

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm Lányok,hogy megnéztétek és,hogy tetszenek a receptek.
Szép napot mindenkinek:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én imádom a bodzát, köszi a recepteket!

Válasz

Szász ilucika üzente 13 éve

Bodzavirág szörpöt már ittam, nekem túl édes volt. Egyébként jó kis receptek.
P.ilike

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Editke!!
Biztosan nagyon finomak a bodzás sütemények, de én őszintén mondom,
hogy nem tudom megkóstolni, mert bodza.
Pedig finomak lehetnek.Bocsi, hogy ilyen véleménnyel vagyok.Puszi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Sütemény receptek /Bodzás tiramisu

A szükséges hozzávalók:

10 evőkanál bodzaszörp,
4 evőkanál porcukor,
2 tojás,
25 dkg mascarpone,
18 dkg tejföl,
1 csipet só,
1 dl meleg víz,
15 dkg babapiskóta.
A díszítéshez:
fehér csokoládé,
bodzaszörp.


Az elkészítés menete:

A cukrot, 5 evőkanál bodzaszörpöt és a 2 tojássárgáját fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, a mascarponét és még 3 evőkanál bodzaszörpöt.
A tojásfehérjéket felverjük 1 csipet sóval, majd a mascarponés krémbe forgatjuk, hűtőbe tesszük.
1 dl meleg vízzel elkeverünk 5 evőkanál bodzaszörpöt.
A babapiskóták felét egy üvegtál aljára rendezzük.
A bodzás víz felével megcsepegtetjük, majd a krém felét rákenjük, kirakjuk a maradék bodzás vízben megmártott piskótákkal, végül befedjük a maradék krémmel.
5 órára hűtőbe tesszük.
A fehér csokoládét lereszeljük vagy forgácsokra vágjuk, ezzel díszítjük az elkészült desszertet.
Tálaláskor ízlés szerint néhány csepp bodzaszörppel díszítsük - kínáljuk.

Jó étvágyat!
Forrás:
http://sutemenyreceptek.uw.hu/sutemenyek_receptek_receptjei/bodzas_tiramisu_receptje.php

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bodza palacsintatésztában
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: habos édes palacsintatészta
8 db bodzavirág
2 dl olaj
3 dkg porcukor
Elkészítés: Sűrű habos palacsintatésztát készítünk. A bodzavirág szárát lecsípjük és ernyős virágát a tésztában megmártva bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bodzás tejespite

Bodzaszörp mellett nagyanyáink sokféle csemegét készítettek az ebből az illatos, tavaszi virágból. Az egyik ilyen a bodzás tejes pite, amit nagyon egyszerű elkészíteni.

Bodzás tejes pite

Bodzás tejes pite

Hozzávalók:

1 l tej,
25 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 dkg vaníliás cukor,
1 kk só,
3 tojás,
50 ml bodzavirág szörp
10-15 fej jól kinyílt bodzavirág

Tepsi kikenéséhez:

zsír, margarin
zsemlemorzsa

Díszítéshez:

porcukor

Elkészítési idő: 1,5 óra

Nehézségi fok: ☺

Elkészítés:

A bodzavirágokat óvatosan mossuk meg, majd szedjük le az apró virágokat a száráról.

A lisztet keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojásokat, a bodzavirág szörpöt, és kis adagokban a tejet. Keverjük az egészet csomómentesre, majd adjuk ehhez a palacsinta tésztához a leszedett virágokat.

Egy nagyobb tepsit (kb.40×40 cm-es) kenjünk ki zsírral, hintsük meg zsemlemorzsával, majd öntsük bele a tésztát ujjnyi vastagon. Előmelegített sütőben, kb. 250ºC-on süssük szép pirosra, közel 1 órán keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Sütés után a sütőből kivéve rövid ideig pihentessük a pitét, majd szeleteljük nagyobb kockákra.

Tálaláskor hintsük meg a szeleteket porcukorral, de kínálhatunk hozzá bodzabogyó lekvárt, vagy bodzaszörpöt.

Tipp:

A palacsintatésztát könnyebb, és gyorsabb kézi robotgéppel csomómentesre keverni.
Ha fakanállal készítjük, akkor ügyeljünk arra, hogy a tejet apránként adjuk a lisztes keverékhez, így könnyebb lesz csomómentesre keverni.
Ne tegyünk se sütőport, se szódabikarbónát a tésztához, így lesz „szalonnás” a piténk.
Ha nincs nagyméretű tepsink, használjunk két kisebbet, de semmi esetre se legyen vastag a tészta, mert akkor nem sül át megfelelően, és nyers marad a piténk.
Bodzaszörp helyett tegyünk néhány fejjel több virágot a tésztába, az illatuk így is érződni fog.
Ha túl gyorsan sülne a tészta, vegyük kicsit lejjebb a hőmérsékletet.
Forrás:
http://pusztaonline.com/?p=453&lang=hu

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bodzadzsem készítése
Hozzávalók: 1 kg tisztított gyümölcs, 80 dkg cukor

Jó érett bodzabogyót használunk a befőzéshez. A cukorból 3 dl vízzel sűrű szirupot főzünk. Beletesszük a gyümölcsöt, és gyors tűznél addig főzzük, amíg sűrűn folyós lesz. Forrón üvegekbe rakjuk, és száraz gőzbe tesszük. Köhögés ellen, meghűléskor jó házi gyógyszer.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Limonádé készítése
Hozzávalók:
7 db szép virág, citrom vagy citromlé, cukor, víz

Ízlés szerinti mennyiség? vízből, citromból, cukorból limonádét keverünk ki, majd minden literhez számítva 6-7 virágot teszünk bele. Két-három napig állni hagyjuk, utána leszűrjük. Literes üvegekbe töltve hideg helyen tároljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bodzavirág szörp mézzel

6-8 bodzavirág * 1/2 kg méz * 1-2 citrom * 1 teáskanál citromsav * 3 l víz

A megtisztított bodzavirágot beletesszük a vízbe, melybe beletesszük valamennyi hozzávalót. 3 napig többször megkeverjük, majd leszűrjük. 1-2 percig felfőzzük, majd üvegbe tesszük. A két lekötő papír közé nátrium benzoátot teszünk.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 5 napja a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 6 napja a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 1 hete új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 1 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Domján Mária írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...

Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

A tortához gratulációm a Katának puszi

Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu