Finomságok Konyhája: Az eperről ,amit tudnunk kell,receptek eperből. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12899 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12899 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12899 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 12899 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Az eperről ,amit tudnunk kell,receptek eperből.

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve

Az se féljen az epertől, aki szerint ez a gyümölcs túlságosan édes, ugyanis bebizonyosodott, hogy a vércukorszintet képes csökkenteni. Amerikai kutatók napvilágra hozták az 50 legjobb antioxidáns sorrendjét.

Hozzászólások eddig: 4

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 11 éve

Köszönöm a sütemény reciket és az eperrel kapcsolatos
tudnivalókat .Nagyon szeretem már nagyon várom az eper érését.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Epres-banános piskótatekercs


A finom gyümölcsök, nugát és túró kombinációját kedvelőknek ajánljuk az epres-banános piskótatekercs receptet. Finom és egyben nagyon látványos is a többrétegű töltőkrémnek köszönhetően. Színes dekorációval különösen gyerekek kedvencévé tehetjük..
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
½ cs sütőpor
1 cs vaníliacukor
csipetnyi só
4 db lapzselatin
15 dkg eper
1 kisebb banán
4 dkg cukor
125 gr (krémes) túró
150 ml habtejszín
15 dkg mogyorókrém
tálaláshoz: dekor, tejszínhab
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a hozzávalókat kimérjük.
A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval habosra verjük. Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, a vaníliacukrot, majd a tojássárgákat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojásos masszába forgatjuk.
A sütőtepsit előkészítjük, azaz sütőpapírral kibéleljük, vagy vajazzuk-lisztezzük. A tésztamasszát belesimítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
A zselatint hideg vízben áztatjuk. Az epret megmossuk, leszárítjuk, a banánnal és a cukorral pürésítjük. A túrót belekeverjük. A zselatint kinyomkodjuk, kevés vízzel melegítve felengedjük (lásd elkészítési leírás), és a túrós krémhez adjuk. Tegyük hideg helyre.
A megsült tésztát azonnal, azaz melegen cukorral vagy liszttel megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és határozott mozdulatokkal feltekerjük.
A mogyorókrémet forró vízfürdőben felmelegítjük annyira, hogy könnyen kenhető állagú legyen. Ha a tészta kihűlt, ismét kitekerjük, és megkenjük a mogyorókrémmel. Amint a túrókrém zselésedni kezd, a tejszínhabot felverjük, és a krémhez adjuk. A krém felével megkenjük a piskótát, feltekerjük, a maradék krémmel kívülről egyenletesen bevonjuk. Legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt bevonhatjuk tejszínhabbal, és megszórhatjuk cukor vagy csokoládé drazséval.


Tippek:
A sorrend betartása fontos, mivel a túrós krémnek időre van szüksége a zselésedéshez. Fontos azonban, hogy ne feledkezzünk meg róla. Ha már megkeményedett, nem fogunk tudni dolgozni vele.
A dekorációt csak közvetlenül a tálalás előtt tegyük a tekercsre, mert a hűtőben állástól állaga megváltozhat (megolvad, kienged, elszineződhet).
A tejszínhabbal bevonhatjuk a tekercset úgy, hogy a kevés porcukorral felvert habot nyomózsákba tesszük, és hosszában, szorosan egymás mellé csíkokat nyomunk belőle a tekercsre.
A sütemény természetesen bármilyen piskótatekercs alappal elkészíthető, nem szükséges a fenti piskóta recepthez ragaszkodni.
A mogyorókrém lehet nutella vagy nugát.
Az epres-banános piskótatekercs látványos és finom édesség a műfaj kedvelőinek. Elkészítését haladóknak ajánljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Epres piskóta szelet


Hozzávalók a tésztához : 5 tojás, 15 dkg kristálycukor, 13 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 2 ek. olaj
Az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd. Hagyd kihűlni.

Vaníliakrém: egy csomag vanília pudingpor, 3 dl tej, 3 ek. cukor, 10 dkg puha vaj

Kb. 40 dkg eper, 1 csomag piros tortazselé

A pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Mixerrel keverd habosra a vajat és kanalanként add hozzá a pudingot.
A kihűlt piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint. Pár órára helyezd hűtőbe.
23 * 31 cm-es tepsiben készült.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyik legegészségesebb gyümölcs : eper.
Az eper a 27. helyen áll a növények között, ami nagyon előkelő. A csak gyümölcsökre vonatkozó sorrendben pedig a 4. helyre került, előtte csak a szeder, feketeribizli és málna van. Az eper legtöbb növényi hatóanyagot akkor tartalmazza, amikor szép fényes-piros. A megfigyelések azt is kimutatták, hogy 2 napig lehet maximum úgy tárolni az epret, hogy C-vitamin és polifenol tartalmából ne veszítsen. Megfordult a fejünkben, hogy a legjobb lenne ha állatokhoz hasonlóan legelnénk az epret, mint ők a füvet? Irány az eperföld! Ahol nincs, ott marad a piac és a zöldséges. A kutatások következő eredménye pedig szinte felfoghatatlan. Közismert, hogy a finomított étkezési cukor fogyasztása a vércukor szint emelkedésével jár, ami számos betegség forrása, beleértve az elhízást is. Az eper viszont nagyon jó hatással van, mivel csökkenti a cukor hatására megemelkedett vércukorszintet. Körülbelül egy kis tál friss eper elfogyasztásával már nagymértékben csökkenthető az étkezési cukor káros hatása. Ez a felfedezés azok számára nagy segítséget jelent, akik a 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, de azok számára is, akik szeretnék megőrizni az egészségüket.
Az eper egészséges,tápláló,tökéletes délutáni nasiként is,de akár reggelire is fogyasztható.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárga leves, fokhagymás tejbe áztatott karaj...

Garáz József írta 23 órája a(z) Rakott brokkoli. képhez:

Rakott_brokkoli_2191603_9621_s

Anna Köszönöm kérdésed ! Igen jól vagyok . A Vizsgálatok...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Rakott brokkoli. képhez:

Rakott_brokkoli_2191603_9621_s

József nagyon étvágygerjesztő ételt hoztál, ez is nagy ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mikszáth kedvence képhez:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

József köszönöm a hozzászólást! Van aki (én is) ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Rakott_brokkoli_2191603_9621_s

Garáz József írta 1 napja a(z) Mikszáth kedvence képhez:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

Anna! ez is egy újdonság számomra.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mikszáth kedvence képhez:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

Sokszor készítek ilyen finom levest, nálunk mindketten...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Mikszath_kedvence_2191562_5312_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) jégvarázsos asztal képhez:

Jegvarazsos_asztal_2191561_9804_s

Ildikó jól néznek ki ezek a műanyag játékok, de ...

Priskin Ildikó 2 napja új képet töltött fel:

Jegvarazsos_asztal_2191561_9804_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu