Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Bernáth Ágnes indította 12 éve
Sziasztok!
Többszőr próbáltam már piskótát sütni kerek formában, de valamiért nem igazán sikerül. Összeesett és ezért nem is tudom lapokra vágni.
Egy receptre sikerült rátalálnom amit még én sem tudok elrontani és nagyon szép vágható rugalmas lapokat ad, de ebben elég sok olaj van. Az összetétele az alábbi:
200 g cukor+80 g a habba
350 g liszt
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
1 cs sütőpor
Még nem adtam fel, hogy sikerüljön sima piskóta is sütnöm, ezért megköszönném ha adnátok tippeket. Nagyon szép receptek vannak az oldalon kinéztem többet amit ki is fogok próbálni. Köszönöm szépen:
Ági
Hozzászólások eddig: 7
Domján Mária üzente 12 éve
Bernáth Ágnes üzente 12 éve
Domján Mária üzente 12 éve
Szia Ágikám!!
Az Editke receptje Tökéletes.Az enyém csupán annyit változik hogy a sárgáját 1deci olajjal és fél deci vízzel 3kanál cukorral kikeverem.A fehérjéhez is teszek 2kanál vizet és csipet sót azzal verem fel.A TE recepted is jó lehet csak nekem a tej furcsa benne.Én a piskótát úgy sütöm ,hogy akkor kapcsolom be a sütőt170fokra amikor a tésztát berakom.A sütőt nem szoktam előmelegíteni.A tészta így szépen lassan sül . középre szoktam tenni.A torta forma aljára sütőpapírt teszek .és csak akkor húzom le róla amikor már meghűlt.Vékony fűrészkéssel szoktam 3egyforma részre vágni.Ennyit tudtam segíteni.Ha valamit nem értesz írjál.Üdv.Marcsi
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Kedves Ágikám!
Ezzel a sütésfokokkal én sajnos nem vagyok szakértő.
Én főként gázsütőben sütök.
Nemrég kaptam villanytűzhelyt,de még nem "idomítottam" be.
Megkérem Marcsit,hogy ebben az ügyben reagáljon,mert Ő úgy tudom,hogy villanytűzhelyben süt és sokszor sok süteményt.
Sőt megkérem,hogy Ő is írja be a piskóta receptjét.
Gondolom,hogy itt is látni fogja.
Üdvözöllek:Edit.
Bernáth Ágnes üzente 12 éve
Kedves Edit!
Köszönöm szépen ki fogom próbálni a recepteket. Akkor a sütési hőfokot nem kell változtatni sütés közben?
A sütőmön mindenfélét be lehet állítani (de minek?!), gondolom a legjobb ha sima alsó sütésre állítom és a légkeverést inkább kihagyom?
A piskótát mivel lehet a legszebben lapokra vágni?
Köszönöm
Ági
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Sárga piskóta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.
[Törölt felhasználó] üzente 12 éve
Kedves Ági!
Köszönöm az új fórumtémát.
Én most leírtam a kakaós torta receptemet.
Nagyon bevált.
Ezt a Fekete erdő meggytortához készítettem és nagyon jó volt.
Kakaós piskóta 28 cm-es torta formához:
A kakaós piskótatortához:
10 dkg liszt
8 dkg étkezési keményítő
2 ek. kakaópor
2 kk. sütőpor
6 db tojás
3-4 ek. hideg víz
só
18 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
burger eva írta 3 órája a(z) Disznótoros tál képhez:
Nagyon étvágygerjesztő.Mi már évek óta nem vágunk disznót. ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Habcsok képhez:
Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás