Finomságok Konyhája: A tökéletes piskóta (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12995 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A tökéletes piskóta

Ezt a témát Bernáth Ágnes indította 13 éve

Sziasztok!

Többszőr próbáltam már piskótát sütni kerek formában, de valamiért nem igazán sikerül. Összeesett és ezért nem is tudom lapokra vágni.
Egy receptre sikerült rátalálnom amit még én sem tudok elrontani és nagyon szép vágható rugalmas lapokat ad, de ebben elég sok olaj van. Az összetétele az alábbi:
200 g cukor+80 g a habba
350 g liszt
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
4 tojás
1 cs sütőpor

Még nem adtam fel, hogy sikerüljön sima piskóta is sütnöm, ezért megköszönném ha adnátok tippeket. Nagyon szép receptek vannak az oldalon kinéztem többet amit ki is fogok próbálni. Köszönöm szépen:
Ági

Hozzászólások eddig: 7

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 13 éve

Szia Ági!!!
Nagyon szívesen tettük.Mi is mint az úttörők ahol tudunk segítünk.
Üdv Marcsi

Válasz

Bernáth Ágnes üzente 13 éve

Kedves Edit, Marcsi!

Köszönöm szépen a tanácsokat!

Üdv:

Ági

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Szia Ágikám!!
Az Editke receptje Tökéletes.Az enyém csupán annyit változik hogy a sárgáját 1deci olajjal és fél deci vízzel 3kanál cukorral kikeverem.A fehérjéhez is teszek 2kanál vizet és csipet sót azzal verem fel.A TE recepted is jó lehet csak nekem a tej furcsa benne.Én a piskótát úgy sütöm ,hogy akkor kapcsolom be a sütőt170fokra amikor a tésztát berakom.A sütőt nem szoktam előmelegíteni.A tészta így szépen lassan sül . középre szoktam tenni.A torta forma aljára sütőpapírt teszek .és csak akkor húzom le róla amikor már meghűlt.Vékony fűrészkéssel szoktam 3egyforma részre vágni.Ennyit tudtam segíteni.Ha valamit nem értesz írjál.Üdv.Marcsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Ágikám!
Ezzel a sütésfokokkal én sajnos nem vagyok szakértő.
Én főként gázsütőben sütök.
Nemrég kaptam villanytűzhelyt,de még nem "idomítottam" be.

Megkérem Marcsit,hogy ebben az ügyben reagáljon,mert Ő úgy tudom,hogy villanytűzhelyben süt és sokszor sok süteményt.
Sőt megkérem,hogy Ő is írja be a piskóta receptjét.

Gondolom,hogy itt is látni fogja.
Üdvözöllek:Edit.

Válasz

Bernáth Ágnes üzente 13 éve

Kedves Edit!

Köszönöm szépen ki fogom próbálni a recepteket. Akkor a sütési hőfokot nem kell változtatni sütés közben?
A sütőmön mindenfélét be lehet állítani (de minek?!), gondolom a legjobb ha sima alsó sütésre állítom és a légkeverést inkább kihagyom?
A piskótát mivel lehet a legszebben lapokra vágni?

Köszönöm
Ági

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Sárga piskóta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Ági!
Köszönöm az új fórumtémát.
Én most leírtam a kakaós torta receptemet.
Nagyon bevált.
Ezt a Fekete erdő meggytortához készítettem és nagyon jó volt.
Kakaós piskóta 28 cm-es torta formához:
A kakaós piskótatortához:
10 dkg liszt
8 dkg étkezési keményítő
2 ek. kakaópor
2 kk. sütőpor
6 db tojás
3-4 ek. hideg víz

18 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Rántott pecsenyekacsa máj, ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos- virslis lecsó, pirított tarhonya.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: bazsalikomos paradicsom leves orzóval, ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Rantottsajt_sultburgonyaval_2198089_4134_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Zoldborsoleves_galuskaval-004_2198088_1118_s

Garáz József írta 5 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:

Gyumolcs_torta-010_2198047_5516_s

Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...

Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:

Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldségleves, mustáros ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:

Gyumolcs_torta-010_2198047_5516_s

József gratulálok ehhez a szép- finom és egészséges...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Gyumolcs_torta-010_2198047_5516_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu