Finomságok Konyhája: A nyár "slágere" a lángos. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12889 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12889 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12889 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12889 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A nyár "slágere" a lángos.

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 11 éve

Több fajta lángossal találkoztam már.
Pár receptet kipróbáltam.
Ti melyik fajtát szeretitek a legjobban?

Hozzászólások eddig: 11

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Szász ilucika üzente 11 éve

Editkém!
Mind nagyon finom, lehet választani!
P.Ilike

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó kis lángos receptek!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Sonkás-sajtos-kefires lángos

Hozzávalók:

2 pohár kefir,
kb. 1/2 kg liszt,
só,
1 csomag élesztő,
1 dl tej,
15 dkg gépsonka,
20 dkg trappista sajt,
csipetnyi cukor

Elkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatom és összedolgozom a liszttel, kefirrel, sóval. Kelesztőtálban hűtőbe teszem fél napra. A kinyújtott lángosba fél szelet sonkát és sajtot egymásra teszek és batyu szerűen hajtogatom. Forró zsiradékban kisütöm. Megjegyzés: Tejföllel és fokhagymával kínálom. Kiváló sörkorcsolya.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kefires lángos I.

Hozzávalók:

1 kg liszt
1 dl tej
2 evőkanál só
3 pohár kefir
4 tojás
5 dkg élesztő
csipet cukor
olaj a sütéshez

Elkészítés: Az élesztőt megfuttatjuk a picit cukros tejben, hozzáadjuk a többi hozzávalót, kidolgozzuk (de nem kell túlzásba vinni). Kb. 1 órát kelesztjük meleg helyen. Olajos kézzel kell kihúzzuk, majd a forró olajban megsütjük. Nagyon kiadós, hűtőben folpackkal lezárva napokig eláll. Tejföllel, sajttal megszórva nagyon finom, de lekvárral is ehető, ha kicsit kevesebb sót teszünk bele. Megjegyzés: Anyósom fagyasztani is szokta, én még nem próbáltam. Ilyenkor előző este ki kell venni a fagyasztóból a kellő mennyiséget.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Juhtúróval töltött palóc lángos

Hozzávalók:

50 dkg főtt, áttört burgonya
50 dkg liszt
5 dkg élesztő + kis tej+ 1 csipet cukor
2 dl tej
1 evőkanál cukor
25 dkg juhtúró
1 dl tejföl
1 kávéskanál só

Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a juhtúrót kissé összetörjük egy villával, és hozzákeverjük a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk. (Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz belőle, de szerintem így az igazi!)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Foszlós lángos

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt,
1 dl aludttej (kefir, esetleg joghurt),
fél dl tej,
fél dkg élesztő,
2 gerezd fokhagyma,
1 csapott teáskanál só,
kevés pecsenyezsír

A meglangyosított tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd a bögrében felfuttatjuk. Ha már feljött a tetejére, akkor a liszttel, az aludttejjel, a sóval és a szétzúzott fokhagymával jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egész felületét vékonyan megkenjük pecsenyezsírral, szorosan felcsavarjuk, mint a rétest szokás, majd 30 percig pihentetjük. Ezután újból kinyújtjuk, de már fél centi vastagra. Fánkszúróval vagy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kézzel széthúzogatjuk, és a 180 fokra felforrósított olajban szép aranysárgára sütjük (2-3 perc). A fölösleges olajat leitatjuk, és melegen tálaljuk. Nagyon egyszerűen készíthető, olcsó vendégváró.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyszerű lángos

Hozzávalók:

40 dkg finomliszt,
1 tojássárgája,
2 közepes nagyságú főtt burgonya,
1-1,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál cukor,

a tetejére

fokhagyma,
reszelt sajt és tejföl.

Elkészítése: Fél dl langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt és belekeverjük a cukrot. Beleöntjük egy nagy bögrébe. Langyos helyen addig kelesztjük, amíg az élesztő "felfut" a bögre tetejére. Az áttört, főtt, még langyos burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, az élesztővel, és annyi meglangyosított tejet adunk még hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk (ez kis konyhai robotgép keverőjével percek alatt lehetséges), és egy cipót formálva belőle, tetejét liszttel meghintjük. Nagy tálba rakjuk, és tiszta konyharuhával letakarjuk. Langyos helyen (de nem a meleg tűzhely szélén) duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Tenyérnyi darabokat szakítva ki belőle, kissé kihúzogatjuk, és 180 fokra forrósított olajban 2-3 perc alatt szép barnáspirosra sütjük. A lángosokat tálcára állítjuk, hogy a felesleges olaj lecsuroghasson róluk. Zúzott fokhagymával, tejföllel bekenve, reszelt sajttal meghintve rögtön kínáljuk. Kissé munkaigényes, de nagyon finom

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Currys lángos

Hozzávalók:

40 dkg finomliszt,
fél zacskó sütőpor,
1 teáskanál só,
ugyanennyi curry-por,
1 mokkáskanálnyi törött fehér bors,
2 dl víz,
2 evőkanál olaj.

Elkészítése: A lisztet, a sütőport, a sót, a curry-t és a borsot mély tálba szórjuk, ráöntjük a vizet meg az olajat, és sima tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett deszkára tesszük, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy-egy tésztakorongot kissé széthúzogatunk, majd 180 fokos hőmérsékletű olajba tesszük. 2-3 perc alatt szép pirosra sütjük, és papírtörülközőre téve leitatjuk. Egyszerre csak néhány darabot tegyünk az olajba, mert nagyon megnőnek a lángosok. Egyszerűen és gyorsan készíthető, olcsó vacsora vagy sörkorcsolya.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Burgonyás lángos 2.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg főtt,
tört burgonya,
1,5 dkg élesztő
2 dl tej, cukor, só,
olaj

A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt. A héjában főtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztővel, s a maradék tejet is hozzáadva - sok levegőt beledolgozva - dagaszd sima tésztává. Tedd egy kilisztezett edénybe (langyos helyre), takard le, s hagyd megkelni. Ha két-háromszorosára nőtt, nyújtsd ujjnyi vastagra, s vágd egyforma (kb. féltenyérnyi) darabokra. Az olajos kézzel cipóvá formált adagokat hagyd még 10-20 percig kelni. Végül a lángosokat húzogasd laposra, s bő, forró olajban mindkét oldalukon süsd pirosra.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

Meteres_kalacs_2191500_4663_s

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

Cseresznye_eresben_2191499_7058_s

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

Mar_szinesedo__sarga_barack_2191498_4403_s

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

A_korai_cseresznyenk_2191497_1279_s

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

Sarokhaz_2191496_3224_s

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

Tojasos_nokedli_salataval_2191495_2789_s

Domján Mária 1 órája új képet töltött fel:

A_mai_ebed__gombaleves_grizgaluskaval_2191494_6949_s

Domján Mária írta 1 órája a(z) Sárgarépás palacsinta cukros tejföllel képhez:

Sargarepas_palacsinta_cukros_tejfollel_2191474_7514_s

Annám de jól néz ki megkívántam .Krémet is látok ...

Kőszeghy Anna 17 órája új képet töltött fel:

Sargarepas_palacsinta_cukros_tejfollel_2191474_7514_s

Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta ( új káposztából)....

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu