Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Először elkészítem a tésztát. A negyed liternyi lisztet kikeverem az olvasztott, de már nem meleg zsírral, és a hűtőszekrénybe téve 15-20 percig pihentetem. Az összes többi tésztához valót (lisztet, tejfölt, tojást, sót) összegyúrom, majd lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom. Ugyancsak kinyújtom a zsíros tésztát, és ráteszem a lisztes tésztára. A nyújtófával kicsit megnyomkodom, majd az egészet feltekerem, mint a bejglit. Ezt a tekercset hat darabra vágom. Egy-egy darabot tiszta konyharuhán, közepes tepsi nagyságúra nyújtok, majd előmelegített, forró sütőben a lapot megsütöm. Hasonlóan megsütöm a másik öt lapot is, egyenként. Egy tepsi nagyságú tálra vagy tálcára terítem az első két lapot és félreteszem. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd óvatosan hozzákeverem a lekvárt. (Ha nagyon kemény a lekvár, előzőleg egy-két evőkanál vízzel kenhetőre keverem.) A zselatint fél dl vízben feloldom, majd beleforgatom a lekváros tejszínhabba. Ezzel a habbal megkenem a tálcán lévő lapok tetejét, majd újabb két réteslapot borítok rá. Ezt is megkenem a habbal, végül a negyedik és ötödik tésztalappal beborítom. A tetejére kenem a maradék habot és a hűtőszekrényben jól lehűtöm. Forró vízbe mártott, éles késsel hosszúkás szeleteket vágok belőle. (Tölthető még tejszínhabbal lazított pudinggal, de akkor a pudingot a szokásos tej mennyiségének csak kétharmadával főzöm meg.)
|
|
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 19 órája új képet töltött fel:
Garáz József 19 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!