Finomságok Konyhája: Ünnepi rétestorta

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11230 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11230 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11230 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11230 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ünnepi rétestorta

8 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Különleges, ünnepi rétestorta

Hozzávalók:

  • fél kg rétesliszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 egész tojás,
  • 1 mokkáskanál só,
  • + negyed liter rétesliszt,
  • 20 dkg zsír,
  • 4 dl tejszín,
  • 25 dkg bármilyen, pikáns ízű lekvár,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • 1 csapott evőkanál zselatinpor.

Először elkészítem a tésztát. A negyed liternyi lisztet kikeverem az olvasztott, de már nem meleg zsírral, és a hűtőszekrénybe téve 15-20 percig pihentetem. Az összes többi tésztához valót (lisztet, tejfölt, tojást, sót) összegyúrom, majd lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom. Ugyancsak kinyújtom a zsíros tésztát, és ráteszem a lisztes tésztára. A nyújtófával kicsit megnyomkodom, majd az egészet feltekerem, mint a bejglit. Ezt a tekercset hat darabra vágom. Egy-egy darabot tiszta konyharuhán, közepes tepsi nagyságúra nyújtok, majd előmelegített, forró sütőben a lapot megsütöm. Hasonlóan megsütöm a másik öt lapot is, egyenként. Egy tepsi nagyságú tálra vagy tálcára terítem az első két lapot és félreteszem. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd óvatosan hozzákeverem a lekvárt. (Ha nagyon kemény a lekvár, előzőleg egy-két evőkanál vízzel kenhetőre keverem.) A zselatint fél dl vízben feloldom, majd beleforgatom a lekváros tejszínhabba. Ezzel a habbal megkenem a tálcán lévő lapok tetejét, majd újabb két réteslapot borítok rá. Ezt is megkenem a habbal, végül a negyedik és ötödik tésztalappal beborítom. A tetejére kenem a maradék habot és a hűtőszekrényben jól lehűtöm. Forró vízbe mártott, éles késsel hosszúkás szeleteket vágok belőle. (Tölthető még tejszínhabbal lazított pudinggal, de akkor a pudingot a szokásos tej mennyiségének csak kétharmadával főzöm meg.)

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Jó lenne kipróbálni,biztosan nem csalódnánk.Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Szerintem nagyon klassz lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 1 napja a(z) Briós képhez:

Brios-006_2113703_3677_s

Évi,Gizike! A géppel lett készítve. Sokkal lágyabb mint mikor ...

burger eva írta 1 napja a(z) Briós képhez:

Brios-006_2113703_3677_s

Nagyon jól néznek ki.

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Banános tekercs képhez:

Bananos_tekercs_2113701_8507_s

Nagyon jól néz ki ,azt hiszem hogy finom is volt ,,én is ...

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Briós képhez:

Brios-006_2113703_3677_s

Kivánatosak akár a sajtos pogácsák ,gratulálok hozzá...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Igy_kelt_meg_a_gepi_dagasztasutan_2113704_5821_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Brios-006_2113703_3677_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Masodik_proba_uzem_2113702_5252_s

Garáz József írta 2 napja a(z) Sajtos túrós pogacsa egyszerűen. képhez:

Sajtos_turos_pogacsa_egyszeruen_2113663_1731_s

Gizike, Évi. Köszönöm szépen a nejem nevében. Karácsonyra ...

burger eva 2 napja új képet töltött fel:

Bananos_tekercs_2113701_8507_s

burger eva írta 2 napja a(z) Sajtos túrós pogacsa egyszerűen. képhez:

Sajtos_turos_pogacsa_egyszeruen_2113663_1731_s

Nagyon jól néznek ki.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu