Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 20 szelethez:
40 dkg vaj, 30 dkg porcukor, egy csomag vaníliás cukor, 8 tojás, 4
evőkanál kakaópor, egy csomag sütőpor, 30 dkg darált dió, 4 evőkanál
grízes liszt, 2 dl meggylé, 10 dkg csokoládé, 10 dkg meggylekvár
Habosra keverünk 15 dkg vajat 15 dkg porcukorral, majd négy
tojássárgáját hozzáadva tovább keverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a
lisztet és a dió felét, végül a négy tojás keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük.
180 Celsius-fokra
előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a lekvárral
megkenjük. A maradék diót összekeverjük a meggylével, három evőkanál
porcukorral, a vaníliás cukorral, és a lekváros tésztalapra simítjuk.
Gőz
fölött krémmé főzzük a maradék tojás, porcukor és kakaó keverékét. 20
dkg vajat habosra keverünk, és ha a krém kihűlt, beledolgozzuk. Az így
kapott krémet a dió tetejére simítjuk. Hűtőben jól lehűtjük.
A
csokoládét a maradék vajjal gőz fölött megolvasztjuk, a krémre
csurgatjuk, hogy összefüggő máz képződjön. Fűrészes élű, vízbe mártott
késsel szeleteljük.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!