Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 30 cm-es piteformához:
4 db M-s tojás
150 g kristálycukor
80 g liszt
60 g kukorica lepényliszt
20 g kölesliszt
250 g natúr joghurt
(Minél zsírosabb, annál krémesebb lesz a tészta, azonban zsírszegény joghurttal is jól összeáll és az ízén sem érződik a különbség. Laktózintolerancia esetén laktózmentes joghurttal is elkészíthető!)
10 g őrölt fahéj
15 g olvasztott margarin a forma kikenéséhez, (laktózintolerancia esetén laktózmentes margarinnal is elkészíthető!)
15 g kukoricaliszt a forma margarinozás utáni szórásához
A piteformát vékonyan kikenjük a megolvasztott margarinnal majd megszórjuk kb.: 15 g kukoricaliszttel, éppen csak annyira, hogy befedje a margarint.
A tojásokat megmossuk, majd felütés után gyors mozdulatokkal szétválasztjuk két külön keverőtálba fehérjére és sárgájára, ügyelve arra, hogy a fehérje mellé ne kerüljön sárgája.
A tojás sárgájához hozzákeverjük a kristálycukrot, a natúr joghurtot, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszteket is és egyneművé keverjük.
A fehérjét robotgéppel, vagy kézi habverővel kemény habbá verjük.
A tojássárgás masszához fakanál vagy gumi – szilikon spatula segítségével óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérje keményre felvert habját.
Ügyeljünk arra, hogy keverés közben a hab ne törjön meg!
A kész masszát az előzőleg előkészített piteformába töltjük.
A sütőt most előmelegítjük 180 °C fokra.
Az őrölt fahéjat egy kisebb tálkába szórjuk.
A szilvákat megmossuk, száruktól elválasztjuk, kimagozzuk, majd először félbe, majd minden felet hosszanti oldaluk mentén 3 egyenlő részre vágunk.
A szilva cikkelyeket meghempergetjük a fahéjas tálkában, majd a piteformába öntött masszára halmozzuk, kedvünk szerint eligazítva.
A süteményt a sütőbe helyezzük, majd 180 °C-on 20 percig sütjük.
A pite akkor lesz kész, ha a teteje aranybarna lesz, a közepe pedig ragacsos.
A kész süteményt szórjuk meg porcukorral és még langyosan tálaljuk!
A receptet, Dékei Zóra, dietetikus készítette,Gluténérzékeny.hu oldalon található.
|
|
Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 19 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!